Karcagon fogok szülni. Milyen a Kórház és a szülészet személyzete? (többi lent)
Gondolok itt arra, hogy szülés után, amint mind a ketten rendben vagyunk odaadják majd a Babámat, hogy ismerkedjünk kicsit? Velem lehet majd a szobában legalább nappal? Mennyire voltatok megelégedve az orvossal és a többi veletek foglalkozóval?
Nincs fogadott orvosom. Ti mennyit adtatok az orvosnak? Rajta kívül még valakinek adtatok valamit? Mit, és ha neki is pénzt, akkor mennyit?
Szia!
Egyszer sem adtam dellát,ellenkezik az elveimmel.
Bár tavaly olvastam valahol a neten,hogy oda adják a babát ha nincs gond,de ez csak kis mézes madzag! Ha elég akaratos vagy,akkor talán oda adják!!
Legkorábban etetéskor viszik egyébként,az első nap nem is lehetsz együtt a kicsivel,csak másnap,ha bele egyezik a gyerekorvos. Ezután csak fürdetni éjfélkor,illetve reggel vizitkor viszik el.Ha kéred,akkor fürdetés után vissza viszik Neked - én ezt javaslom!! Hamarabb össze szoktok,megszokod az éjszakai etetés,és hamarabb belövell a melled az igény szerinti szoptatástól,valamint nagyobb az esélye,hogy nem 5 napot kell bent lenned Vele! Egyébként 3 óránként viszik enni a babát,és ha letelt a fél óra,akkor ha a melleden van is simán letépi egy-némely csecsemős,és teáztatják ha nincs Veled!
Eddig 2 dokinál szültem,az egyik a néger volt,szülésnél nem volt Vele gondom! Másodjára nem tudom ki volt bent,de akkor sem volt gond,harmadjára intézményen kívül sikerült világra hoznom a babót,akkor is rendesek voltak!!
Így nincs velük gond- az egyedüli az,hogy ha letelik a fél óra szopi idő,akkor letépik Rólad a babát.
Bármi van,nyugodtan lehet szólni az illetékesnek,el fogja magyarázni,meg fogja mutatni hogy kell! De a szobákban levő anyukák is szívesen segítenek!! :-)
Ha Veled szeretnéd hogy legyen a Babád,akkor vigyél be textil pelust legalább 5 db-ot,a feje alá kell,meg etetésnél-böfiztetésnél,vigyél popsikrémet,törlőt és pelust. Ezeket tavaly nem szívesen adták! Bár a kórházban kapsz majd kb a 2-3. napon egy pár mintát (egy akó prospektussal),de ez nem elég míg ott vagytok. 5 éve még volt minden,tavaly már nagyon húzták a szájukat,ha nem volt valami!
Remélem semmit nem hagytam ki!! Ha bármi kérdésed van,állok rendelkezésedre!! :-)
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-D
Üdv: 3 lányos,21hkm
hát remélem azóta kicsit baba barátibb a helyzet. Főleg, hogy azt olvastam rengeteg múlik azon, hogy az első órában odaadják e a kicsit az anyának vagy sem. Max. majd valahogyan megpróbálom kikövetelni, hogy amennyit csak lehet velem lehessen. Mert ez így kicsit elszomorító, 9 hónapon át olyan közel vagyunk, hogy közelebb már nem is lehetünk utána meg majd egy hétig alig lehetünk együtt... na ne.
Köszönöm a választ és Nektek is minden jót kívánok! Már csak az maradt le, hogy kinek mit és mennyit adtál/adtatok.
Várom a további válaszokat is azért, neked pedig megy a zöld kezecske!
Bár a szopó reflexük megvan a babáknak,olyan sok nem múlik azon,hogy most fél óra elteltével,vagy 2-3 óra elteltével szoptathatod meg először... Az más kérdés,hogy amíg meg nem kapod,mit csinálnak Vele,mivel etetik.
Mind a 3x relatíve soká kaptam meg az újszülöttet,de a tejtermelődést,a baba ügyességét és a kettőnk közti kötődést nem befolyásolta.
Senkinek nem adtam semmit! Mint írtam,ellenkezik az elveimmel. Jobban megfizetik ezeket a dolgozókat,mint azokat,akik nap mint nap kétkezi munkával keresik a kenyerüket, próbálják eltartani a családjukat... (lásd gyári munka vagy rakodó munkás)
További boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos,21hkm
Szia Mindenki!!
Először is leszeretném szögezni,hogy nem én fogok szülni sem most sem pedig az elkövetkezendő időszakban a karcagi kórházba.Azért írom le a véleményem mert egyszerűen a hallottak alapján nem tudom mit gondoljak?!Igen,tudom jól nem szoktak a hallottak alapján ítélni de ezt már nem lehet szó nélkül hagyni.Szóval van egy rokonom,nevezzük ZÉ-nek(40.hetes kismama). Tehát van ZÉ lassan 3.hete van a karcagi kórházban a szülészeten, mert jósló fájásai vannak.Van fogadott dokija,akihez járt is magánrendelésre és elkérte a pénzt a vizsgálatra,ami oké normális ha magánrendelésre megy az ember.Szóval ez a doki akit szintén nem akarok a nevén hívni (legyen ez az ember X) azt mondta hogy ezen a héten péntek elött megfog születni a babája(2013.02.08 elött).Hetfőn (2013.05.04-én) volt neki egy amnioszkópia vizsgálata és a doki,X azt mondta neki sajnos nem látja hogy a magzatvíz milyen állapotba van ezért most nem tud semmi jót mondani.Ez most komoly??Semmit nem tud mondani és ő nevezi magát dokinak?Jézusom!!Tehát meg volt neki ez a vizsgálat aztán másnap megint és a mai nap folyamán ismét (2013.02.06)amikor is X azt mondta hogy csak viccelt amikor azt mondta hogy a héten meg lesz a baba!Ez most komoly? Azt hiszi,hogy a Showder-klubba van?2 ember élete vicc?Poén?Normális emberek vannak? Szeretnék ennek a dokinak gratulálni amiért erre a pályára került..Ja és akkor ott vannak az ápolók,igen róluk is hallottam pár szép szót..pl.az egyik kedves szülésznő: "jajj megint dolgozni kell?" Ez normális? Korrekt?
Ja és igen a legfontosabb ez a kórház elnyerte tavaly az év szülészete címet.. Kérdezem én miért? Miért kaphatta meg ezt a kitüntetést ha így viselkednek az emberrel? Tudtommal azért választják ezek az emberek ezt a szakmát mert szeretik az emberek és mert "élet-mentésre" esküdtek.
Bocsi ha valakinek nem tetszett a kritikám!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!