Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez valóban önző dolog lenne?

Ez valóban önző dolog lenne?

Figyelt kérdés

Szóval csak szülés után 1-2-3 órával szólni a rokonoknak, hogy meg van a pici.

Én nem biztos, hogy szeretném, ha rögtön a fájásoknál már mindenki ott lenne meg 5 percenkét csörögne a telefon. Szerintem ez csak rám, a férjemre meg a kicsire tartozik, ez mindhármunknak egy csodás pillanat és nem akarom, hogy már toporzékolása ezt elrontsa...

Szóval, csak akkor szólnék anyóséknak, én szüleimnek, ha már minden lenyugodott...

2012. szept. 24. 12:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A szülőszobára úgysem engednek be senkit (a baba-mama szobába sem), a telefonod meg kikapcsolod és kész.

Szerintem fel tudják fogni, hogy nem rájuk vágysz rögtön szülés után, bár nekem a szüleim már az első fájásnál ott voltak a kórházban (nem tudtam róla, mert a szülőszobába ugye nem jöhettek be, a folyosón vártak), és utána csak annyit látták a babát, amíg áttolták a szülőszobából az osztályra, ahova viszont már nem jöhettek be...

2012. szept. 24. 13:00
 2/14 anonim ***** válasza:

Hát ezt neked kell tudnod, te ismered a családodat.

Nálunk senki nem taporgott vagy hivogatott szülés közben.

Aki tudta hogy bementünk már is mi értesítettük a szülés után.

èn fitt és üde voltam mindegyik után (pedig a második éjszaka jött), így mikor a megörzöbe toltak már nevetgélve telefonáltam. Hozzám csak akkor jöttek mikor én mondtam, hogy jöhetnek.

DE a szomszéd ágyon a csaj császáros is volt egynapon szültünk, de nála napi szinten 5-6 ember ücsörgött, még a katéter is benne volt, és ö azt mondta náluk ez a szokás, mindenki óriási csokrokkal jött, és egy halom ajándékot hozott.

2012. szept. 24. 13:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne önző dolog?

Szerintem mindenki így csinálja, nyilván nem kezd senki varrás közben már telefonálgatni...

2012. szept. 24. 13:02
 4/14 anonim ***** válasza:

Nálunk sem toporgott senki, felfogták, hogy a szülés alatt úgysem fogok telefonálgatni. Nálam sem volt a telefon amúgy, de ha ott lett volna sem kerestek volna, hogy "na hanyadik fájásnál tartasz lányom"? :)

Ha a te családod ilyen buzgó, akkor tényleg ne szólj nekik, vagy kérd meg őket, hogy hagyjanak békén.

2012. szept. 24. 13:04
 5/14 anonim ***** válasza:

nálunk érdekesen alakult, már amikor elfolyt a magzatvíz írtam smst kb 5embernek, h szülünk, szorítsatok, mert megbeszéltük előre h szeretnének lelkileg támogatni.

Amikor megszületett, úgy fel voltam pörögve hogy már az szobai ágyamról rögtön megírtam h megszületett és hajnalig smseztem az ébrenlevőkkel, sőt az ezt követő napokban is jól esett h érdeklődnek, mert karanténban volt a kórház és egyedül voltam a babával egy szobában végig míg bent voltunk.

Rokonlátogatást viszont a nagyszülőkön kívül senkitől nem fogadtunk el még hetekig, mert járvány volt és nem szerettem volna ha összeszed valamit a baba.

Második gyerekkel is valószínűleg menni fog az sms rögtön ha megszületik, de látogatókat nem fogunk fogadni, nálunk mindenki megértette és elfogadta. Az 1-2-3óra egyáltalán nem önző dolog, ez egyénenként változó, ami nekem rosszul esett pl h a legjobb barátnőmre napokig rákérdeztem hogy hogy vannak és egyszer csak amikor hívtam h na mikor szülünk, azt mondta már tegnap megszületett, na az rosszul esett. Szóval nálam nem a látogatáson van a hangsúly, hanem hogy nem is szólnak, mikor én izgulok értük. Ha viszont esélyes lenne hogy a családom megjelenik annak ellenére hogy nem szeretném még, késleltetném a bejelentést, mint te.Ez a ti életeteknek egy nagyon jelentőségteljes pillanata, szerintem ilyenkor illik tiszteletben tartani, bárhogy is döntötök.

2012. szept. 24. 13:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem hajnali 4kor indultak meg a fájások, első babát vártam, így annyira izgalomban vtam, h eszembe sem jutott senki... 6kor felkeltettem a párom és fél 7kor indultunk a korházba. Délután 2kor megszületett a babánk és én csak ezután (kb 3-4 tájban) hívtam fel a szüleimet h hahóóó megérkeztünk :) Nekem személy szerint sokkal jobb volt így, h rögtön megtudtam mondani h hány kg cm, és h egészséges a kisfiunk. Anyósom is csak utána tudta meg, majd a többi rokon. De amugy nekem tényleg eszembe sem jutottak a rokonok, h szólni kellene, annál sokkal nagyobb volt az izgalom. Én nem tartom önzőségnek, elvégre a te szülésed nem másé, úgy éld meg, h az boldog pillanat legyen és h ne kelljen idegeskedned semmi és senki miatt, tehát ha téged zavarna ha ott lenne a család, akkor ne szólj nekik csak ha megszületett a babátok.
2012. szept. 24. 14:19
 7/14 anonim ***** válasza:
Miért lenne önzőség?Én már előre szóltam,hogy azt ne várják el tőlünk a férjemmel,hogy a vajúdás elején szólunk(ha minden jól megy nem kell sokat várniuk,4 és 3 óra alatt megszültem a gyerekeimet).Csak akkor,ha megvan a baba.Holnap töltöm a 39. hetet,remélem már bent tartanak,3. baba.Mondjuk nem is értem miért nyaggatnak most ezzel(a szüleim,és apósomék is),az előző 2 szülésemnél is így volt.
2012. szept. 24. 14:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Legyen úgy, ahogy Nektek jó :-)

Én belementem, hogy a férjem felhívja anyósomat, aki aztán 10 percenként telefonált.... egy idő után a falhoz b.sztam a telefont :-) A szülésznő eléggé meglepődött, de onnan legalább nyugi volt.

2012. szept. 24. 14:39
 9/14 anonim ***** válasza:
Inkább azt nevezném önzőnek és tapintatlannak, aki rögtön bemegy, ha hívják ha nem, csak hogy ottlegyen a szülő nő mellett. Ezt nem illik. Azok a Ti óráitok, majd utána megtudják a rokonok,hogy megszültél. Utána mehet a látogatás.
2012. szept. 24. 14:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Hát nálam úgy volt, hogy bár kértem a családomat, hogy ne jöjjenek azonnal, meg ne telefonálgassanak. Első gyerekemnél kint vártak a folyosón. Aztán mikor megszületett a kislányom letakartak egy fehér pléddel (lábam között egy extra betétet szorongattam) és eresztették a népet. Őszintén még magamhoz sem tértem, a baba is ép hogy kijött és anyósom már kb. 20 cmre lihegett tőlünk. Erőm sem volt az egészhez. Nagyon rossz volt. Másodiknál sokkal jobb volt. Mondjuk anyu kiszagolta (megérezte), hogy szülni megyünk, de hagyott minket. Anyós meg vigyázott a tesóra, így nem tudott jönni. Délelőtt született a fiam, délután jöttek a nagyszülők. Harmadszor is pont ugyan így történt minden. Én a kórházban csak nagyszülőket és a testvéreimet voltam hajlandó fogadni. De őket is csak max. egy alkalommal 20 percre. A babát vinni kellett a folyosóra magammal a látogatók közé, baromira nem tartottam jó ötletnek ott szellőztetni. Amikor hazamentünk én megkértem mindenki, hogy hagyjanak észhez térni minket. Ahogy úgy érezzük szólunk, hogy jöhetnek. Aztán a másodiknál már rá jöttünk, hogy jobb ha mi megyünk, mert úgy ha úgy gondoljuk könnyebb lelépni, mint kirakni valakit az otthonunkból.
2012. szept. 24. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!