Ez valóban önző dolog lenne?
Szóval csak szülés után 1-2-3 órával szólni a rokonoknak, hogy meg van a pici.
Én nem biztos, hogy szeretném, ha rögtön a fájásoknál már mindenki ott lenne meg 5 percenkét csörögne a telefon. Szerintem ez csak rám, a férjemre meg a kicsire tartozik, ez mindhármunknak egy csodás pillanat és nem akarom, hogy már toporzékolása ezt elrontsa...
Szóval, csak akkor szólnék anyóséknak, én szüleimnek, ha már minden lenyugodott...
A szülőszobára úgysem engednek be senkit (a baba-mama szobába sem), a telefonod meg kikapcsolod és kész.
Szerintem fel tudják fogni, hogy nem rájuk vágysz rögtön szülés után, bár nekem a szüleim már az első fájásnál ott voltak a kórházban (nem tudtam róla, mert a szülőszobába ugye nem jöhettek be, a folyosón vártak), és utána csak annyit látták a babát, amíg áttolták a szülőszobából az osztályra, ahova viszont már nem jöhettek be...
Hát ezt neked kell tudnod, te ismered a családodat.
Nálunk senki nem taporgott vagy hivogatott szülés közben.
Aki tudta hogy bementünk már is mi értesítettük a szülés után.
èn fitt és üde voltam mindegyik után (pedig a második éjszaka jött), így mikor a megörzöbe toltak már nevetgélve telefonáltam. Hozzám csak akkor jöttek mikor én mondtam, hogy jöhetnek.
DE a szomszéd ágyon a csaj császáros is volt egynapon szültünk, de nála napi szinten 5-6 ember ücsörgött, még a katéter is benne volt, és ö azt mondta náluk ez a szokás, mindenki óriási csokrokkal jött, és egy halom ajándékot hozott.
Miért lenne önző dolog?
Szerintem mindenki így csinálja, nyilván nem kezd senki varrás közben már telefonálgatni...
Nálunk sem toporgott senki, felfogták, hogy a szülés alatt úgysem fogok telefonálgatni. Nálam sem volt a telefon amúgy, de ha ott lett volna sem kerestek volna, hogy "na hanyadik fájásnál tartasz lányom"? :)
Ha a te családod ilyen buzgó, akkor tényleg ne szólj nekik, vagy kérd meg őket, hogy hagyjanak békén.
nálunk érdekesen alakult, már amikor elfolyt a magzatvíz írtam smst kb 5embernek, h szülünk, szorítsatok, mert megbeszéltük előre h szeretnének lelkileg támogatni.
Amikor megszületett, úgy fel voltam pörögve hogy már az szobai ágyamról rögtön megírtam h megszületett és hajnalig smseztem az ébrenlevőkkel, sőt az ezt követő napokban is jól esett h érdeklődnek, mert karanténban volt a kórház és egyedül voltam a babával egy szobában végig míg bent voltunk.
Rokonlátogatást viszont a nagyszülőkön kívül senkitől nem fogadtunk el még hetekig, mert járvány volt és nem szerettem volna ha összeszed valamit a baba.
Második gyerekkel is valószínűleg menni fog az sms rögtön ha megszületik, de látogatókat nem fogunk fogadni, nálunk mindenki megértette és elfogadta. Az 1-2-3óra egyáltalán nem önző dolog, ez egyénenként változó, ami nekem rosszul esett pl h a legjobb barátnőmre napokig rákérdeztem hogy hogy vannak és egyszer csak amikor hívtam h na mikor szülünk, azt mondta már tegnap megszületett, na az rosszul esett. Szóval nálam nem a látogatáson van a hangsúly, hanem hogy nem is szólnak, mikor én izgulok értük. Ha viszont esélyes lenne hogy a családom megjelenik annak ellenére hogy nem szeretném még, késleltetném a bejelentést, mint te.Ez a ti életeteknek egy nagyon jelentőségteljes pillanata, szerintem ilyenkor illik tiszteletben tartani, bárhogy is döntötök.
Legyen úgy, ahogy Nektek jó :-)
Én belementem, hogy a férjem felhívja anyósomat, aki aztán 10 percenként telefonált.... egy idő után a falhoz b.sztam a telefont :-) A szülésznő eléggé meglepődött, de onnan legalább nyugi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!