Milyen következményei vannak a magzatvisszatartásnak?
Azért nem minden 35. hétre született baba jöhet haza 3. nap. Van aki ott marad még egy - két hétig.
37. hét a koraszülöttség határa. Nem véletlen. Lehet, hogy a lányod fejlettebb volt és nem 35. hetesnek felelt meg.
igen, lehet hogy fejlettebb volt, ultrahang ugye mutatja hogy hány hetesnek felel meg? akkor nekem, jól emlékszem, 35 hét 4 napot mutatott,de már nem volt mit tenni, nagyon gyorsan jott. jelzem azelőtt nem erőltettem meg magam, tényleg nyugodt terhességem volt.
arra is kiváncsi vagyok hogy van e valaki aki megtagadta a magzatvisszatartást, saját felelősségre?
Szia!
Sajnos nem minden 35 hetes magzat olyan fejlett,mint a kislányod. És mivel az orvosok ezt nem tudják biztosan garantálni,így visszatartják,ameddig tudják. Rendben,hogy van súlybecslés,de az sokat tévedhet,erre nem alapozhatnak az orvosok,mert ha esetleg nem elég fejlett a baba,akkor az orvost terheli a felelősség,ha később bármi probléma lesz a babával. A kórházban a szobatársamnak 35.hétre született a babája,nem tudták visszatartani a szülést. Épp,hogy 2110gramm lett 10 napos kórházi ápolás után, besárgult,belázasodott,és nagyon nehezen szopott. Nem fejlődnek egyformán a babák,és az orvosok nem tudják előre megállapítani 100%-os garanciával,hogy érett-e a baba. Ezért tartják vissza.
39hkm
Szia!
Azért tartják bent a babákat ilyen fiatalon, mert a tüdejük csak az utolsó időszakban fejlődik ki. Van egy anyag ami segíti a babát az első levegővételben. Ha nagyon korán születik meg a baba légzési problémája is lehet.
Nekem mindig kisebbnek mondták a babámat és 3 kiló felett született meg. Ha van saját orvosod akkor szerintem bízz benne. Nem minden felesleges beavatkozás.
Jajj istenem ez olyan borzasztó, hogy egy laikus próbálja megmondani mit csináljon az orvos.
A normál terhesség ideje nem véletlenül 40 hét.....ennyi idő kell, hogy a babának mindene teljesen kifejlődjön. Persze vannak fejlettebb babák, neked szerencséd volt, de nem ez a jellemző. Apukám 35. hétre született (tudom, régen volt) de 4 éves koráig 5x volt tüdőgyulladása a koraszülöttsége miatt és maradt is vissza károsodás....A 37. hétig megpróbálják visszatartani, hogy bent fejlődjön, ha megfelelő a tápanyagellátása, mert a 36. héten fontos folyamatok mennek végbe az anyaméhben. Az uh-n pedig a csontok hosszából becslik a súlyt, tehát bőven lehet eltérés.
2,5 hónapos babó anyukája
Tényleg nem lehet tudni, hogy milyen fejlett ilyenkor egy magzat. Vannak olyan szülések, amik a 30. hét valamelyikén spontán beindulnak, vagy akár korábban is. Erre nem lehet azt mondani, hogy azért akar kijönni, mert itt az ideje!
Egy szobatársam szintén a 35. héten szült, de neki hiába volt így is 3kg fölött a lánya, a koraszülöttosztályra került. A súlya megvolt, de nem volt elég fejlett. Nem tudta tartani a hőmérsékletét ezért inkubátorba kellett tenni stb...
Az én a lányom a 40. hétre született 2870g-mal, tehát 35 hetesen elég picike lehetett. Őt nem vihettem volna haza pár nap múlva, ha korábban születik (így szerencsére igen).
Az első lányom 3370g-mal született. Ég és föld volt kettejük között ez a fél kg különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!