Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA-t hogy adják be? Tényleg...

EDA-t hogy adják be? Tényleg segít?

Figyelt kérdés
2009. júl. 31. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:

3 hónapja szültem,ugyan nem terveztem EDA-t,de az lett belőle.Nagyon féltem tőle,de nagyon pozitívat "csalódtam" benne.A gerincedbe adnak egy kis lidokain injekciót,ami nem fáj,csak elzsibbaszt,hogy ne érezd azt amikor az Eda-t adják.Aztán a lidokainnal elérzéstelenített területen beszúrnak,ami nem fáj,csak olyan kellemetlen feszülő érzés,beraknak egy kis kanült.Ahhoz csatlakoztatnak egy csövet,amin keresztül majd óránként adnak egy adag érzéstelenítőt.Nem fáj,és nagyon hasznos,mert MINDENT érzel,csak konkrétan fájdalmat nem.nagyon vidám szülésem volt,nem fájt a baba megszületése,és így nagyon nagy élmény volt nekünk,és megható is egyben.Csak azért kaptam EDA-t,mert rettentő erős fájásaim voltak,és hamar kifárasztott a vajúdás.Azért 5 órát kinlódtam nélküle,szép csendben,amikor felajánlotta az orvosom.Egy gyönyörű kislányt szültem,és ha lesz testvérkéje,akkor is kérni fogom.

Egy 3 hónapos kislány anyukája

2009. júl. 31. 23:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! Csatlakozom az előttem irtakhoz, szerintem mindenképpen érdemes kérni. Nekem nagyon sokat segített és én is kérni fogom második szülésnél is.

Üdv 3 hós kisfiú anyukája

2009. aug. 1. 12:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Ugy ahogy az elsö válaszolo irta.Én 31orát vajudtam de nem kaphattam:(Remélem te kaphatsz
2009. aug. 1. 14:33
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Az lehet, hogy segít, de mi van akkor ha nem jól adják be...mégis csak a gerincről van szó.amúgy sokat nagyon rosszul vannak tőle utánna. hányás, hányinger, émelygés, fáradság... ki lehet bírni fájdalomcsillapító nélkül is..
2009. aug. 2. 08:37
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló vagyok,és az utolsó válaszolónak üzenem:Nem lehet valaminek úgy nekiállni,hogy mi van ha nem jól adják be.Nekem konkrétan nincs olyan ismerősöm,akinek nem jól adták be.És akkor vagy rosszul utána,ha nem fogyasztasz elég folyadékot,de ezt akkor el is mondják,hogy inni,inni,és inni a szülés után.Biztos ki lehet bírni nélküle is,de miért kellene szenvedni,ha nem muszály?!Egyébként nekem orvosi javaslatra adták,mert segíti a vér és oxigénellátást a lepényen keresztül.Arról nem beszélve,hogy vannak emberek akiknek rendkívül alacsony a fájdalomküszöbük,és még egy fül lyukasztás is horror nekik.És akkor miért csinálja üvöltve végig?Azt veszem ki a szavaidból,hogy te EDA nélkül szültél,így hát nem tudhatod hogy ez milyen jó.nem piszkálni akarlak,csak más emberek vagyunk,mások a nézeteink.Szép napot!
2009. aug. 2. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!