EDA-t hogy adják be? Tényleg segít?

3 hónapja szültem,ugyan nem terveztem EDA-t,de az lett belőle.Nagyon féltem tőle,de nagyon pozitívat "csalódtam" benne.A gerincedbe adnak egy kis lidokain injekciót,ami nem fáj,csak elzsibbaszt,hogy ne érezd azt amikor az Eda-t adják.Aztán a lidokainnal elérzéstelenített területen beszúrnak,ami nem fáj,csak olyan kellemetlen feszülő érzés,beraknak egy kis kanült.Ahhoz csatlakoztatnak egy csövet,amin keresztül majd óránként adnak egy adag érzéstelenítőt.Nem fáj,és nagyon hasznos,mert MINDENT érzel,csak konkrétan fájdalmat nem.nagyon vidám szülésem volt,nem fájt a baba megszületése,és így nagyon nagy élmény volt nekünk,és megható is egyben.Csak azért kaptam EDA-t,mert rettentő erős fájásaim voltak,és hamar kifárasztott a vajúdás.Azért 5 órát kinlódtam nélküle,szép csendben,amikor felajánlotta az orvosom.Egy gyönyörű kislányt szültem,és ha lesz testvérkéje,akkor is kérni fogom.
Egy 3 hónapos kislány anyukája

Szia! Csatlakozom az előttem irtakhoz, szerintem mindenképpen érdemes kérni. Nekem nagyon sokat segített és én is kérni fogom második szülésnél is.
Üdv 3 hós kisfiú anyukája

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!