Mit adjak neki, hogy könnyebben tudjon kakilni? A glicerinkúp ebben az esetben is segít? Lazítja a székletet?
Figyelt kérdés
próbáltam a szilvát, reggel éhgyomorra a pár kanál gyümölcslevet, igyekszem olyan ételeket adni neki, amik nem annyira fogják a székletet, és mégis nehezen megy neki, apró bogyók sikerülnek. nem tudom, mit csináljak. elég nyűgös amiatt, hogy nem tud rendesen kakilni.2010. ápr. 18. 16:18
1/9 anonim válasza:
Mennyi iszik? ha kevés folyadékot kap, amiatt is lehetnek székletgondjai és akkor hiába adsz bármit...
2/9 anonim válasza:
A glicerinkúpra rá lehet szokni! Próbáld a Leavolac szirupot, vagy van másik ilyen szirup, ami lazítja a székletet, és kis folyadékkal kell meginni, a hatása elvileg garantált... ha elég folyadékot is iszik mellette. Nomeg nem lehet rászokni.
3/9 A kérdező kommentje:
igény szerint szoptatom kb. 6*7* 1 nap, és 2* éjjel, és vízzel kínálom, annyit iszik, amennyit kíván. de pontosan nem tudom megmondani...
2010. ápr. 18. 17:23
4/9 anonim válasza:
Nem írtad, mennyi idős a babád. Nekünk a hozzátáplálás elején voltak gondok: mindentől beszorult. Egyszer kellett kúpot adnom (akkor is hosszába kettévágtam, és 5 perc múlva szinte sértetlenül csusszant ki a kakival), amikor már harmadnapja "bogyózott". Nem kell annyira beparázni a kúptól, egyszer-kétszer életében ha kap, nem lesz semmi baja tőle, csak megkönnyíti a dolgát. A laveolac is biztos jó, de az hashajtó és puffadást, hasfájást okozhat. Míg a kúp síkosítja a végbelet. Szóval én inkább a kúpot választottam, nem bántam meg. Sok tornával és masszírozásal együtt.
5/9 A kérdező kommentje:
7 hónapos, 10órait, ebédet és uzsit eszik már. e mellett szoptatom, lehet, hogy kevés a folyadék?
2010. ápr. 18. 17:26
6/9 anonim válasza:
(előző vagyok)
Nekünk kb 6 hétig voltak gondjaink, amíg átállt az emésztése a szilárd ételre. Mostmár rendben van a széklete. Szerintem elég folyadékot iszik, de kitartóan kínálgasd, mert minél többet iszik, annál jobb. És próbáld meg a tízórait, uzsit is minél lédúsabbra készíteni. Remélem, nálatok sem fog sokáig elhúzódni. A kúp csak akkor gond, ha rendszeresen alkalmazzák. Egy átmeneti rövid időszakban kb hetente egy kúp vagy fél, nem okozhat gondot, annál sokkal rosszabb ha pang a végbélben a széklet--sztem.
7/9 anonim válasza:
Esetleg őszibarack? Nekünk segített ez is, és a szilva is. Általában fél üveggel mindig kap valamelyikből, mert mi a krumpli és a répa miatt "szenved(t)ünk".
8/9 A kérdező kommentje:
ezeket én is próbáltam, sajnos nem jött be.
aki cukros kamillateát ad reggel éhgyomorra, attól kérdezem: a cukor az íze miatt kell, vagy más szerepe van? lehet szőlőcukorral is?
2010. ápr. 19. 11:11
9/9 anonim válasza:
cukor:
szintén hashajtó hatást vált ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!