Mi a véleményetek a spirálról? Biztonságos? Fáj?
Figyelt kérdés
7hete szültem és kiváncsi vagyok erre a módszerre.2009. júl. 31. 14:09
1/9 anonim válasza:
Én még az életbe nem használtam. De én vagyok az élő példa arra,hogy azzal is teherbe lehet esni :)
2/9 anonim válasza:
Szia!
Alapvetően kétféle spirál van. Az egyik a hagyományos (ez lehet műanyag is) és van olyan, amelyik helyileg hormont is bocsát ki (Minera). Az első kb. 6eFt, az utóbbi 40eFt.
Elméletileg közel 100%-os védettséget ad, gyakorlatilag nálunk a családban a húgom lett spirál mellett és én is "úgy maradtam".
Fájni nem fáj, picit kellemetlen amikor felrakják, de még ez sem törvényszerű.
3/9 anonim válasza:
az első válaszolót nem értem,ha nem használta kkor hogy esett vele teherbe?nekem régen volt,akkor csak ilyen fém spirál volt,elég fájdalmas volt a feltétele is.De ami nekem nagyon rossz volt,hogy megnőttek a mensijeim,mind mennyiségileg,mind időben.Nagyon fájdalmasak lettek,pedig eddig még sosem fájt amikor meg volt.most meg a falat kapartam.nem álították,hogy attól van,de 1 év után levetettem és megszüntek a tünetek is.most nem merek belevágni semmi ilyenbe,nézek valami más megoldást.
4/9 anonim válasza:
:) Szerintem nem ő esett teherbe spirállal, hanem az anyukája és ő lett az eredménye :)
6/9 anonim válasza:
Én csak rosszat hallottam róla, nagyon sokan teherbe esnek vele. Nem ajánlom.
7/9 anonim válasza:
Nekem a nőgyógyászom mondta, hogy ha akarok még gyereket, akkor nem teszi fel, mert gyakori a petefészek gyulladás tőle. Ez okozhat gondot, ha később akarok gyereket. Hát köszi! Ha nem akarok gyereket, beteg akkor sem akarok lenni tőle. Azt én is hallottam, hogy jóval erősebb tőle a mensi.
8/9 anonim válasza:
Az első fent volt 6 évig, semmi bajom nem volt, tőle, mikor levette a doki 4 hónap múlva terhes lettem a másodikkal.
Most is azt fogok felrakatni, már meg is vettem, csak a dokihoz kellene elmenni.
9/9 anonim válasza:
előző
A ciklusom beállt 28 naposra, igaz az mensi az első 2 napban erősebb volt.
De a 6 év alatt egyszer sem volt semmilyen gyulladásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!