Járóka, vagy biztonságos babaszoba?
(fili)
Az ÖNÁLLÓ mozgásfejlődése miatt csak a járóka.
Itt tud a fa lécekbe kapaszkodni (jól megtudja markolni) biztonsággal. Megtalálja a saját képessége, fejlődési időszaka szerinti technikákat.
Gondolj bele ha székben ülteted, vagy egy szobában a bútorok között van, milyen az aktiválási lehetősége. Mással sincs elfoglalva mint a felállás lehetőségét keresve tárgyat keres a fogásra, vagy egyáltalán a nagy tér felfedezése történik ami az elindulás korszakában felesleges. És inkább átmászik tágytól tárgyig. Minden korszaknak megvan a megfelelő mozgástér igénye.
A járókában akár egy órát is elfoglalja magát és addig te is nyugalommal végzed a teendőidet. Viszont fontos, hogy lássa anya mit csinál és közben kell hozzá állandóan beszélni.
Sőt motiválhatod is amikor oda ülsz a földre és tanítod, hogy fogja meg a rácsot stb.
Nem verseny a felállás és járás, de a tapasztalatok szerint pl: a családunkban a járókás gyerekek 7 hónaposan álltak, 8 -9 hónaposan jártak.
szerintem a hálósnak és a farácsosnak is van előnye-hátránya. nekünk hálós van (a nagyobbik fajta) és ha netán elesett akkor nem ütötte meg magát. a farácsosnál viszont könnyebben talál kapaszkodót.
egyébként a kérdésre válaszolva:érdemes járókát venni.legalábbis én a nagyobbik lányomat már 4hósan beraktam,hogy amíg főzők.teregetek,stb biztonságban legyen.és szerencsém volt mert egész jól elvolt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!