Jelenleg GYED- en vagyok, közben megszűnt a munkaviszonyom, ha a harmadik baba köv. éveben születik, mi lesz az alapja a köv. Gyednek?
Figyelt kérdés
Pár hónapja szűnt meg a munkaviszonyom, jelenleg ugye nem érint mert gyeden vagyok de a másodikat is a bérem alapján számolták ki mert a szülés előtti évben többet voltam gyeden mint gyesen, így a bérem lett az alap ugye ismét.Most nem tudom ilyenkor mi van ha a munkahelyem megszűnt közben( az egész cég).2012. szept. 15. 21:13
1/6 anonim válasza:
Akkor szerintem csak gyesre leszel jogosult.
2/6 anonim válasza:
A munkaviszony megszűnése miatt most passzív jogon jár a gyed, ezt nem lehet tovább "örökíteni" a következő babára. Ha úgy szülsz, hogy nem lesz munkaviszonyod akkor csak gyes jár.
3/6 A kérdező kommentje:
Ha még gyeden leszek a szülés alatt akkor is van biztosított napom emiatt sztem jár a gyed csak az alapjában nem vagyok biztos.Azért köszi:)!
2012. szept. 15. 21:24
4/6 A kérdező kommentje:
Ha pedig lejár a gyed akkor munkanélkülire megyek és akkor is jár a gyed mert biztosított vagyok.
2012. szept. 15. 21:25
5/6 anonim válasza:
A munkanélküli csak 3 hónapig jár,ha arra mész úgy kell megoldanod,hogy a szülés napján azon legyél,különben nem jár.A másik,hogy valóban passzív GYED-en vagy,ami nem örökíthető tovább,akkor sem,ha a következő baba ebbe a GYED-be születik bele.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, most olvasgatok és látom, hogy passzív gyeden vagyok...és itt igaza van mindenkinek:( jelenleg még nem jött össze a baba de így talán jobb is egyenlőre,mert gyesre nem akarok még egy 3-ik babót bevállalni az úgy már elég felelőtlen lenne.
Akkor pár évet várnunk kell vele, hogy legyen ledolgozott nap...köszi!
2012. szept. 15. 21:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!