Melyk a rosszabb? 17órát vajúdtam a lányommal 4kg volt. Szószerint pánikolok a szüléstől. Tehát a császármetszéssel kevesebbet szenvednék? Most 4 hetes terhes vagyok a lányom 4 éves. Annyira félek hogy azt nem tudom kifejezni!
első gyermek 3700g 20 óra vajúdás végül fájásgyengeség miatt vákummal született. Második 4500g súlyaránytalanság miatt császár. Harmadik: mivel tudtam mi a különbség két fajta szülés között,nem akartam császárt.10 óra vajúdás után kitágultam,már a tolófájások kezdődtek amikor fenyegető hegszétválás miatt a műtőbe vittek.Így az is császár lett. De hidd el megszülöd simán az csak akkor fáj. A császár után kb6-7 óra múlva kimegy a fájdalomcsillapító hatása,fejedet nem emelheted fel,12 óra múlva felállni kínlódás,kiegyenesedni is fájdalmas egy 15-20 cm-es sebbel.Én kaptam 3 oxitocint a méh összehúzódására falat tudtam volna kaparni. Zuhanyozni 1 hétig nem tudsz,csak macskamosdás van,hetekig fürödni sem lehet.
Egyébként nem kívánságműsor,ha gond van császár,ha nincs semmi komplikáció nem választhatsz.
Ti miről beszéltek? 7 hetes a lányom, császárral szültem, mert nem tágultam. Délután 2 - kor toltak ki a műtőből, este tízkor fel kellett kelni, elküldtek pisilni (addigra már kivették a katétert). Azt mondták, hogy az EDA miatt sokat kell inni, emiatt én aznap éjjel még kétszer kimentem pisilni. Sz.r volt felülni, de ment egyedül is. Másnap még már zuhanyoztam, szóval nincs olyan, hogy nem lehet.
Amúgy, míg bent voltam, minden anyuka szenvedett : a császárosok menni nem tudtak, a hüvelyi úton szülők meg ülni nem.
A gyógyulás meg azon is múlik, hogy állsz hozzá, nekem nem volt időm elhagyni magam.
Szóval egyáltalán nem rossz a császár! Nem olyan fajdalmas, mint amivel rémiszgetni szoktak. Nekem csak annyi volt benne a rossz, hogy hüvelyi szülésre készültünk, és a császár miatt nem lehetett velem a párom és a babát is csak este adták ide. De akkor csak az volt a lényeg, hogy legyen már kint és legyen egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!