Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz az, hogy a vese vagy...

Igaz az, hogy a vese vagy epegörcs fájdalmasabb a szülésnél?

Figyelt kérdés
Van itt olyan kismama akinek volt esetleg és hozzá tudná hasonlítani a szüléshez? kíváncsi vagyok, hogy mennyire fáj... 37hkm....
2012. szept. 13. 15:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fájdalmasabb, viszont elviselhetetlenebb, mert folyamatos fájdalom.

A szülési fájdalom jobban fáj, viszont nem folyamatos.

2012. szept. 14. 23:26
 12/12 anonim válasza:
Én 34 órát vajúdtam. Azt hittem az a legfájdalmasabb dolog az életben, egészen addig, amíg nem jöttek az epegörcseim. A vajúdás hullámokban fáj, erősödik, gyengül, és ki lehet bírni. Csak amíg vajúdsz, vagy szülsz, gondolod azt, hogy ez a világon a legnagyobb fájdalom. Viszont az epegörcseimbe azt hittem belehalok! Iszonyú fájdalom, iszonyatos, elviselhetetlen görcsök. Nem találod a helyed, míg mondjuk vajúdásnál fél percre megtalálod a helyed, addig epegörcsnél nincs ez. Sehogy sem enyhül, és egy másodpercre sem hagy alább. 8-10 órán keresztüli intenzív fájdalom, amit nem mulaszt el semmi. Közben hánysz, nem tudod hogy hogy állj, menj, ülj, feküdj, folyamatosan mocorogsz, keresed az enyhítő körülményeket, amik nincsenek. Egy falat vizet nem tudsz ezidő alatt meginni, mert rögtön kihányod. Ilyen értelemben a gyógyszert is hiába veszed be, rögtön kijön. Egyébként pedig nem is hat. Amikor eltelik durván 8 óra, akkor már benned tud maradni a gyógyszer pár korty vízzel, és nem használ semmit! Én minden alkalommal úgy vergődtem, mint egy haldokló ember, és pillanatok alatt leizzadtam. Ezek a rohamok általában éjjel jöttek rám, és a párom is felkelt ilyenkor és virrasztott velem. Hiába hívtunk volna mentőt, nem tudtam volna beszállni az autóba, mert állandóan változtattam a helyzetem, le kellett dobnom magamról minden ruhát, mert semmit nem bírtam elviselni magamon. Kb. a 8. görcsnél már tudtam, hogy mi okozhatja, és jó előre bevettem 6 görcsoldót és 4 fájdalomcsillapítót, de még akkor is amikor jöttek a görcsök iszonyatos fájdalmakat éltem át, az a rengeteg gyógyszer csak annyival tette elviselhetőbbé, hogy másodpercekre enyhülést hozott, és akkor egy kis időre fellélegezhettem. 12 dobókocka nagyságú epekővet vettek ki belőlem. Barátnőmnek vesegörcse volt. Az se semmi. De 4 óra alatt túl volt rajta (amíg ki nem pisilte), hatott igazából a fájdalomcsillapító is, és amint kijött a kő, el is múlt a fájdalom. Egy másik barátnőmnek vesehomokja volt, neki csak akkora fájdalmai voltak, mint amikor fel van fázva valaki. Tehát gondolom a méret sem mindegy, hogy mit "adsz" ki magadból. Azért a méh, méhszáj, hüvely rugalmasabb. Nyilván fájdalmas, ahogy tágul, de mégis képes akkorára tágulni, hogy egy gyerkőc kiférjen rajta. Mégiscsak a természet rendje szülni. Fáj, nem mondom, hogy nem, mert én aztán csak tudom 34 óra után, de minden egyes epegörcsnél azt mondtam, hogy inkább 6x szültem volna! :-)
2015. okt. 19. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!