Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hol érdemes szülni?

Hol érdemes szülni?

Figyelt kérdés
Első gyermekemet Kecskeméten szültem meg 1 hónappal ezelőt Sajnos igen rossz tapasztalatokkal távoztunk onnan. Persze vannak rendes dolgozók, de nem egy bunkóval találkoztam. Szeretnénk még két gyermeket a párommal, de semmiképpen nem ebben a korházban szeretném megszülni. Vannak ötletek, tapasztalatok, hogy hova érdemes elmenni szülni? Előre is köszi a vàlaszokat! :)

2012. szept. 10. 14:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én nemrég Budapesten szültem a Szent Imrében, és volt egy anyuka, aki szintén kecskeméti volt, a 4. gyerekét is ide jött megszülni hasonló okokból, talán ő is csak az elsőt, vagy az első kettőt szülte ott...
2012. szept. 10. 14:23
 2/12 anonim ***** válasza:

Én a Péterffyben szültem, nem volt fogadott orvoson. A szülésznővel és az orvossal maximálisan meg voltam elégedve, nagyon kedvesek voltak, folyamatosan tájékoztattak.

De a csecsemős nővérek.... na, emiatt viszont nem ajánlom. Még nem tudom, itt fogom-e szülni a következőt.

2012. szept. 10. 14:30
 3/12 A kérdező kommentje:
Sajnos valóban nem a legjobb hely ha valaki szép élményként szeretné megélni a szülést. Persze sok múlik az orvoson is, de elgondolkodtató a nővérek viselkedése is. Egészen addig, amíg át nem kértem magam a kórház alapítványi, fizetős szobájába flegma és bunkó volt az összes. De nem csak ez volt az egyetlen negatív tapasztalat.
2012. szept. 10. 14:32
 4/12 anonim ***** válasza:
Ne haragudjatok, hasznosat írni nem tudok, viszont érdekelnek a válaszok. Én sem akarok itt szülni Kecskeméten, de pl. ami Pesten szimpatikus, azzal kicsit úgy vagyok, hogy jó, de hát nincs az messze? Nem akarok út közben, vagy egy dugóban megszülni sem...
2012. szept. 10. 23:44
 5/12 anonim ***** válasza:
Az anyuka, akivel találkoztam, két héttel szülés előtt jött Pestre, rokonoknál szállt meg.
2012. szept. 11. 00:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Én tavaly szültem kecskeméten, és semmi panasz, sőt jár egy piros pont.

Azért azt lássuk be, hogy nem mindenki lehet szimpatikus a másiknak, olykor ezt bunkózással vezetik le. Attól még a kórház jó, ha van fogadott orvosod, akkor még jobb.

2012. szept. 11. 13:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerencsére nekem sem volt problémám a kecskeméti szülészettel. Fogadott orvosnál szültem, és haza is jött miattam éjszaka, egy szavam sem lehet. De mindenki más kedves volt. Persze mindenkinek lehet rossz napja, de ez más munkahelyeken is előfordul. Mi volt a probléma nálad kedves kérdező? Vagy úgy összességében nem tetszett?
2012. szept. 11. 15:53
 8/12 A kérdező kommentje:

Nekem is volt fogadott orvosom, mégis bejárkáltak hozzám többen is és bunkónk közölték velem hogy biztos rosszul csinálom azért nem haladunk. A fájások alatt a kisfiam felfelé húzódott és egyszer le is esett a szívhangja. Erre csak annyit mondtak, hogy hát ez nem jó, de senki nem tett egy lépést sem azért hogy kiderítsék hogy miért. Mivel nem húzódott le, ezért 14 óra vajúdás után még nem volt tolófájásom pedig már szint teljesen ki voltam tágulva (bő 4 ujj) és a kisfiam egyre fentebb húzódott. Hozták a vákumot és azzal végül kihúzták, és kiderült, hogy a nyakán volt a köldökzsinór, ráadásul igen szorosan és azért nem tudott lehúzódni. Annyira lila volt szegényke, amikor megszületett, hogy egy kicsit meg is ijedtem. Beszéltem azóta más orvossal és Ő azt mondta, hogy nem érti miért nem foglalkozott ezzel senki, mert így vákummal igen kockázatos volt. Nem véletlenül nem húzódott le. Szerinte császármetszést kellett volna végezni.

Tudom, hogy lehet rossz napja az embernek, de én 3 váltást láttam és a legtöbben egyáltalán nem voltak kedvesek.

Meg sem kérdezték tőlem, hogy milyen szobába szeretnék menni (sima, baba-mama vagy alapítványi), egyenesen a sima szobába vittek. Jeleztem, hogy alapítványi szobába szeretnék menni. Fél nap elteltével sikerült is átmennem. (Nem volt helyhiány!) Egészen addig, amíg át nem kerültem bármit kérdeztem a nővérektől csak húzták a szájukat és hülyének néztek, amint átkerültem ugyan azok a nővérek hirtelen kedvesek és segítőkészek lettek. Ezt elég sajnálatosnak találom. Röviden ennyi.

Ezért érdekelne, hogy hol lenne érdemes szülni, mert sajnos a rossz tapasztalatok miatt nem szívesen mennék oda legközelebb.

2012. szept. 12. 12:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Én a Szt.Istvánra szavazok.1-2 héten belül szülök ott ismét.Ami viszont változás július 1.-e óta:csak a területileg illetékes kórházban szülhetsz,hacsak nincs fogadott orvosod(aki révén "befogad" a kórház,mivel ott csinálnak vérvétel,vizelet vizsgálatot,UH-ot stb.)A szülésznő nem elég,kell a doki.Én sem ide tartozom-Bp.másik végében lakunk-de itt van a dokim.1x nekem is ide kellett jönnöm egy laborra(holott már szültem itt),hogy benne legyek a rendszerben.2gyerekes+38hkm
2012. szept. 13. 19:19
 10/12 anonim válasza:
0%
Korhazbaaa...:D
2012. szept. 13. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!