Aki nem orvosi okok miatt szül vagy szült császárral, miért választotta azt?
Szerintem így vagy úgy,de mindenki megszenved.Előtte,vagy utána...
A baba az elsődleges,hogy neki mi a jobb.
Én úgy voltam, mint a 09.22-es anyuka. Csak nekem a doki meg sem inditotta szülést. Teljesen merev, zárt volt a méhszájam még a 42. hét elején is, plusz 4 kg fölött volt a pici. Végül nem a saját orvosom, hanem az ambulancia vezetője, azt mondta, hogy ha nem hadakozok kézzel lábbal,akkor felajánlaná a császárt, persze, ha fogadott dokim is rábólint, hogy szerinte is indokolt. Nekem akkor már mindegy volt, mert szenvedtem, mint a kutya, már csak a picit akartam egészségesen a karomban tartani. Nos, mivel nem hadakoztam és ne ragaszkodtam, ahhoz, hogy meginditsák, és napokig szenvedjek, igy másnap megcsászároztak. Nekem nagy megkönnyebülés volt. Egy hét után semmi nem fájt, csak a heg volt érzékeny. Remélem a második is igy fog születni.
Nekem annó tini koromban olyan menzis görcseim voltak, hogy nem tudtam felkelni, és semmi nem segitett, csak az injekció. Nem is múltak a görcsök, csak miután fogamzásgátlót kezdtem szedni. Na én azóta rettegtem a szüléstől és mindenféle hasi görcstől. Nálunk amúgyis minden nő nehezen szült a családban, mindenki napokig szenvedett. Annak ellenére, hogy kitartó és sok mindent eltűrő nő vagyok mások szerint is, én nagyon örülök, hogy ebből az egyből kimaradtam.
Én ugyan még nem szültem, de foglalkoztatott a kérdés (15 hetesen)és utánanéztem/kérdeztem a császár előnyeinek, hátrányainak a szüléssel szemben.
Az első és legnagyobb hátrány: a szülés "élményéről" lemaradsz.
-gátproblémékat kiküszöbölöd, viszont lesz egy vágásod.
-lehet, hogy a szülés fájdalmas, de a lumbális érzéstelenítés sem leányálom (sajnos nekem már csináltak műtéthez, majdnem ottmaradtam, elájultam, úgy fájt, ahogy harmadjára végre beletaláltak, ahova kellett)
-hátrány az is, ha 2-nél több porontyot szertnél, mert a harmadikat már nem ajánlják, ha 2 császárod volt.
-mindenképp előnye a császárnak, hogy nem viseli meg annyira a csecsemőt és a szülőcsatornában összeszedhető fertőzésektől is megóvod Őt.
Mindenkinek jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!