Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki nem orvosi okok miatt...

Aki nem orvosi okok miatt szül vagy szült császárral, miért választotta azt?

Figyelt kérdés
Mostanában sok nőtől hallom, hogy császárral akar szülni. Nem tudom és értem miért?
2009. júl. 29. 21:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is gondolkozom rajta. A férjem szeretné, ha inkább császár lenne, nem akar szenvedni látni. Én meg iszonyatosan rosszul birom a fájdalmat, egy fejfájásba is bele tudnék halni. Lehet, hogy emiatt sz.r alak vagyok, és minek nekem gyerek, de nem én tehetek róla, hogy 0 a fájdalomküszöböm. De azt hiszem ,meg fogom próbálni "rendesen" megszülni, aztán majd meglátjuk...
2009. júl. 30. 10:01
 12/17 anonim ***** válasza:
84%
A 10.01-es válaszolónak üzenném, hogyha tényleg 0 a fájdalomküszöböd, akkor önként semmiképpen se válaszd a császárt. Lehet, hogy maga a "szülés" nem fáj, mert nem érzed, de a fájdalomcsillapító hatása pár óra alatt elmúlik, és bizony akkor pokolian fáj napokig, hetekig, akár hónapokig. Ha belegondolsz, a császár egy nagyon komoly hasi műtét!
2009. júl. 30. 10:10
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen, ezen is gondolkoztam már, köszönöm.
2009. júl. 30. 10:32
 14/17 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem így vagy úgy,de mindenki megszenved.Előtte,vagy utána...

A baba az elsődleges,hogy neki mi a jobb.

2009. júl. 30. 11:09
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
szia.Ne gondold,hogy a császár az jobb,és igenis szülésnek számit még akkor is ha itt az elsők közt irt valaki szerint nem az.de igen,és szerintem meglehet érteni azt is ha valaki igy kíván szülni.Jó magam 2 gyereket szültem,simán,de megértem azt aki a császáron gondolkodik el,csak az a baj,hogy a császár egy műtét és mint ilyen bizony sokáig fáj.még egy sima szülést elfelejt az ember,már aki,addig a császáros bizony még szenved,és a tej is nehezen indul meg.ettől függetlenül ha 3 szor is szülök,én is komolyan elgondolkodom,igaz nem a császáron,de minimum egy EDA-n.
2009. júl. 30. 14:22
 16/17 anonim ***** válasza:
84%

Én úgy voltam, mint a 09.22-es anyuka. Csak nekem a doki meg sem inditotta szülést. Teljesen merev, zárt volt a méhszájam még a 42. hét elején is, plusz 4 kg fölött volt a pici. Végül nem a saját orvosom, hanem az ambulancia vezetője, azt mondta, hogy ha nem hadakozok kézzel lábbal,akkor felajánlaná a császárt, persze, ha fogadott dokim is rábólint, hogy szerinte is indokolt. Nekem akkor már mindegy volt, mert szenvedtem, mint a kutya, már csak a picit akartam egészségesen a karomban tartani. Nos, mivel nem hadakoztam és ne ragaszkodtam, ahhoz, hogy meginditsák, és napokig szenvedjek, igy másnap megcsászároztak. Nekem nagy megkönnyebülés volt. Egy hét után semmi nem fájt, csak a heg volt érzékeny. Remélem a második is igy fog születni.

Nekem annó tini koromban olyan menzis görcseim voltak, hogy nem tudtam felkelni, és semmi nem segitett, csak az injekció. Nem is múltak a görcsök, csak miután fogamzásgátlót kezdtem szedni. Na én azóta rettegtem a szüléstől és mindenféle hasi görcstől. Nálunk amúgyis minden nő nehezen szült a családban, mindenki napokig szenvedett. Annak ellenére, hogy kitartó és sok mindent eltűrő nő vagyok mások szerint is, én nagyon örülök, hogy ebből az egyből kimaradtam.

2009. júl. 30. 14:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Én ugyan még nem szültem, de foglalkoztatott a kérdés (15 hetesen)és utánanéztem/kérdeztem a császár előnyeinek, hátrányainak a szüléssel szemben.

Az első és legnagyobb hátrány: a szülés "élményéről" lemaradsz.

-gátproblémékat kiküszöbölöd, viszont lesz egy vágásod.

-lehet, hogy a szülés fájdalmas, de a lumbális érzéstelenítés sem leányálom (sajnos nekem már csináltak műtéthez, majdnem ottmaradtam, elájultam, úgy fájt, ahogy harmadjára végre beletaláltak, ahova kellett)

-hátrány az is, ha 2-nél több porontyot szertnél, mert a harmadikat már nem ajánlják, ha 2 császárod volt.

-mindenképp előnye a császárnak, hogy nem viseli meg annyira a csecsemőt és a szülőcsatornában összeszedhető fertőzésektől is megóvod Őt.

Mindenkinek jó babavárást!

2009. júl. 30. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!