Aki nem orvosi okok miatt szül vagy szült császárral, miért választotta azt?
Nekem a csoporttársam mind a 2 fiát így "szülte" !!!
Azt mondta,nem bírta volna ki a fájdalmat...én erre azt mondom,ha valaki a fájdalom miatt aggódik leginkább,az nem való anyának...vegyen egy kutyát!Azt is lehet ápolgatni!!!
Köszönöm a válaszokat, de elsősorban olyanoktól várom a választ, akik tényleg saját maguk választották a császáros szülést.
A miértek érdekelnek.
Szia!
Én az első babámat simán szültem,nagyon megszenvedtem érte nem kaptam fájdalom csillapitot mert éppen nem volt a kórházba(!),ez utána teljesen lesokkolt,azt se tudom végül hogyan tudtam végig csinálni,mert nekem iszonyatosan fájt.Nagyon irigylem azokat akik ezt nem igy élik meg és könnyedén veszik a szülést,hát nekem sajnos nem ilyen volt.Ezért most a második babámnál én kértem a császárt,ami viszont a szüléshez képest sokkal jobb élményekkel tudtam megélni.Lehet hogy sokan ezért lenéznek hogy én kértem a császárt,de én tudom mi az hogy szülés és megszenvedni egy babáért...
Szia,
Én normál úton szültem ikreket (koraszülés volt),és az egyik lányom születési károsult lett.
12 év elteltével most várom a harmadik babát, és semmiképpen sem merném bevállalni a normál szülést, még mindig félek, hogy megint baj lesz, ezért a császárt választottam. Így kerestem orvost, aki egyetértett velem.
Nem tudom,de azt hiszem nem teljesen az én válaszomra vártál.
Egyik ismerősöm azért kért császárt, mert a férje azt mondta neki, hogy ha a szex nem lesz olyan, mint a szülés előtt, akkor elválik. Császár után meg az nem tetszett neki, hogy a feleségén van egy vágás, és nem tudott pics.nyi bikinit felvenni a strandon.
(nagy az isten állatkertje)
Köszönöm szépen a válaszokat! Számomra hasznosak voltak. Az utolsó ismerőse (a férj), hát tényleg egy idióta, sajnálom a feleségét.
Még várom a további válaszokat :)
Szia!
5 napja szültem császárral. Igaz nem ez volt betervezve, de hát ember tervez Isten végez...
Már a terhességem elejétől kezdve tudatosan készültem a szülésre, próbáltam tájékozódni mire számítsak, kis gyerekes anyukáktól kértem tanácsokat, tapasztalatokat, homeopátiás bogyókat szedtem, ittam a málna levél teát a szülés meg könnyítésére és lelkiekben is próbáltam felkészülni. Azt terveztem, hogy majd olyan 37-38 hetesen szépen beballagok a kórházba, 3-4 óra alatt mosolyogva megszülöm a babám, kifekszem azt a 4 napot aztán ennyi. Hát ez nem éppen így volt. 40 hetesen be kellett feküdnöm, (nálunk ez a szabály) se fájás semmi. Megvizsgált a dokim, azt mondta teljesen zárt a méhszájam, magzat vizet sem tud nézni, másnap reggel jelenjek meg a szülőszobán próba indításra (OTT-re). Másnap reggel be is kötötték az infúziót 2 órán keresztül folyt belém, de csak annyi hatása volt, hogy feldagadt tőle a kezem és hányingerem lett az oxitocintól. Az NST mutatott fájásokat, de én nem éreztem. Ismét vizsgálat, még mindig zárt méhszáj. A dokim azt mondta ki kell várni a 41. hetet, akkor megindítja rendesen ha addig nem indul meg magától. Hát nem indult. Már minden bajom volt a kórházban, hozták-vitték a leszült nőket én meg csak vártam és vártam... :( Betöltöttem a 41. hetet csütörtök reggel 7-kor feltettek egy méhszáj érlelő-tágító zselét, ettől jöttek a fájások, de nem nyíltam semmit. Estig erős, de rendszertelen fájásaim voltam, hol 20 percenként, hol 3 percenként. Péntek reggel kaptam még egy zselét, de ennek sem volt hatása. Egészen szombatig vajúdtam amikor már oxitocint is kaptam, de még mindig nem nyíltam. 10 óra körül azt mondta a dokim, hogy felesleges tovább kínlódnom, visz a műtőbe, mert ebből nem lesz hüvelyi szülés és a baba szívhangja is lassult. Szombat délelőtt 10:53-kor majdnem 3 nap vajúdás után megszületett a kisfiam. Annyira jó volt mikor megláttam, hogy minden rosszat elfelejtettem. :)
Ezek után azt mondom, hogy nem bánom, hogy császár lett és biztos, hogy semmi pénzért nem vállalnék egy hüvelyi szülést, mert nekem az a fájdalom amit átéltem borzasztó volt. Ha nem lett volna mellettem a párom, szerintem ki sem bírtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!