Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki nem orvosi okok miatt...

Aki nem orvosi okok miatt szül vagy szült császárral, miért választotta azt?

Figyelt kérdés
Mostanában sok nőtől hallom, hogy császárral akar szülni. Nem tudom és értem miért?
2009. júl. 29. 21:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nagyon szörnyű lehet a császár legalábbis két barátnőm is így szült . Az egyik a második babáját már természetes úton tudta megszülni és azt mondta fele annyi kín se volt még a vajúdással együtt se, mint a császáros.
2009. júl. 29. 21:13
 2/17 anonim ***** válasza:
34%

Nekem a csoporttársam mind a 2 fiát így "szülte" !!!

Azt mondta,nem bírta volna ki a fájdalmat...én erre azt mondom,ha valaki a fájdalom miatt aggódik leginkább,az nem való anyának...vegyen egy kutyát!Azt is lehet ápolgatni!!!

2009. júl. 29. 21:33
 3/17 anonim ***** válasza:
65%
Én császárral szültem sajnos.Nagyon lecsökkent a szívhangja.De nagyon szerettem volna hüvelyi úton szülni.Így nem élhettem át a szülés legszebb pillanatát.:( Bár én könnyen felépültem.
2009. júl. 29. 21:43
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de elsősorban olyanoktól várom a választ, akik tényleg saját maguk választották a császáros szülést.

A miértek érdekelnek.

2009. júl. 29. 21:54
 5/17 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Én az első babámat simán szültem,nagyon megszenvedtem érte nem kaptam fájdalom csillapitot mert éppen nem volt a kórházba(!),ez utána teljesen lesokkolt,azt se tudom végül hogyan tudtam végig csinálni,mert nekem iszonyatosan fájt.Nagyon irigylem azokat akik ezt nem igy élik meg és könnyedén veszik a szülést,hát nekem sajnos nem ilyen volt.Ezért most a második babámnál én kértem a császárt,ami viszont a szüléshez képest sokkal jobb élményekkel tudtam megélni.Lehet hogy sokan ezért lenéznek hogy én kértem a császárt,de én tudom mi az hogy szülés és megszenvedni egy babáért...

2009. júl. 29. 22:01
 6/17 anonim ***** válasza:
93%

Szia,

Én normál úton szültem ikreket (koraszülés volt),és az egyik lányom születési károsult lett.

12 év elteltével most várom a harmadik babát, és semmiképpen sem merném bevállalni a normál szülést, még mindig félek, hogy megint baj lesz, ezért a császárt választottam. Így kerestem orvost, aki egyetértett velem.

Nem tudom,de azt hiszem nem teljesen az én válaszomra vártál.

2009. júl. 29. 22:04
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

Egyik ismerősöm azért kért császárt, mert a férje azt mondta neki, hogy ha a szex nem lesz olyan, mint a szülés előtt, akkor elválik. Császár után meg az nem tetszett neki, hogy a feleségén van egy vágás, és nem tudott pics.nyi bikinit felvenni a strandon.

(nagy az isten állatkertje)

2009. júl. 29. 22:52
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Számomra hasznosak voltak. Az utolsó ismerőse (a férj), hát tényleg egy idióta, sajnálom a feleségét.

Még várom a további válaszokat :)

2009. júl. 30. 08:21
 9/17 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

5 napja szültem császárral. Igaz nem ez volt betervezve, de hát ember tervez Isten végez...

Már a terhességem elejétől kezdve tudatosan készültem a szülésre, próbáltam tájékozódni mire számítsak, kis gyerekes anyukáktól kértem tanácsokat, tapasztalatokat, homeopátiás bogyókat szedtem, ittam a málna levél teát a szülés meg könnyítésére és lelkiekben is próbáltam felkészülni. Azt terveztem, hogy majd olyan 37-38 hetesen szépen beballagok a kórházba, 3-4 óra alatt mosolyogva megszülöm a babám, kifekszem azt a 4 napot aztán ennyi. Hát ez nem éppen így volt. 40 hetesen be kellett feküdnöm, (nálunk ez a szabály) se fájás semmi. Megvizsgált a dokim, azt mondta teljesen zárt a méhszájam, magzat vizet sem tud nézni, másnap reggel jelenjek meg a szülőszobán próba indításra (OTT-re). Másnap reggel be is kötötték az infúziót 2 órán keresztül folyt belém, de csak annyi hatása volt, hogy feldagadt tőle a kezem és hányingerem lett az oxitocintól. Az NST mutatott fájásokat, de én nem éreztem. Ismét vizsgálat, még mindig zárt méhszáj. A dokim azt mondta ki kell várni a 41. hetet, akkor megindítja rendesen ha addig nem indul meg magától. Hát nem indult. Már minden bajom volt a kórházban, hozták-vitték a leszült nőket én meg csak vártam és vártam... :( Betöltöttem a 41. hetet csütörtök reggel 7-kor feltettek egy méhszáj érlelő-tágító zselét, ettől jöttek a fájások, de nem nyíltam semmit. Estig erős, de rendszertelen fájásaim voltam, hol 20 percenként, hol 3 percenként. Péntek reggel kaptam még egy zselét, de ennek sem volt hatása. Egészen szombatig vajúdtam amikor már oxitocint is kaptam, de még mindig nem nyíltam. 10 óra körül azt mondta a dokim, hogy felesleges tovább kínlódnom, visz a műtőbe, mert ebből nem lesz hüvelyi szülés és a baba szívhangja is lassult. Szombat délelőtt 10:53-kor majdnem 3 nap vajúdás után megszületett a kisfiam. Annyira jó volt mikor megláttam, hogy minden rosszat elfelejtettem. :)

Ezek után azt mondom, hogy nem bánom, hogy császár lett és biztos, hogy semmi pénzért nem vállalnék egy hüvelyi szülést, mert nekem az a fájdalom amit átéltem borzasztó volt. Ha nem lett volna mellettem a párom, szerintem ki sem bírtam volna.

2009. júl. 30. 09:22
 10/17 anonim ***** válasza:
88%
Egy ismerősöm félt a fájdalomtól, emiatt megbeszélte a dokijával, hogy császár legyen. Persze aztán azzal magyarázta, hogy keskeny a csipője és nagy a baba...
2009. júl. 30. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!