Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mondanátok dolgokat, amiket...

Mondanátok dolgokat, amiket hasznos ha belerakok a szülőszobai kis pakkomba?

Figyelt kérdés
nem a kórházi napos nagy csomagra gondolok,hanem a kisebbikre,amit csak a szüléshez visztek,csomagoltok külön!köszönöm
2012. szept. 8. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Kisméretű törölköző homlok törölgetésre, szívószál az innivalóhoz (nekem a szülésznő energia italt javasolt), zokni, papucs, zsepi. Más nekem nem kellett.
2012. szept. 8. 11:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Én a szüléshez vittem: nagy törölköző (beöntés utáni és vajúdás közbeni zuhanyozáshoz),tusfürdő, wc papír, hálóing, szénsavmentes víz, apának steril ruha.
2012. szept. 8. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:
ja és papucs természetesen
2012. szept. 8. 11:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Minden hivatalos papír.

Ha lesz tervezett gátvédelem, akkor gátmasszázsolaj.

Szőlőcukor, csokoládé, vízálló papucs, ha van mód kádban vagy zuhanyzóban vajúdni, fényképezőgép a megfigyelési időszakra, persze csak ha van kísérőd. Meleg zokni, mert kihűl a lábfej szülés közben, és ha hosszabb a vajúdás, akkor ez kellemetlen.

Apás szülés? Ha igen, akkor neki ruha és papucs, ha nem ad a kórház. Esetleg szendvics és innivaló a párodnak, ha hosszabbra nyúlna, vagy esetleg már közvetlenül utána jöhet jól.

Kérdés, hogy adnak-e szüléshez ruhát Neked, ha nem, akkor tiszta hálóing, bugyi és egy db. vastag betét (vagy hálós bugyi, ha olyat veszel), mert a szülés után azt adják rád.

Szóval a helyi szokásokat meg kell kérdezni, de nagyjából ennyi.

Nálunk a baba első papírpelenkáját is vinni kellett, szóval ilyen esetben az is a szülőszobai csomagba menjen.

2012. szept. 8. 11:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Kórház is válogatja hogy mi kell.

Nekem kellett wc papír, rengeteg innivaló, fürdőlepedő és zuhanyzós papucs mert beöntés után érdemes lezuhizni. Nagy betét, eldobhatós bugyi, kis törcsi mert megfogsz izzadni. Nekem ezekre volt szükségem. Mondták hogy vigyek be kis csokit, kekszet, szülőcukrot de el sem tudtam volna képzelni hogy egyek vajúdás közben. Inni is már csak akkor ittam amikor nem kaptam levegőt mert annyira kiszáradtam.

2012. szept. 8. 12:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Szülőszobára nekem ezek kellettek és fognak kelleni most is:

1 üveg víz

papucs

1 pici törölköző

1 bugyi + 2 nagy tena betét (szülés után felvettem)

váltóhálóing (szülés után átvehettem a sajátomat)

fényképezőgép

irataim, leleteim

Volt nálunk egy zacskó keksz is (hátha megéhezik a férjem), de végül az nem kellett, nem húzódott úgy el a vajúdás.

2012. szept. 8. 13:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Vigyél hasleszorítót, és ha levették a homokzsákot tedd fel, hidd el megéri, és ha van szoptatós párnád akkor azt is vidd be, vagy helyette vagy + kis párnát! :) A többit már mások is írták :)39+3 km
2012. szept. 8. 13:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért tényleg kérdezz utána, nálam nem volt se beöntés, se haselszorítás soha. (3x szültem ugyanott)

4

2012. szept. 8. 19:26
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!kb 2 hét és megyünk kórházi szülőszoba látogatásra,majd ott még úgyis rákérdezek!
2012. szept. 9. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!