Mondanátok dolgokat, amiket hasznos ha belerakok a szülőszobai kis pakkomba?
Minden hivatalos papír.
Ha lesz tervezett gátvédelem, akkor gátmasszázsolaj.
Szőlőcukor, csokoládé, vízálló papucs, ha van mód kádban vagy zuhanyzóban vajúdni, fényképezőgép a megfigyelési időszakra, persze csak ha van kísérőd. Meleg zokni, mert kihűl a lábfej szülés közben, és ha hosszabb a vajúdás, akkor ez kellemetlen.
Apás szülés? Ha igen, akkor neki ruha és papucs, ha nem ad a kórház. Esetleg szendvics és innivaló a párodnak, ha hosszabbra nyúlna, vagy esetleg már közvetlenül utána jöhet jól.
Kérdés, hogy adnak-e szüléshez ruhát Neked, ha nem, akkor tiszta hálóing, bugyi és egy db. vastag betét (vagy hálós bugyi, ha olyat veszel), mert a szülés után azt adják rád.
Szóval a helyi szokásokat meg kell kérdezni, de nagyjából ennyi.
Nálunk a baba első papírpelenkáját is vinni kellett, szóval ilyen esetben az is a szülőszobai csomagba menjen.
Kórház is válogatja hogy mi kell.
Nekem kellett wc papír, rengeteg innivaló, fürdőlepedő és zuhanyzós papucs mert beöntés után érdemes lezuhizni. Nagy betét, eldobhatós bugyi, kis törcsi mert megfogsz izzadni. Nekem ezekre volt szükségem. Mondták hogy vigyek be kis csokit, kekszet, szülőcukrot de el sem tudtam volna képzelni hogy egyek vajúdás közben. Inni is már csak akkor ittam amikor nem kaptam levegőt mert annyira kiszáradtam.
Szülőszobára nekem ezek kellettek és fognak kelleni most is:
1 üveg víz
papucs
1 pici törölköző
1 bugyi + 2 nagy tena betét (szülés után felvettem)
váltóhálóing (szülés után átvehettem a sajátomat)
fényképezőgép
irataim, leleteim
Volt nálunk egy zacskó keksz is (hátha megéhezik a férjem), de végül az nem kellett, nem húzódott úgy el a vajúdás.
Azért tényleg kérdezz utána, nálam nem volt se beöntés, se haselszorítás soha. (3x szültem ugyanott)
4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!