Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnak is maradt szülés után...

Másnak is maradt szülés után több héttel a magas vérnyomása?

Figyelt kérdés
Hirtelen megemelkedett vérnyomás miatt kellett megcsászározni 3 hete. Na..nekem azóta sem óhajt visszaállni a vérnyomásom..sőt.. Eddig 4*2 dopegydet szedtem,most már a belgyógyász,mert ugye ott is jártam,visszavette 3*1-re. Szerinte nincs semmi szervi problémám,hanem szorongás miatt magas a vérnyomásom.Tegnap és tegnapelőtt is elég jó volt,a legmagasabb 142/80 volt. Viszont tegnap este ismét 160/100,hajnalban is még 159/90,és még most is 157/99. A doki szerint csak 170 fölött vegyek be még gyógyszert,de én úgy félek. Egyszerűen nem tudok lazítani. Folyton csak arra gondolok,hogy húú..magas a vérnyomásom,és most mi lesz. Mérés előtt is már rettegek,hogy biztos magas lesz. Nem tudom mit csináljak,hogy jobb legyen,hogy ne ezen járjon az agyam.:(
2012. szept. 6. 08:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha nem haragszol, de én inkább kérdeznék, mert még csak kismama vagyok, viszont nagyon izgat ez a kérdés: mennyi volt a vérnyomásod, amiért megcsászároztak? És előtte mennyi szokott lenni?
2012. szept. 6. 08:30
 2/11 A kérdező kommentje:
110-120 volt egész terhesség alatt a vérnyomásom. Talán 120 fölé nem is ment. Fájásokkal mentem be a kórházba,de kiderült,hogy csak jóslók voltak,így befektettek (40. héten). Majd egyik délelőtt rosszul lettem,szédültem,akkor már 145 volt. Estére 160 lett,és mire kivittek a vizsgálóba olyan rosszul lettem,már a vérnyomásomat sem tudták megmérni. Akkor azonnal vittek a műtőbe. Talán magas vérnyomásos vagy?
2012. szept. 6. 08:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Szinte szóról szóra úgy írtad le, mintha az én szülésem lett volna! Nekem utána kb. 1-2 hét kellett a vérnyomás rendeződéséhez. Én gyógyszert otthon már nem szedtem rá, magától állt helyre, bár eleinte még mértem igen magas értékeket. Lehet, hogy nálad az idegeskedésnek is fontos szerepe van abban, hogy még mindig magas. Tudom, hogy nehéz, de a vérnyomásmérés előtt valahogy le kéne csillapítanod magadat. És szerintem az is jó, ha nem méred folyton, csak naponta pl. háromszor, meghatározott időpontokban (és persze akkor, ha esetleg nem érzed jól magad).

Tudsz szoptatni? Mert ha nem, akkor én javasolnám a fehér fagyöngy teát. Elvileg szabályozza a vérnyomást.

2012. szept. 6. 11:11
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem a pulzusom volt magas ,és egy éves a gyermekem ,nem állt vissza.

Gyógyszer és fogyjak le .Van rajtam fölösleg nem tagadom ,de még szoptatok.Erre azt kaptam hogy 6 hónapos kor felett hagyjam abba szoptatást akkor :O

Természetesen nem tettem.

Próbálkozom homeopátiával és igyekszem fogyni szoptatás mellet.

2012. szept. 6. 11:48
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja és a belgyógyász azt mondta nem szedhetek szopőtatás mellet dopegyd-et ,pedig a kismama osztályon még javába adták.

Tensiot kaptam de nagyon kis mennyiségben,szerintem csak placebo.

Azt mondta a belgyógyász nem árt a babának ,de azért akkor vegyem be amikor nem szoptatok...hát megvan a véleményem a dologról ...

2012. szept. 6. 11:50
 6/11 anonim ***** válasza:

Az első, visszakérdező vagyok. Egy héttel ezelőttig 120 körül volt a vérnyomásom, mindig olyan szép tankönyvi értékkel. Egy hete halványan fáj a fejem, és kíváncsiságból megmértem anyuéknál. Legnagyobb megdöbbenésemre 139 volt. Azóta méregetem rendszeresen, 130 és 140 között ugrál. A második érték viszont csak 50-60 közötti. A pulzus 85-105 között. Főként akkor 100 vagy több, ha a vérnyomás is magasabb. Hétfőn néztünk fehérjét, hála istennek nincs. Védőnő mondta, ne ijedjek meg addig, amíg a második érték nem megy 85-90 fölé.

Ma voltam a terhesgondozó orvosomnál az esedékes havi vizsgálaton, ő is mondta, írogassam, írt fel Dopegytet, de azt mondta, hogy csak akkor kezdjem el szedni, ha a következő egy hétben is ilyen ugrálós lesz a vérnyomásom, vagy a fejfájásom nem múlik. Reggelente ugyanis 124-126 körül van.

26+3 hkm

2012. szept. 6. 12:20
 7/11 anonim ***** válasza:

toxámiával császároztak 32 hétre. akkor már 4x2 dopegytet és 2x1 isoptint szedtem. lényegében jó pár hónap kellet hogy rendeződjön a vérnyomásom. azt mondhatom egy fél év múlva állt igazán helyre.

a magas vérnyomást valószínű ez a szorongás váltja ki a várnyomásodról. én is ebbe a csapdába estem és nem mértem a vérnyomást. szedtem a gyógyszer és fokozatosan csökkentettem. kb egy hónap alatt elhagytam, de éreztem még utána hogy olykor magas, de nem foglalkoztam vele. a lényeg hogy ne pánikolj.

én a helyedben bevennék egyet reggel és este is. ezeket nem szabad csak úgy elhagyni, hanem fokozatosan. ha van melletted valaki, akkor kérd meg hogy mérje meg ő a vérnyomásodat és te ne is nézz a gépre, vagy kérd meg azt a valakit hogy hangosan énekeljen neked, ne is halljad a csipogást!

ha erre nincs mód, akkor mérd meg, ha magas, mond azt: na és, bevettem a gyógyszert, majd lemegy. egy-két emelkedett értéktől még nem lesz semmi bajod, legyen ez benned! szóval szerintem igenis vedd még be a gyógyszert reggel, délben este, aztán hagyd el a délit, majd az estit és a reggelit. ne aggódj, nem lesz baj :)

2012. szept. 6. 23:06
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyébként még szedek gyógyszert. A belgyógyász 3*1-re csökkentette a 4*2-t. Viszont azt vettem észre,hogy estére lesz mindig magasabb a vérnyomásom,és nem értem miért. Napközben még úgy ahogy 140 körüli,és estére megy fel mindig 160-ig is akár. Az utolsó válasz eléggé megnyugtató.:) Neked mennyi volt a legmagasabb,amit mértél? Igyekszem úgy gondolkozni,mint te,pozitívan:) Remélem,hogy minél hamarabb meg tudok nyugodni,és minden visszaáll a régi kerékvágásba. Csak annyira nehéz,mert folyton ott van az a fojtogató érzés a mellkasomban..folyamatos stresszben van a testem. Ezen kellene valahogy segítenem:)
2012. szept. 7. 09:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Három hete szültem... előtte befektettek magas vérnyomás miatt, majd indítani kellett, mert a baba már nem érezte jól magát bent... hazajöttünk, magas vérnyomás, ödéma maradt, hihetetlenül sz@rul éreztem magam... teljesen bedepresszióztam, bőgtem egész nap, pánikrohamok törtek rám a semmiből, a vérnyomásom az egekben, mindegy, mikor mértem... azt hittem soha nem múlik el... most már csak 4x0.5 Dopegytet szedek, de hála égnek rendeződtek a dolgok... csak annyit írhatok, én is azt hittem, soha nem jövök rendbe, teljesen kétségbeestem és már pszichésen mértem magas vérnyomást... nekem az segített, hogy nyíltan beszéltem az érzéseimről, elfogadtam minden segítséget, állandóan volt velem valaki, mert kijelentettem, hogy nem akarok egyedül maradni két gyerekkel... meg is lett az eredménye, tudtam lazítani és nem járt állandóan ezen az agyam, elmúlt a szorongásom és most úgy egy hete rendbe jött a vérnyomásom is...
2012. szept. 8. 10:51
 10/11 anonim ***** válasza:
9-es, Neked mennyi volt az a magas, aminek szülnöd kellett és hányadik hétben voltál? Köszi!
2012. szept. 8. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!