Másnak is maradt szülés után több héttel a magas vérnyomása?
Kedves kérdező! Szinte szóról szóra úgy írtad le, mintha az én szülésem lett volna! Nekem utána kb. 1-2 hét kellett a vérnyomás rendeződéséhez. Én gyógyszert otthon már nem szedtem rá, magától állt helyre, bár eleinte még mértem igen magas értékeket. Lehet, hogy nálad az idegeskedésnek is fontos szerepe van abban, hogy még mindig magas. Tudom, hogy nehéz, de a vérnyomásmérés előtt valahogy le kéne csillapítanod magadat. És szerintem az is jó, ha nem méred folyton, csak naponta pl. háromszor, meghatározott időpontokban (és persze akkor, ha esetleg nem érzed jól magad).
Tudsz szoptatni? Mert ha nem, akkor én javasolnám a fehér fagyöngy teát. Elvileg szabályozza a vérnyomást.
Nekem a pulzusom volt magas ,és egy éves a gyermekem ,nem állt vissza.
Gyógyszer és fogyjak le .Van rajtam fölösleg nem tagadom ,de még szoptatok.Erre azt kaptam hogy 6 hónapos kor felett hagyjam abba szoptatást akkor :O
Természetesen nem tettem.
Próbálkozom homeopátiával és igyekszem fogyni szoptatás mellet.
Ja és a belgyógyász azt mondta nem szedhetek szopőtatás mellet dopegyd-et ,pedig a kismama osztályon még javába adták.
Tensiot kaptam de nagyon kis mennyiségben,szerintem csak placebo.
Azt mondta a belgyógyász nem árt a babának ,de azért akkor vegyem be amikor nem szoptatok...hát megvan a véleményem a dologról ...
Az első, visszakérdező vagyok. Egy héttel ezelőttig 120 körül volt a vérnyomásom, mindig olyan szép tankönyvi értékkel. Egy hete halványan fáj a fejem, és kíváncsiságból megmértem anyuéknál. Legnagyobb megdöbbenésemre 139 volt. Azóta méregetem rendszeresen, 130 és 140 között ugrál. A második érték viszont csak 50-60 közötti. A pulzus 85-105 között. Főként akkor 100 vagy több, ha a vérnyomás is magasabb. Hétfőn néztünk fehérjét, hála istennek nincs. Védőnő mondta, ne ijedjek meg addig, amíg a második érték nem megy 85-90 fölé.
Ma voltam a terhesgondozó orvosomnál az esedékes havi vizsgálaton, ő is mondta, írogassam, írt fel Dopegytet, de azt mondta, hogy csak akkor kezdjem el szedni, ha a következő egy hétben is ilyen ugrálós lesz a vérnyomásom, vagy a fejfájásom nem múlik. Reggelente ugyanis 124-126 körül van.
26+3 hkm
toxámiával császároztak 32 hétre. akkor már 4x2 dopegytet és 2x1 isoptint szedtem. lényegében jó pár hónap kellet hogy rendeződjön a vérnyomásom. azt mondhatom egy fél év múlva állt igazán helyre.
a magas vérnyomást valószínű ez a szorongás váltja ki a várnyomásodról. én is ebbe a csapdába estem és nem mértem a vérnyomást. szedtem a gyógyszer és fokozatosan csökkentettem. kb egy hónap alatt elhagytam, de éreztem még utána hogy olykor magas, de nem foglalkoztam vele. a lényeg hogy ne pánikolj.
én a helyedben bevennék egyet reggel és este is. ezeket nem szabad csak úgy elhagyni, hanem fokozatosan. ha van melletted valaki, akkor kérd meg hogy mérje meg ő a vérnyomásodat és te ne is nézz a gépre, vagy kérd meg azt a valakit hogy hangosan énekeljen neked, ne is halljad a csipogást!
ha erre nincs mód, akkor mérd meg, ha magas, mond azt: na és, bevettem a gyógyszert, majd lemegy. egy-két emelkedett értéktől még nem lesz semmi bajod, legyen ez benned! szóval szerintem igenis vedd még be a gyógyszert reggel, délben este, aztán hagyd el a délit, majd az estit és a reggelit. ne aggódj, nem lesz baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!