Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magas vérnyomásos kismamák,...

Magas vérnyomásos kismamák, szülés után visszaállt a vérnyomásotok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 26. 19:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen. 2 nappal szülés után már el is hagytam a dopegyt-et. Addig napi 3x2-t szedtem, 150/110 miatt kellett elkezdenem. Most 120/90 az elmúlt pár hónapban.

Könnyű szülést :)

2012. júl. 26. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, már a szülést követő nap, nem kellett szednem a gyógyszer, napi 4*1-et szedtem!
2012. júl. 26. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Én napi 10 dopegytet és 4 cordaflexet szedtem. A szülés után kb. a 3. napon mondta az orvos, hogy még 1 szemet szedjek 2 napig és hagyjam abba. Azóta is jó a vérnyomásom, 2 éves a kislányom.
2012. júl. 26. 22:18
 4/8 anonim válasza:
Én az elsővel csak a végén szedtem gyógyszert mert az utolsó hónapban kiugrott 190/110 re. Szülés után a 3. napon 200/110 re felment, állítólag mert a gerinc érzéstelenítés után nem ittam elegendő folyadékot. A második császárom után napi 4 litert ittam. Vérnyomásom maradt az egekben, plusz 3 héttel a szülés után kaptam egy agyi ödémát, vízhajtót kellett szednem, amitől a tejem is elapadt, de a vérnyomásom rendeződött,viszont folyamatosan vérnyomáscsökkentőt kell szednem. Most a harmadik babámmal az elejétől tervezetten napi három szem dopegytet szedek. Szerencsére 128/80 ra beállt átlagosan.Ez sajnos nem garancia,bármikor kiugorhat, főleg a vége felé. Van nálam cordaflex spray vész esetére. Hiszem azt ha a szülés után belgyógyász figyel rám,azaz visszaállítják a régi vérnyomás csökkentőmet nem lesz baj. 32 éves 26 hkm.
2012. júl. 27. 18:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem elsővel 4x1 dopegitet és 3x1 depressant kellett szednem,igy a végén 160/95.A másodikkal csak 4x1 dopegitet,de az orvos szivbillentű zörejt hallott.Elmentem szivultrahangra de nem találtak semmit,akkor emelték fel 4x1-re.de miután megszültem meg is szünt.Szeretnénk egy 3. bébit de nem szeretnék valami bajt kapni,a magasvérnyomás miatt.
2012. júl. 27. 19:17
 6/8 A kérdező kommentje:

4-esnek!

Nem maradt vissza az agyi ödémából semmi?Milyen korkülömség van a gyerek között?Az orvos is javasolta az ujabb terhességet?/vérnyomás miatt/.Nem félsz,hogy ujra kaphatsz ödémát.Nekem rendezödött a vérnyomásom,de állandó vérnyomáscsökkentöt kell szednem.

2012. júl. 27. 19:24
 7/8 anonim válasza:
Az ödéma annyiban mutatkozott meg hogy kb két hétig fájt a fejem. Mikor már nagyon elviselhetetlen volt elmentem egy belgyógyászhoz aki rögtön be akart fektetni,de a 2 hetes kicsi miatt nem tette. Vízhajtó és már aznap este megszűnt a panasz. Semmi nem maradt vissza teljesen normális vagyok (állítólag) :)Én hiszem azt hogy mindez azért alakult így mindkettőnél, mert nem kaptam a szülés után megfelelő gyógyszeres kezelést a vérnyomásomra. Ha olyan gyógyszer kell amit nem lehet szoptatáskor szedni,az sem baj, mert a másodikkal is 3 hetesen egy csepp tejem sem maradt,mégis egészséges. Fontosabb hogy megmaradjak.Fel kell nevelni őket.12 éves a fiam 6 éves a lányom és a kicsi is fiú lesz. Szóval 6 évente. :) De tudni kell hogy elváltam és a picike az új kapcsolatomból jön.Nem volt tervben a harmadik,de ha így alakult,bízunk a legjobbakban.A harmadik császárom lesz többek között ezért is fogom elköttetni magam. Kérdezte is a doki hogy UGYE nem akarunk többet. :D Nem mert a páromnak is van egy 4 és fél éves fia. Így 4 gyerek lesz...elég :)
2012. júl. 30. 09:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 30. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!