Van összefüggés a nyákdugó és a vajúdás hossza között?
Az első babánál nem "találkoztam" a nyákdugóval:)
hosszú,nehéz vajúdás, nehezn tágultam.
Most 40+5 hetes vagyok, 3 napja folyamatosan "hagyom el" a nyákdugót.
Azt olvastam,hogy ez akkor távozik,amikor elkezd kinyílni a belső méhszáj is.Tehát akkor már alapból lehet kevesebb a vajúdási idő???
Vagy semmi összefüggés nincs közte
Semmi. Legalábbis nálam.
35. héten ment el a nyákdugóm, a 38. héten szültem. 12 órát vajúdtam, nehezen tágultam, oxit kaptam és majdnem 1 óra volt a kitolás.
Nekem sincs, és rosszul olvastad, a belső méhszáj a nyákdugótól nem feltétlenül nyílik.
Legalábbis nekem nem nyílt ki, amikor már egy hete elment a nyákdugóm totál zárt voltam.
1.babánál előbb elment a nyákdugó, utána jöttek a fájások, könnyű és gyors szülés volt.
2.babánál nem láttam nyákdugót, de jöttek a fájások, még gyorsan szülés volt mint az első.
egyiknél sem találkoztam vele.Első szülés 8 óra,fájásgyengeség,oxi 2 óra múlva kezemben volt a lányom.
Második szülés elsőfájástól 4 óra múlva született meg a fiam,itt nem kaptam semmit.
Szia!
Még sosem hallottam erről az összefüggésről! :)
Nekem 35.héten részletekben távozott a nyákdugóm és 38.héten indult meg a szülés. 4óra alatt megvolt a lányom magzatvíz elfolyástól számítva! Szóval, ha a teóriádat vesszük alapul, akkor nálam bejött :D De nem hiszem, h lenne összefüggés! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!