Van, aki minden előjel nélkül szült meg?
39 hetes vagyok, soha egy keményedés, egy görcs, semmi jósló semmim sincs, volt.A gyerek úgy mozog, hogy már fáj, nagyon durván bordán rúgott tegnap este, kifejezetten kellemetlen a legtöbb megmozdulása már.Tudom, hogy bennt nem fog maradni, de most már a kezemben tartanám, csak nem látom semmi jelét, hogy megszülünk a közeljövőben. Ismerősök is mind mondják, hogy nem látszik rajtam, hogy az utolsó heteket taposom, teljesen fitt vagyok, csak a gerincem fáj, de ennek ellenére minden házimunkát, sőt a rendes munkámat is teljesen jól meg tudom csinálni...
A kórházban NST az mindig jó,a méhszájamat még sosem nézték.
Se keményedés, se jósló fájás, semmi sem volt!
A kiírt napon hajnalban 2- körűl arra keltem, fájdogál a hasam. Vissza sem tudtam aludni. 4- körül már olyan 10 percenként voltak 20 másodpercig tartó fájásaim, tv-ztem, izgúltam mi lehet ez!
5:30-kor kelt a párom, mondtam neki ne menjen dolgozni, mert szerintem ez már azülés lesz. Mérte a fájásokat, írta mikor milyen hosszú volt!
8-körül elmentem wc-re, és pisilés után mikor megtöröltem a wc papíron egy nagy véres takony paca volt, gondolom az lehetett a nyákdugó.
Letusoltam, megborotválkoztam, belőttem a hajam:)
9-körűl már 6-7 percenként jöttek a fájások, akkor felhívtuk az orvost, mondta menjünk be. 10 körül elindúltunk, akkor már 5 percenként jöttek a fájások. Mikor beértünk, 2 ujjnyira nyitva voltam, pedig előző nap vizsgált meg a doki, teljesen zárt voltam, Nst oké volt, még ő is rácsodalkozott, mert előző nap mondta ebből még nem lesz szülés pár napig!
Na ott akkor beöntés, infúzió, burokrepesztés, oxitocin, és jöttek a durva fájások. 9-re lett meg a lányom császárral, mert kitágultam teljesen, de nem jöttek a tolófájások.
Szóval ne izgúlj, pihenj sokat, mert a baba után erre nem lesz lehetőséged, lehet akár ma este is megindúl a szülés, de lehet még túl is hordod!
Azt se tudtam, mi az a jósló vagy a keményedés. Nem fájt ha rúgott. Tudtam aludni, takarítottam, kirándultam a 39. héten. Mindent meg tudtam csinálni. Fitt voltam és üde... :D
Minden előjel nélkül és 1 ujjnyi tágulásnál indult meg a szülés. 4 hete szültem, 9 óra alatt lett meg a lányom az első fájdalomtól nézve. Oxit kaptam, mert nem tágultam.
Aznap voltam NSTn, mondta a doki, 3 nap múlva befektet és indít, ha nem lesz semmi. Este beindult. 40+5re szültem. :)
Én a 37.hétben vagyok és nálam sincs soha semmi keményedés, semmi görcs. Én is végig elég zárt vagyok. Nekem is nagyon rugdos már a kiscsaj, és néha alkalomszerűen megfájdul a derekam az egyik oldalt. Remélem kitágulunk majd, mert én ha lehet normál szülésre készülök, oxitocin és ED nélkül.
Sok sikert neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!