Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi az esély hogy nem hat...

Mennyi az esély hogy nem hat az oxytocin infúzió?

Figyelt kérdés
Pénteken indítják meg a szülésemet, egyszer már megindult magától de visszatartották. Méhszájam c1222.
2012. aug. 30. 00:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyéni, nálam nagyon nem akart hatni. Túlhordtam, ezért volt indítás, először csak prosztintablettát kaptam a méhszájba, attól semmi változás nem lett, burokrepesztés után enyhe fájások lettek, de méhszáj nem változott, aztán bekötötték az oxyt (azt hiszem 11 körül), nekem egy idő után brutál fájt, de a CTG szerint nem volt fájásom, méhszáj még mindig 2100, mint reggel. Mikor már rohadtul fájt, mondtam hogy akkor kérem az epidurált (olyan 2-3 körül). Miután azt megkaptam, rohamtempóban megindultak a dolgok, a 2100-as méhszájtól 1,5-2 óra alatt eljutottunk addig, hogy felsírt a kisfiam. A szülésznő szerint nagyon görcsös voltam és paráztam (naná, hát első szülés, mit vártak), és ezért nem tágultam, aztán az epi ellazított és ezért tudott beindulni.
2012. aug. 30. 15:54
 12/15 A kérdező kommentje:
Nagy esetben látom hogy azért hatásos volt :-) Engem holnap reggel 6kor visznek le a szülőszobára, kicsit izgulok már de a legjobbakat remélem :-)
2012. aug. 30. 16:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet hogy már későn, de azért válaszolok. Igaz, nem túl biztatót. :( Egy hete szültem, előtte kétszer kaptam oxi próbát. Az elsőnél 120ig emelték, azon kívül hogy 2 ujjnyira kinyílt a méhszáj, semmi nem történt. (Előtte egy hónappal kinyílt már egy ujjnyira.) Rá két napra, 150ig emelték, nagyon enyhe görcsöket okozott amik a szülésig nagyon felerősödtek. Örültem neki mert így fel voltam készülve a vajúdásra. :) Mellesleg 4 óra alatt meg volt a babám, bízz abban hogy felgyorsítja a folyamatokat.

Sok sikert kívánok neked és könnyű szülést!

2012. aug. 31. 13:27
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen már tárgytalan de nekem nem volt annyira vészes, nem tudom milyen adagban kaptam, meg sajnos arról sem tudok nyilatkozni nagyon mennyi idő alatt meg hogyan tágultam mert kb meg akartam halni néhány fájásnál. De 12:25kor megszületett a pici fiam 53centivel 3290grammal :-) és azt maximálisan állíthatom, és szerintem minden anya egyetért velem hogy megérik a fájdalmat :-)
2012. aug. 31. 14:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Elözö szülesutani komplikaciok miatt nem akartam epiduralis erzestelenitest, igy spontan szülest szerettem volna.

Burokrepedes utan, 37 ora alatt 3 oxytocint kaptam, többször tagitotta a szülesznö kezzel egy homeopatias szerrel, majd utoljara egy gyogyszert, amitöl "tuti felerösödik es tagul" - ezek utan csak 3 cm-re volt nyitva a mehszaj. Mondvan, hogy ennel erösebb kontrakciokat mar nem tudnak elöidezni, csak ezt a gyogyszert tovabbadni, mig a magzattal minden rendben van, es akkor vagy tagul tovabb, vagy nem - vegül a csaszar mellett döntöttem, azaz ismet epiduralis.

Ezuttal minden rendben ment, jol vagyunk!!!

2013. máj. 16. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!