Akik már bő 2 ujjnyival érkeztek a szülőszobára, kb mikorra lett meg a baba?
Burkot repesztenek, de nem feltétlen kötnek be oxy-t, legalábbis a szent imrében ahol én szültem, ott nem kötöttek be. Ha halad a szülés, és általában jobban halad burokrepesztés után, akkor feleslegesen nem kötik be az infúziót.
Nálam bő két ujjnyi méhszájat állapított meg reggel a doki, délután 3kor bementünk a kórházba- visszarendelt a doki, előkészítettek, fél5kor kerültem a szülőszobára, eddig nem is igazán volt fájásom- és ekkorra már 3ujjnyi volt a méhszáj- burokepesztés 16.35kor, baba a hasamon 17.15kor. :)))
Második babánál szintén reggeli vizsgálatnál bő 2ujjnyi méhszájt mondott a doki, másnapra visszahívott, délután 4kor kerültem a szülőszobára, szintén 3ujjnyi méhszájjal. Szűk két óra alatt lett meg a baba- és azért tarott ilyen "sokáig" mert nem volt jól beilleszkedve, és vajúdás közben kellett kicsit tornázni. Egyik fájást jobb oldalt, aztán bal oldalt aztán állva... stb. Ezután jöttek a tolófájások, nyomtam, nem jött a baba, még mindig nem volt jól beilleszkedve a feje, így mégegy fájást oldaltfekve, utána 2nyomásra megvotl a baba.
Miért mennél be fájások nélkül? Van esetleg más panaszod vagy tüneted? Alapvetően az, hogy ki vagy tágulva, még nem jelent rögtön szülést, én már egy hete 2 ujjnyira nyitva vagyok, nyákdugóm nincs, a baba mégis bent van még. Szombatra vagy jövő csütörtökre várjuk, attól függ, hogy uh vagy mensi alapján nézzük.
Első babánál egyébként burkot repesztettek, de akkor vérzéssel mentünk be a 39. betöltött héten, megvizsgált a doki, és azt mondta, szülünk. Nem kellett oxi, elég volt a burokrepesztés, utána szépen beindultak a fájások. Reggel fél 9-kor vizsgált meg, utána még sokáig nst-n néztek, majd előkészítettek a szülésre, jó sok idő szülőszobán megint nst-re téve, majd jött a doki burkot repeszteni, elfolyt a magzatvíz, vajúdás és fél 4-re kint volt a baba. De csak néhány órát vajúdtam, amiből 1 óra volt a kemény része. Utána fél óra a kitolásos szakasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!