Pécsett Hánzli János főorvos úrnál szült idén valaki?
Leginkább az érdekelne, mi a véleménye a gátmetszésről, érzéstelenítésről, stb., mennyiért vállalja a szülést, ill. van-e szülésznő, akit ajánlotok (esetleg vele párban).
Köszönet!
Szia! Köszönöm szépen a választ!
Összeget igazából azért kérdeztem, mert én az sztk-ba járok hozzá, nem magánrendelésre, így nem tudom az árakat, eddig egy fillért se fizettem neki. Pesten kb. 100-150 ezer között van egy szülés, úgy hallottam, ennyit azért nem tudnék megfizetni:(
Külön szülésznőhöz annyira nem ragaszkodom (addig nyújtózzunk, ameddig a takarónk ér), csak több helyről hallottam, hogy vannak orvosok, akik csak bizonyos szülésznőkkel dolgoznak együtt szívesen.
Egyébként bármilyen infót nagy köszönettel veszek a pécsi szülészetről, elég vegyesek az elbeszélések, amiket hallottam. Maga a szülőszoba állítólag jó, de az utána következőket eléggé Mordornak jellemezték nekem.
Ahogy én hallottam a többiektől, itt olyan 40-80 ezer Ft között szokás adni, de majd úgyis meglátod, hogy mennyire voltál megelégedve a munkájával. De ha hozzá jársz, akkor gondolom ismered már, hogy milyen és hogy dolgozik. Sokan nem szeretik őt, én úgy hallottam. Nekem nem volt vele gondom, sőt. Én valahogy mindig azt éreztem, h nem lehet gond, mert jó kezekben vagyok. Mikorra vagy amúgy kiírva?
A szülőszoba nagyon szép és tiszta, na és nem utolsó sorban figyelnek rád, mindig benéz valaki, hogy szükséged van-e valamire, de mégis hagynak nyugodtan vajúdni. Csak szőlőcukrot ehetsz, és szénsavmentes vizet ihatsz amíg szülsz.
A gyermekágyas osztály is tiszta amúgy, sokszor takarítják, és a kórtermekhez van külön fürdő. A baba végig melletted van, de ha akarod bármikor beadhatod. Én kétszer éjszakára is beadtam, mivel császáros voltam és nem tudtam megemelni a picit. Ilyenkor behozzák éjjel szoptatni. De ha jól leszel, akkor szerintem inkább hagyd magad mellett, mert ők gyakran hagyják sírni a piciket, ha épp nincs kedvük dolgozni. A szoptatást, fürdetést, pelenkázást megmutatják gyorsan, de a modoruk hagy némi kivetni valót. A kedvességet még hallásból sem ismerik, húzták a szájukat ha segíteni, vagyis dolgozni kellett. Egy nővérke volt, aki nagyon kedves volt, amikor belövellt a tejünk, vette a fáradtságot és kimaszírozta a csomókat a mellünkből, megmutatta hogy fejjünk kézzel stb. Készülj fel hogy aludni nem fogsz, mert ugye valakinek a babája mindig sír, na meg általában minden szobában van egy horkolós is :)De azt a 3-4 napot simán ki lehet bírni, főleg, ha ott szuszog a babád melletted :) 2x van egy nap vizit, egyszer a babóké, ott elmondják, hogy milyen vizsgálat hogy sikerült és várhatóan mikor mehettek haza. Aztán van a tied, amikor megkérdezik, h hogy vagy és volt-e már széklet ( addig ugyanis nem mehetsz haza, amíg nem produkálsz valamit, de adnak kúpot, úgyhogy nem gond). Pelust és popsitörlőt vigyél a picinek, de ruhát szerintem nem érdemes, mert csak elkallódik, elég ha a párod visz be, mielőtt kiengednek titeket. Ha van időd, menj el a szülőszoba látogatásra, minden héten egyszer van, ott elmondanak miden fontosat és körül is nézhetsz. Ki vannak írva a faliújságra az időpontok. Na nagyjából ennyi, ami eszembe jutott :)
Könnyű szülést kívánok neked!!
Köszönöm szépen az újabb infókat, nagyon hasznos volt! Most 26 hetes vagyok, december elején esedékes a szülés, de nem akartam az utolsó pillanatra hagyni a kérdezősködést, azért gondoltam, hogy megérdeklődöm már most.
Szeptember 10-én indul a szülésfelkészítő tanfolyam, arra is el fogok látogatni, remélem, ott is megtudok pár új dolgot.
Boldog babázást neked!
Köszi :)
A Művházban a szülésfelkészítő tanfolyamon milyen témák voltak, arra emlékszel még? Sajna a neten ezekről nagyon kevés infó van, sőt, a klinikán, mikor személyesen érdeklődtem a recepción a több helyről hallott tanfolyamról, bámultak rám nagy szemekkel, hogy olyanról ők nem hallottak, csak szülőszoba-látogatásról, de oda a lábamat be ne tegyem 35 hetes korom előtt (???). Szerencsére kiderült, csak nyári szünet volt, úgy tűnik, a recepciósok fejében is :)
Szóval engem pl. a homeopátiás fájdalomcsillapítás meg a "milyen zenét hallgassunk terhesen" témák annyira nem kötnek le, viszont pelenkázási, szoptatási és egyéb, újszülött-gondozási témájú előadásokra mindenképp szeretnék menni. Amúgy a klinikán, meg a Nevkóban is ingyenes, úgy hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!