Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindenki fekve szül?

Mindenki fekve szül?

Figyelt kérdés
Mert olvastam hogy lehet ülve, vízben stb... ezek mennyire elterjedtek? és mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
2009. júl. 23. 16:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nővérem ülve kezdte a szülést. Azt mondta jobban elviselte a fájdalmat úgy. De a végén fekve lett, mert császározni kellett.
2009. júl. 23. 16:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Elvileg Magyarországon a vízben szülést nem engedik, csak vajúdni lehet. azt én kipróbáltam, segített egy szakaszban.

Néhány kórházban van szülőszék (pl kistarcsaiban), de erről nincs saját tapasztalatom.

2009. júl. 23. 16:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Erre mondaná Soma mamagésa,hogy jó nagy ökör volt aki ezt kitalálta és látszik,hogy férfi(a fekve szülést).Igaza van,hiszen,anyáink is ülve,guggolva,kit hogy ért szültek,hogy a gravitáció segítsen nekik és a babának kijönni.

Én ha majd odáig jutok,ok,hogy fekve,de nem vízszintesben szeretnémr,azért dötsenek azon az azstalon,mert én addig ki nem nyomom azt a gyereket:D

Amúgy pesten az imrében és az istvánban az alternatív szülést is támgatják:)A vízben szülést nem,de van midnen més ahogy hallottam;)

2009. júl. 23. 17:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem szülékor félig felültetett a szülésznő,ugy állitotta az ágyat,hogy kb.45 fokig döntötte csak.De hogy mikor azt nem tudom,nem arra figyeltem :)
2009. júl. 23. 19:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a két nagyobbikat Győrben ülve szültem,szuper volt,a 3.-at Tatán fekve,mig volt szülészet,nagyon szenvedés,a 4.-et szintén ülve Tbányán,de külön szóltam a dokimnak,hogy igy szeretném és nagyon rendi volt,hogy megengedte!Szuper volt!Ajánlom mindenkinek kipróbálásra,ha van lehetőség rá!De ez is úgy van,hogy kinek mi jön be!:)))

Könnyű szülést mindenkinek!!!

2009. júl. 23. 19:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 hete szültem Miskolcon. Fekve.

Akartam én sokminden mást szülés előtt, de aztán így alakult. Közben felálltam, elfordultam, felültem, de a kitolás fekve ment. És nem bántam, mert alig vártam, hogy végre valaki kikösse a lábam és ne nekem kelljen tartani :-)

2009. júl. 24. 14:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) mondjuk én is inkább ülve szeretnék ha lehet... de akkor is ugyanúgy van gátmetszés/repedés stb.? mert olvastam hogy ilyenkor ennek kisebb lehet az esélye.
2009. júl. 24. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A gátmetszés is egyéni ilyenkor!Nem biztos,hogy szükséges,de ezt az orvos dönti el,sajnos!Nekem mind a néggyel volt és mindig utáltam,mert nagyon húzódott az öltés és be is ödémásodtam kettővel,elég gáz volt,de túl lehet élni,mert a baba mindenért kárpótol!

2009. júl. 25. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!