Lehet valahogy "gyorsítani" a szülést? Függ valamitől a hossza?
Nem biztos, de lehet próbálkozni homeópátiás bogyókkal. Fontos, hogy vajúdás alatt ne feküdjön a kismama, hanem járkáljon, mászkáljon.
De sajnos ez majd szülés alatt fog kiderülni, hogy te a röviden szülők közé tartozol vagy a hosszan szülők közé.
Nálunk is első baba lesz és sok videót megnéztem(szülőszobásat).
Én is azt szűrtem le, hogyha van ereje a kismamának mászkálni, akkor a gravitáció előrébb segíti az eseményeket, akik feküdtek, meg fájdalomcsillapítót kértek azoknál elhúzódtak a dolgok!!
Én azt olvastam, hogy minél jobban félsz a fájdalomtól és átadod magad neki, annál rosszabb lesz, annál nehezebb megélni!
Próbáld meg magad felkészíteni, hogy nagyon fog fájni, de ki fogod bírni! Meg hogy minden fájás előrébb visz abban, hogy megszülessen a babád!
Én is tartok a fájdalomtól, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, de próbálom elfogadni, hogy ennek így kell lenni és ki fogom bírni!! :)
A babád is megszenvedi a szülést, csak nem fog rá emlékezni!!
Plusz még bent lesz a férjem is, aki nagy támasz lesz nekem!
Ja és itt egy kis olvasmány, nekem segít lelkileg készülni rá : [link]
Boldog babavárást!! :)
39hkm
Én csak a tapasztalatom írom le, mert nekem amúgy is gyors volt. Ne gondolj arra, hogy fájni fog. Csukd be a szemed és gondolj arra, hogy milyen jó lesz ha vége a kisbabóval lehetsz.
Nekem az segített a fájdalom kibírásában, hogy nagyon mély levegőt vettem orromon át befelé, számon kifelé, de úgy, hogy a hasamba szívtam. (Na jó ez így hülyén hangzik.) Szóval éreztem, hogy a hasam tágul levegővételkor. Minden fájdalom kezdeténél becsuktam a szemem és csak a levegővételem hangjára figyeltem.
Remélem érthetően írtam le. :) Ja, és remélem tudtam segíteni.
Gratulálok, kitartást és könnyű szülést!!! :)
5-ös vagyok.
Kb. a felénél megkértem a fiamat, hogy gyorsan jöjjön ki, neki is jobb lesz. :)
1-es: az a baj h én is is ezen görcsölök már most h mennyire fog fájni :/
2-es: miben segitenek a homeopátiás bogyók???
4-es: mikortól érdemes inni a málnalevél teát?
5-ös: nem nem hangzik hülyén jol hangzik :) és köszönöm
Szia!
A homeós bogyók felkészítik a méhfalat a szülésre és segít a tágulásban.Én is tartottam a szüléstől de a terhességem is probléma mentes volt és a szülés is.Hadd mondjam el az én történetem.Reggel arra ébredtem, hogy fájdogál a derekam.Aludni már nem tudtam, de nem volt hatalmas a fájás.Lusta voltam beállni a zuhany alá, mert még korán van alszom egy kicsit, gondoltam.Ránéztem az órára és azt vettem észre 7 percenként jön majd 5 percenként.De még mindig nem volt vészes a fájdalom.Mivel aludni nem tudtam felkeltem,kiporszívóztam, felsepertem,felmostam,és valamiért véglegesítettem a bőröndöm tartalmát.Felültem a vonatra és bementem az előre egyeztetett 40. heti vizsgálatra.Ott a doki annyit kérdezett,hozta a bőröndjét ugye?Mert ma szülni fog.Köpni nyelni nem tudtam,azt hittem jósló fájásaim vannak,de nem.Fel NST-re közben telefon a férjemnek, hogy jöjjön mert ma apa lesz.Még egy vizsgálat aztán előkészítés és 1 óra 50 perc telt el az infúzió bekötése és az első fénykép között.Szülés közben a férjem negyed óránként adagolta a homeós bogyókat.ELSŐ baba.És előbb is meglett volna ha a köldökzsinór nem tartja fent.Ja én kaptam egy injekciót ami miatt a legvészesebb rész kiesett, olyan érzésem volt, hogy aludtam,pedig nem.
Bocsi a kisregényért,de olyan jó leírni, hogy gyors volt és nem is volt vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!