1 hete szültem, első baba, és ahhoz képest, hogy annyi helyen hallottam , hogy vajúdás közben könnyebb, ha sétál az ember vagy valamilyen segédeszközt használ, hát nálam pont nem így volt, eleinte ültem, amíg nem vittek szülőszobára, utána meg egész végig feküdtem, olyan fájásaim voltak, meg sem bírtam mozdulni, 12 óra vajúdásom volt. Nálatok hogy volt ez? Hogy tudtátok könnyebben elviselni a fájdalmat és meddig tartott a vajúdás?
Elsővel 6 óra. Nem nagyon emlékszem rá csak úgy sodródtam az eseményekkel (végig ültem egy labdán, nem tudtam volna sétálni az tuti)
A 2. 2.5 óra, nagyon szenvedtem, egyedül voltam nagyon fájt és addig amíg rá nem jöttem, hogy lazítanom kell (amennyire lehet) és belülre koncentrálni addig nagyon-nagyon rossz volt. Utána rájöttem, hogy a fájás a szükséges rossz és közben jön ki a baba, utána már jobb volt, meg is lett gyorsan. A 2.-nál oxitocint kaptam ami azonnal egybefüggő fájásokat csinált.
2012. aug. 13. 12:57
2/11 anonim válasza:
Nekem könnyű szülésem volt. Pedig borzalmasan féltem a sok élménybeszámolók miatt,és azért mert nem bírom a fájdalmat.
Én 12 perc alatt szültem meg a fiamat,enyhe fájdalom mellett. Inkább olyan menzet görcsöm volt,de nem volt vészes. Gyorsan,és könnyen szültem.
2012. aug. 13. 13:00
3/11 anonim válasza:
Nekem fél 12-kor burkot repesztettek, kaptam az oxitocint! 1 órakor elmehettem zuhanyozni, de utána csak feküdtem! Próbáltuk a labdát,a sétát, de a baba szívhangja leesett, így maradt a fekvés! Úgy iszonyú volt! 15:35-kor megszületett! Utána viszont semmi bajom nem volt, varrtak is, de azt sem akkor sem utána nem éreztem!
2012. aug. 13. 13:04
4/11 anonim válasza:
2.: te mázlista :)
2012. aug. 13. 13:13
5/11 anonim válasza:
Nekem éjfélkor magzatvíz elfolyás,40+4-re,éjjeli fél kettőtől erős fájások,1 ujjnyira voltam nyitva,nem tágultam,majd déli 11:30-kor született a lányom császárral.
2012. aug. 13. 13:14
6/11 anonim válasza:
Első fájástól 17 óra, fél12kor kezdődtek a 10 perces fájások, fél3 előtt elkezdett csordogálni a magzatvíz, fél4re benn voltunk a kórházban.
Előkészítettek, 1 ujjnyira voltam nyitva, zuhanyozhattam, labdát is próbáltam az nem segített,nagyon rossz volt. A legtöbb esetben ültem,vagy álltam és kapaszkodtam az ágyba illetve sétáltam. Hajnal fél2kor bekötötték az oxit--na onnan egybefüggő folymatos fájdalom, hajnal negyed5kor lett meg a lányom
2012. aug. 13. 13:21
7/11 anonim válasza:
Én sem tudtam másképp elviselni a fájdalmat,csak fekve. 19 órát vajúdtam, az utolsó 1 órában oxival. A vajúdás 16. órájában kádban ültem kb 20 percet, eleinte jól esett, de aztán menekültem az ágyra, h végre feküdhessek.
2012. aug. 13. 15:31
8/11 anonim válasza:
Gyors szülésem volt, a vajúdást akár minden hónapban bevállalnám mensi helyett (nagyon durva, görcsölős-hányós-injekciós mensijeim szoktak lenni), vajúdás alatt még mászkáltam, megitattam a lovainkat és hasonlók :) 12-kor még lapos ctg, zárt méhszáj, este hétre mentünk vissza a kórházba 6-8 percesekkel, akkorra már 3 ujjnyira nyitva voltam. A vége volt nekem nagyon durva, a kitolás, az nagyon fájt!
2012. aug. 13. 18:21
9/11 anonim válasza:
Itthon kezdődtek hajnal 1-kor a fájások,rögtön 5 percesek.kb 3-ig sétálgattam az ágy körül,meg feküdtem.Bementünk a kórházba ott zuhanyoztam meg sétálgattam majd leültem mert már 2 perceseim voltak.Óvatosan visszamentem a szülőszobába és nemsokára jöttek a tolófájások,ez volt 5 körül.Mivel 9-ig nem született meg ezért vittek a műtőbe téraránytalanság gyanújával.Amikor kivették mondta a doki,hogy én nem tudtam volna megszülni ezt a babát,mert nekem nagy.
2012. aug. 13. 20:53
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A 2. válaszolót én is irigylem :)! Én csak a végén kaptam oxyt, mert nem voltak elvileg elég erősek a fájásaim a kitoláshoz, pedig majd megőrültem a fájdalomtól. 50-es fájásról vitték fel a végén 300-ra, na ott már ordítottam, de a kitolás akkor sem volt olyan fájdalmas, mint maga a vajúdás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!