Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszéssel fogok...

Császármetszéssel fogok szülni, nagyon félek! Írnátok POZITÍV tapasztalatokat?

Figyelt kérdés

24 hetes vagyok, egy régi betegség miatt progis császárom lesz. Az első gyermekünk 20 órás vajúdás után, mindenféle érzéstelenítés nélkül, természetesen született. Nem maradt rossz emlék mégsem, bevállalnám megint :), de az orvos szerint szó sem lehet róla, az említett előzményem miatt.

De én annyira félek! A műtéttől is, de leginkább az azt követő napoktól, hetektől. A fájdalmaktól, szoptatási nehézségektől, attól, hogy az első hetekben nem fogom tudni egyedül ellátni a babát. Márpedig én nagyon akarom!

Ugye vannak jó tapasztalatok is? Nagyon várom és köszönöm!

2012. aug. 6. 17:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Előbb lemaradt, igyál a műtét után sokat, akkor nem lesz az epiduráltól fejfájásod. És azt javasolták még, hogy menjek sokat akkor gyorsabban épül fel az ember- nekem bevált.
2012. aug. 6. 20:12
 12/15 A kérdező kommentje:

A végén még nyugodtan fogok a műtőbe sétálni! :)

Nagyon köszönöm nektek, külön a jó tanácsokat!

2012. aug. 6. 20:35
 13/15 anonim ***** válasza:
Igaz nekem kêt hüvelyi szülésem volt, de hidd el amit én utána végigcsináltam, azt itt még nem sokan, legalábbis a dokik azt mondták ilyet még nem láttak a 30-35 éves pályájukon! Elég annyi, hogy a gátnál olyan haematomám volt, hogy kétszer műtöttek mert nem állt el a vérzés. Utána 4 napig nem tudtam felállni, megfordulni az ágyban segítség nélkül, két hétig ülni nem tudtam. A 8- ik nap engedtek haza mert lábra álltam és hazakönyörögtem magam. Szóval ennek a szülésnek is vannak bőven hátrànyai, ne félj a császártól, legalább nem fogsz semmit érezni. Utána pedig még mindig biztos jobb lesz mint nekem volt!
2012. aug. 6. 21:32
 14/15 anonim ***** válasza:

1 hónapos babám van,engem is császároztak hála a magasságosnak!:-)

semmi fájdalom nélkül született a kisfiam,műtét közben dumáltam a dokikkal,mintha nem is egy operáción estem volna át!

az első felkelés elég betyár volt,de kb a 4.nap akár már Rubint Rékázni is tudtam volna.

2 napig véreztem utána,nem lett aranyerem,sem gétsebem.:-)van egy 10cm-es vágás a bikinicsík alatt,ami már kifehéredett,alig látszik.Tejcsi 3.nap ömlött a mellemből,úgy hogy amíg az egyikből szopizott a kisbabám,a másikhoz poharat kellett tartani.

A babám feje tökéletesen gyönyörű,nem nyúlt meg a feje,nem nyomta meg a szülőcsatorna.

Az egyetlen rossz az volt amikor betették a katétert.ez az egy negatív tapasztalatom van az egészből.

Ne félj!kitartást!Minden rendben lesz,de úgyis az a fontos hogy a babádnak ne legyen baja.

2012. aug. 6. 23:03
 15/15 anonim ***** válasza:
Ugyan azt tudom elmondani szóról szóra, mint az utolsó válaszoló. Nekem is egy kellemetlen volt az egészben, a katéter. A baba végig velem volt a megfigyelőbe, aztán már aznap este a katéteres zacskóval mentem a picikémet megnézni, mert ugye első nap minden baba ott alszik. Néztek is nagyot az ápolónők, de a gyerek olyan erőt ad, hogy feledteti a fájdalmat. Még amit nem írt le senki, de nagyon fontos, az az, hogy a férjem is nagyon örült, mert "szűzen" kapott vissza, nem tágultam ki, mint sima szülésnél szoktak az anyukák. Szóval én pont ellenkeződ vagyok, mert én meg a sima szüléstől félek, második babámat várom.
2012. aug. 9. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!