Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek komplikált császára...

Akinek komplikált császára volt, miért volt az, és bevállalt-e újabb terhességet?

Figyelt kérdés
Nekem most az volt, sürgős császár volt, és nagyon rosszul helyezkedett a babám, nagy sebet vágtak, nehéz műtét volt. Mások tapasztalatára lennék kíváncsi.
2012. aug. 3. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Preeclampsia miatt sürgősségi császár, gyerek nem tudott beilleszkedni a szülőcsatornába, fenntartotta a köldökzsinór. Utána a 6 hét lábadozás az nekem tényleg annyi volt, gyakorlatilag újra tanultam járni...

A sebem mondjuk nagyon szép, ügyes a dokim. :)

Bevállaltam volna még egy terhességet - teherbe is estem, de elvetéltem, aztán meg a házasságom nem alakult úgy a továbbiakban... de még mindig nem késő, ha úgy adódik, bevállalok még egyet. :)

2012. aug. 3. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem lassan 4 éve volt egy sürgősségi császárom, mert a babámnak nem volt jó a szívhangja. Már túlhordásban voltam, faros volt a drága és nagy is, ezért nem indították meg a szülést, hanem egyből toltak a műtőbe. Eléggé megviselt, nehezen viseltem az első 2 hetet, de szépen lassan rendbe jöttem. A terv az volt, hogy a kistesó 2 év múlva szülessen. Össze is jött, de sajnos elvetéltem, a missed ab során pedig kilyukadt a méhem. A hasamat ugyanott vágták fel újra, a méhemet pedig a császárvágásra keresztben kellett összevarrni. Engem semmi nem tántoríthatott el attól, hogy még egy babát szeretnék. 4 hónap után újra terhes lettem. Rengetegszer voltam uh-n, sokat jártam dokihoz, amikor keményedtem be kellett feküdnöm mg infúzióra és megfigyelésre. Minden eshetőségre felkészülve. 33 hetesen kaptam tüdőérlelő injekciót is, mert ha megindulna a szülés akkor a babát azonnal ki kell venni. Az orvosom félt attól, hogy a legkisebb fájásra is szétreped a keresztben varrt méhem, ezért 38 hetesen megcsászározott. Minden rendben volt a babával és velem is. Olyannyira, hogy a szívem mélyén már tervezem a 3. babát.
2012. aug. 3. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én babámnak is leesett a szívhangja és azért kellett császározni. Tesót nem tudom vállalunk-e. Hétfön lesz 8hetes
2012. aug. 3. 22:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk nagyon gyorsan meglett volna a baba, ha a többszöri átfordulása miatt nem kötözi fel magát a bordáimhoz. Szülésnél hiába küzdött, még a bordáimon is próbálta tolni magát, de elkezdett nagyon esni a szívhang, elfáradt, így sürgősségi császár. Azóta is áldom a dokimat a döntése miatt.

A műtét után mondta a doki, hogy a köldökzsinórt úgy magára tekerte, mint egy szalagot, a vállán és keresztben a mellkasán-hátán futott végig. Magától soha nem lett volna képes megszületni, hiába volt az én "alkatom" tökéletes a szüléshez (gyors fájások, gyors tágulás, 15-kor folyt el a magzatvíz, ha minden rendben megy, akár 5-re kinn is lett volna. A doki így is 18:40-kor vette ki.)

A szülés után derült ki, hogy az erőlködéstől két pici ciszta keletkezett az agyában az agyburok és a koponyacsont között, de szerencsére magától felszívódott, semmi gondot nem okozott a fejlődésében.

Mivel a nődokim régen sebész volt, a vágásom pici és hibátlan, alig látszik, egy halvány vonal. Gyorsan gyógyultam.

Újabb babát még nem tervezünk, de ha nem lesz, akkor az nem a császár miatt.

2012. aug. 4. 08:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Vajúdás közben állapítottak meg téraránytalanságot és beilleszkedési rendellenességet,ráadásul egyszer a szívhang is leesett,de helyreállt.Nehezen emésztettem meg,hogy nem tudtam megszülni a babámat és egy darabig biztos voltam benne,hogy nem lesz kistesó (pedig már terhesség alatt terveztem).Kb 2 hónap volt mire felépültem.A sebem még mindig piros picit középen,de nem érdekel,a lényeg hogy van egy egészséges 8 hónapos babám és alig várom,hogy legyen kistesó.Természetesen még várunk a babaprojekttel,de mindenképpen szeretnék még legalább egy babát.Reménykedem benne,ha várok akkor őt meg fogom tudni szülni (bár nem sok esélyem rá szerintem,mert a családjainkban mindenkinél a második baba minimum fél kilóval nagyobb mint az első,és nekem az első 4 kg-val született,emiatt is lett császár),de ha császár lesz a 2. is az sem érdekel!Akarok még babát!
2012. aug. 4. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!