Mi történik a szülőszobán, miután elfolyt a magzatvíz? Hallottam már beöntésről meg egyéb dolgokról... valaki letudná írni, hogy hogyan zajlik, csak hogy lelkileg fel tudjak készülni:) 28 hetes pocakos:)
Szia!
Nálunk a következőképpen zajlik a szülés:
Miután elrendezték a papírmunkát,megvizsgál az orvos(hüvelyi kézi vizsgálat,amivel ellenőrzi a méhszáj állapotát,érettségét,a baba elhelyezkedését)
Majd megy a kismama az előkészítőbe,ahol leborotválják a szőrzetét,beöntést kap,utána mehet Wc-re,majd zuhanyozni.
Aztán megy a szülőszobába ahol gépre teszik,amivel ellenőrzik a fájások erősségét,és a baba állapotát szívhangját.Meg vizsgál ismét a doki,hogy megnézze mennyire előrehaladott a szülés.Akinél nem folyt el a magzatvíz,burkot repesztenek.Majd eldönti az orvos,és normál esetben a kismama,hogy kapjon-e oxitocint,ha igen akkor azt bekötik infúzióba.A vajúdás alatt,ha minden rendben halad,felkelhet a kismama,zuhanyozhat ismét,vagy ücsöröghet a labdán,illetve olyan testhelyzetbe vajúdhat,ami neki a legkényelmesebb.
Közben időnként gépre tesznek,hogy ellenőrizzék a fájásokat,ill a szívhangot.
Amikor már eltűnt a méhszáj,azután nem engednek felkelni,mert hamarosan elkezdődik a kitolási szak,ezt megint kórháza válogatja,hogy milyen testhelyzetben szülöd meg a babát,de általában háton fekve.(sajnos ez csak a dokinak,a személyzetnek a legkényelmesebb,a szülő nőnek nem a legideálisabb)
Közben történik a gátmetszés,először szülő nőnél majdnem mindig szükséges,többedik szülésnél lehet gátvédelmet kérni,ha nincs akadálya.De a vágás mindenképp jobb,mintha repednél.
Majd miután kibújt a bébi,ha minden rendben a mellkasodra teszik,aztán elviszik fürödni,mérni...stb..
Majd megszületik a méhlepény,és ha az is ép,az orvos összevarr.
Utána még 2 órát kell ottlenni,ha semmi gond mehet a kismama az osztályra.
Nálunk ez a folyamata a szülésnek,ha problémamentes.
Könnyű szülést,minden jót kívánok nektek.
Szia!
Nekem: bementünk a kórházba, megvizsgáltak, borotválás, beöntés, adatfelvétel, és irány a szülőszoba. Nekem feküdnöm kellett, fájáserősségmérés, és babaszivhang. Burkot az orvos repesztett.
Ne izgulj, mindenkinek más, de olyan gyorsan megy, fel sem eszmél az ember.
Sajnos kórháztól is függ.
Nekem egyszer sem volt beöntés, borotválás is csak az elsőnél, a többinél látszott, hogy gátvédelem lesz.
A magzatvíz nálam burokrepesztéssel folyt el, nem amgától: beindult a vajúdás, akkor a doki az egyik vizsgálat alkalmával kipukkasztotta, nem fájt egyáltalán.
Köszönöm a válszokat!
Szép babavárási heteket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!