Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnak is volt olyan fokú...

Másnak is volt olyan fokú repedése hogy a második babát császárral kellett szülnie?

Figyelt kérdés
Az első szülésemnél elég durván repedtem, 1 óráig varrt három orvos, és azt mondta a dokim, hogy a második császár lesz. Volt már ilyen másnál is?
2012. júl. 23. 22:17
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, de MI repedt, hogy egy óráig kellett varrni??? - ennyi idö alatt egy közepes mütétet el lehet végezni. Meg hogy fért oda HÁROM orvos? Mert ez elég elképzelhetetlen.

MEllékesen, ha egy repedést rendesen összevarrnak, utána összenö, akkor utána semmi ok nincs emiatt császározni.

Vagy TE értettél nagyon félre valamit, vagy az orvos beszélt hülyeséget.

A legokosabb, ha megkeresel egy rendes nögyógyászt (lehetöleg egy másikat), és megkérdezed, hogy mi a véleménye.

2012. júl. 23. 22:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem egyszerre 3 orvos, hanem egy nem boldogult vele, és felváltva.

Ha hiszed ha nem egy óra volt, és attól még hogy te nem hallottál ilyenről, bizonyára előfordul, mert én átéltem.

OK hogy összeforr, de valószínű hajlamos vagyok arra, hogy ez másodszor is előfordul. Én nem értek hozzá, de gondolom ezért mondhatta az orvos.

2012. júl. 23. 22:55
 3/8 anonim ***** válasza:

1es!engem meg 1,5 óráig varrtak.na ehhez mit szólsz?

kérdező!énis repedtem,sőt még méhnyak repedésem is volt.de én megszülhettem simán a másodikat.nem gondolom,hogy ez ok lenne császárral.többet ne menj ahhoz az orvoshoz!

2012. júl. 23. 23:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Barátnőm repedt így, őt át kellett vinni a nagy műtőbe, a szülőszobán nem tudták összevarrni... Igen, van ilyen. Neki azt mondta egy másik doki, hogy normális módon levezetve a szülést (nem nagy klinikán, ahol úgy megy, mint a futószalag, siettetik, oxitocin az alap stb.) lehet ebből még normál szülés, talán sérülés nélkül is, de sok függ a szövetek milyenségétől (ami alkati dolog) és hogy mennyi idő telik el, mennyire varrták össze szépen stb. Szóval soktényezős. Én mindenképp egy rendes orvost és egy nyugisabb, nem "nagyüzemi" kórházat javaslok! :)
2012. júl. 23. 23:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Kedves első, egyfelől butaságot mondasz, simán tarthat 1-1,5 óráig egy komplikált, repedt seb varrása, és mivel a nőgyógyászok jóindulattal is csak hobbisebészek, el tudom képzelni, hogy csak a 3. boldogult vele. Másfelől viszont ez valóban nem ok a császárra, elképzelhető, hogy nem kíván szenvedni a varrással. Ha természetes szülést szeretnél, fordulj másik orvoshoz.
2012. júl. 23. 23:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Az elsö vagyok, nem akartam senkit megsérteni, csak tényleg nem hallottam még ilyet. A három orvos meg eléggé furcsának tünt, mert nem derült ki, hogy váltották egymást.

De ettöl függetlenül nem valószinü, hogy emiatt császárral kellene a következöt szülnöd, mindenesetre kérdezz meg másik orvost is, ne egynek a véleményére alapozz.

2012. júl. 24. 07:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is elég csúnyán repedtem, mert a kicsi nyakára 2* rá volt tekeredve a köldökzsinór, ami nem engedte ki, ráadásul vállasabb volt, mint gondolták és a szívhangja is romlott... Már kezdtek volna a sürgősségi császárhoz előkészíteni, amikor az egyik szülésznő csak kinyomta a hasamból a fiamat (örökre hálás leszek neki ezért, mert lehet, hogy az oxigénhiány miatt a császárig már baja lett volna a kicsinek). A picinek szerencsére semmi baja sem lett, de nekem gyakorlatilag megszűnt létezni a hüvelyem, mert a fala 4-5 sávra szakadva felpöndörödött, a gátmetszés mellett is lett 2 gátszakadásom, ebből egyik a végbélnyílásnál állt meg, szerencsére még "jó" helyen... 2,5 órán át varrtak, pedig sebészt hívtak. Azt hittem ott halok bele, mert hiába adtak helyi érzéstelenítést az nem mindenhol hatott és túl sokat meg nem adhattak (a műtőt addigra "elfoglalta" egy sürgősségis császáros én meg annyira véreztem, hogy nem várhattunk, amíg befejezik). Egy év kellett, hogy nagyjából helyrejöjjek (volt olyan rész, ahol mindig szétnyílt a seb, begyulladt...), bár az inkontinencia miatt még vár rám egy műtét, de amíg babát tervezünk, azt nem fogják megcsinálni. Most mikor terhes lettem, a doki azt mondta, hogy ha megint ilyen bajos szülés elé nézünk (UH-n megnézi szülés előtt a kicsi méretét és a köldökzsinór helyét), akkor inkább császár lesz, mert rizikós lenne megint egy ilyen fokú sérülést begyűjteni.

Igazából nem zárta ki a normál hüvelyi szülés lehetőségét, csak ha rizikósnak ítéli a helyzetet, akkor lesz császár, tehát valószínűleg nálad is hasonlóan fogják mérlegelni a dolgot.

Én még az első szülés kellemetlenségei után is remélem, hogy nem kell majd császározni, de igazából az a lényeg, hogy a pici is és én is a legkevesebb sérüléssel és komplikációval ússzuk meg a dolgot. Ha ez a császárral lesz megoldható, akkor azzal.

2012. júl. 24. 10:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Hűű, a 7. válaszoló.......

a barátnőm első babja után varrni kellet a méhszáját, a hüvelyét és a gátsebét.

2,5 évre rá gátvédelemmel, nulla repedéssel szülte a második babát.

2012. júl. 24. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!