Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik a szülés? Többi...

Hogyan zajlik a szülés? Többi lent

Figyelt kérdés

Leirnátok nekem nagyvonalakban a vajúdástól kezdve a szülő szobáról való kórterembe visszakerülésig? Mit tesz a szülésznő, doki, ha a baba megszületett rád teszik e a babát egyből? vagy viszik fürdeni, öltözni stb.

köszönöm!

2012. júl. 20. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Már olyan sokszor leírtuk, de hálás téma, erről valahogy szeretünk beszélni:)

Most van kedvem gépelni, leírom, h hogy volt.

Túlhordtam, befektettek, másnap indították volna, de éjszaka a Prostin miatt megindult.

10-kor kaptam a Prostint, éjfélre már eléggé vacakul voltam, 5 perces fájásokkal kínlódtam, illetve akkor azt hittem, h kínlódok:)))

3 percesek voltak fél egykor, akkor átmentem a szülésznőhöz, és mondtam, h mi a helyzet, ő közölte, h ne hisztizzek, ezek csak jóslók. Mondtam, h rendben, de mivel zavarom az anyukákat, ezért a vajúdóban alszom. Furcsán nézett, de igazából nem érdekelt a dolog túlságosan. Lefeküdtem egy ágyra, üres volt a vajúdó, és próbáltam aludni. Akkor már nem mensi-szerű görcseim voltak, hanem a derekam égett, de az nagyon, olyan érzés volt, mintha perzselnék. Elvoltam ott magamban még fél órát, akkor bejött a szülésznő, h hallja, h szenvedek, ziháltam rendesen, mondta, h megnézi NST-vel. A fájásmérő kb 10-es fájásokat mutatott, amin kiakadtam, és mondtam, h ez valaki másét méri, mert én mindjárt megpusztulok itt. Újra elmondta, h ne hisztizzek, de bent maradt a vajúdóban, keresztrejtvényt fejtett. Közben rajtam hagyta azt a vacakot, amitől már mozdulni sem tudtam. Édeskettesben eltel egy óra, a fájásmérő nem mutatott semmit, én kezdtem pánikoni, h ha ez ennyire fáj, és tényleg jósló, mi lesz velem reggel, ha tényleg indítják???

A szülésznő újra megunta, akkor már nyögdécseltem, szerintem halkan amúgy, és volt szíves megnézni a méhszájat. Láttam az arcát, kicsit elhűlt, kérdezte, h mennyire voltam nyitva este, mondtam h egy ujjnyira. Közölte, h nincs méhszáj, ki az orvosom? Mondtam, h ki, közben felhívtam a saját szülésznőmet is. 10 percen belül ott is volt mindkettő, maratont futottak szerintem:)))

Beöntésre nem volt idő, borotválni nem kellett (volna), de az addig nemtörődöm szülésznő úgy gondolta, h mégis csinál valamit, hát szárazon húzott rajta kettőt, sikeresen meg is vágott...

Mikor megjött a doki, meg a szülésznő, akkor hívtam a férjem, h ugorjon, ha nem akar lemaradni a dologról, 160-al söpört a drágám, és így a végére oda is ért.

A méhszáj eltűnt, de maradt még perem, azt a doki kézzel tágította, na akkor majdnem lerúgtam a fejét:)

Innen a pontos időket már nem tudom, de az tuti, h hajnali 4.40-kor született meg a kisfiúnk, az utolsó dolgokra már nem igen emlékszem, tudom, h felfeküdtem az ágyra, egyszer kértem fájdalomcsillapítót, de mondták, h már felesleges.

Emlékszem, h mikor volt a gátmetszés, de csak onnan, h láttam az ollót.

Aztán mondták, h nyomjak, ha érzem, h jön a fájás, én semmit sem éreztem, toltam, mint az őrült. Valamikor kibújt, de visszacsúszott, a férjem mondta, h oldalt volt az orrocskája, még nem fordult be rendesen. Akkor mondtam, h na kész, ezt abbahagyjuk, még egyszer nem préselem ki, mert nagyon fájt. Kértem, h öljenek meg inkább, vagy vágjanak fejbe, nem bánom már, csak legyen vége.

aztán a következővel kibújt a feje, aztán jött a teste is, de nem sírt azonnal, és hallottam, h a doki mutatja a szülésznőnek, h a nyakán a zsinór. Én meg üvöltöztem, h nem sír, miért nem sír???

A következő pillanatban elkezdett nyávogni, de tényleg, mint egy kiscica:)))

Apgár jó volt, megkaptam a picurt, nyálkásan, kicsit véresen.

Terhesség alatt sokszor elképzeltem, h majd mit mondok neki, amikor először meglátom, végül sikerült azt mondani, h de fura szagod van:))

A dokitól meg is kérdeztem, h ilyen a szagunk belülről?

Aztán kaptam méhösszehúzó injekciót, azon totál besérültem, mert a doki elkaptam a karom, és meg akart szúrni. Én meg kikaptam a kezem, és csúnyán néztem, h mit akar??? Mondtam neki, h észen vagyok, nyugodtan tárgyalhat velem, ha akar valamit.

A gyereket közben megmosdatták, kapott szép rucit, és vissza akarták adni, de mondtam, h az apjának adják. Az szép pillanat volt:) Bőgött a gyerek, akkor már nem macskásan, hanem, mint a légkalapács:)) Férjem a szemébe nézett, és megkérdezte, h na mi van, te nagy brümbrümmös? Így hívtuk a pocakban ugyanis. A fiam elhallgatott, kinyitotta a nagy fekete szemeit, és nagy okosan nézte az apját. Megismerte a hangját.Akkor sírtam:)

Utána kijött még a méhlepény, egyáltalán nem fájt, utána a doki összevarrt, na az nagyon fájt, mondtam neki, h elég lesz, ez nem matyóhímzés, fejezze be, mert rohadtul fáj. Akkor már röhögött az orvos is, és megkérdezte a férjemtől, h mindig ilyen határozott az asszonyka? Ezen jót nevettek, közben végzett, egy órát még pihentem, de tudom, h végig azon járt az agyam, h csak már kapnám a reggelit, mert nagyon éhes vagyok. Előtte már 3 napja nem igen ettem, állandó hasmenésem volt, a doki kérdezte is, h mikor voltam WC-n utoljára, mert szüléskor se jött ki semmi, dacára annak, h nem volt beöntés.

Végre visszasétáltam a szobába, lezuhanyoztam, megjött a reggeli is, soha olyan finom nem volt, és nem is lesz a májkrémes zsömle:)

Nagyjából ennyi volt, szép volt, rohadtul fájt, és nagyon megérte:)))

2012. júl. 20. 13:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szülés előtti nap bementünk a kórházba,mert reggel arra ébredtem,hogy elöntött valami.Nyilván magzatvíz volt,bementük a kórházba,mondtuk a szülésznőnek,hogy mi a helyzet.Kérdezte,hogy vannak-e fájásaim,nem volt.Szólt a doktornőnek,megvizsgált,de éppnek találta a buroksapkát,azt mondta valószínű felül repedt meg.Felküldtek uh-ra,hogy megnézzék mennyi a magzatvíz,mivel kevésnek találták így bent tartottak.Éjjel 1:07-kor éreztem az első fájást,egyből 10 percesek voltak,ebből volt 4 fájás,és beállt rendszeres 6 percesre,2:30-kor hátra mentem a szülőszobához közben elfolyt a magzatvíz,mondtam,hogy mi a helyzet a szülésznő feltette a NST-t,20 percre,szólt a dokinak aki megvizsgál.Közben még egy adag magzatvíz elfolyt,2 ujjnyira voltam nyitva.Visszamentem a szobába a vajudós cuccaimért,utána megkaptam a beöntést,elintéztem a dolgom,utána zuhanyoztam.Megint NST,kb 15 percre,utána sétálhattam,de nem esett jól így lefeküdtem,sajnos most is hánytam többször is mint az első szülésnél.(Még jó,hogy este nem kajáltam be)Volt 2 fájás aminél kicsit hangosabban nyögtem,erre bejött a szülésznő,teljesen eltűnt a méhszáj,csináltatott 2 próba nyomást(egyébként is nagyon lent volt a baba feje).Szólt a dokinak kb 4 fájásra (8 nyomásra) 05:05-kor kibújt a kisfiam.Rámtették,majd 5 perc múlva jött a csecsemős megfürdette,mérte,felöltöztették.A varrás végén,visszakaptam,és a 3 nap alatt kb 1 órára adtam ki a kezemből. :) Az elsővel egyetértek tényleg olyan fura szaga volt a kicsinek,de jó.Igaz még csak 5 hete szültem,de még mindig feltudom idézni azt az illatot.:)
2012. júl. 20. 13:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Januárban szültem. 1 héttel túlhordtam a babát, 40+4 nél kellett befeküdnöm, 40+5 nél spontán beindult a szülés délután 3 körül. Egyből 5-7 perces fájásokkal indítottam. Este 9kor brutálisak voltak, szóltam az ügyeletes orvosnak, hogy vizsgáljon meg. Méhszáj totál zárt. Sokkot kaptam. Ilyen erős fájásoknál hogy lehetne már zárt? Nem értettem. Aludni nem tudtam, nagyon fájt. Hajnali 2kor elkezdtem vérezni. Lezuhanyoztam, bugyicsere stb., mentem a nővérkéhez, aki elvitt az éjszakás orvoshoz. Megtörtént a csoda: méhszáj bő 2 ujjnyi. Juhééé! Fél 4 körül bekísértek a szülőszobára, teltház volt. Hívtam anyut és a párom h indulhatnak. Anyu jött be velem. 3 különálló szülőszoba, mind foglalt, mentem a vajúdóba. Közben beöntés, megérkezett anyu, azt a megkönnyebbülést mikor megláttam el sem tudom mondani. Mikorra ott végeztünk, felszabadult az egyik szülőszoba. Én csendben vajúdtam, a szomszéd szobákból csak úgy jöttek a kiabálások, jajgatások. Mikorra bekerültem a szülőszobába, már 3 ujjnyira voltam nyitva. Befeküdtem a hatalmas sarokkádba, mondta a szülésznő, h ha kakilós érzésem van, szóljak. Hát nekem sem kellett több, minden fájásnál olyat éreztem, pedig nem is az volt még :D Jobbnak láttam ha kijövök a vízből. Burokrepesztés következett. Anyu öltöztetett, vetkőztetett. Próbanyomásokat kellett csinálnom, nagyon fájt már. Sírtam h nem tudom megcsinálni, császározzanak meg, de én itt fogok meghalni a szülőágyon. Közben a fájások nem erősödtek ill. sűrűsödtek, ezért kaptam oxis infúziót délelőtt 10 után, és délelőtt fél 11 kor, 19 fájdalmas óra után lett meg a fiam. El sem hittem h megcsináltam, kinyomtam, és ő az enyém. Fantasztikus érzés. Ezután 40 perces varrás következett, repedtem mindenhol. Nem volt fogadott orvosom, se szülésznőm, de a szülésznő velem volt végig és nagyon sokat segített.
2012. júl. 20. 18:14
 4/4 anonim ***** válasza:
nekem szülés elött kb.1hete már voltak jóslóim!volt,hogy éjszakákat sétáltam át,hogy menjünk vagy ne menjünk!csütörtökön voltam nst-n hatalmas rendszertelen fájásokat mutatott,doki 1max2napot jósolt!szombat du.már sűrű fájásaim voltak,este elfolyt a nyákdugó,10körül már bent voltam a kórházban!közölték,h.1újnyira vagyok nyitva,még nem lesz baba!hát akkor rémültem meg,h a fájásaim még nem szülésiek.vasárnap bent vajúdtam,1x2x nst-re kötöttek!kegyetlen volt az az 1nap!nem tudtam se aludni,sétáltam,lépcsőztem,hátha elfolyik a mvíz,de semmi. se enni,teljesen kimerültem,többször kellett Wc-re mennem.7körül szóltam,hogy már nem bírom,vmi történjen!megvizsgáltak 3 újnyira voltam nyitott!közöltél,h megyünk a szülőszobába és hívjam a férjem,h nehogy lemaradjon!tök örültem,h végre történik vmi!+kaptam az oxitocint na az brutál fájdalmat csinált!"gyorsan" kitágultam,majdnem burokrep.lett,de szerencsére az utolsó pill-ban kipukkadt!a doki+a szülésznő velem szemben támaszkodva a doki új melójáról dumált és közölték,h "ha úgy érzi akkor nyomjon"én érzéseim szerint nyomtam néhányat majd odajöttek,a doki nyisszantott 1-2-t,mondták a férjemnek,h tartsa a fejem,én meg nagy levegő...és nyom!kb.3at kellett és kicsusszant a babám vasárnap 22.15kor!nagyon boldog voltam,amikor rámrakták a ubabám!nekem nem várták meg míg megszületik a méhlepény is,a szülésznő megkapta a köldökzsinórt és kitépte belőlem.sajnos repedtem is,még a méhszájamat is varrni kellet!na az megint brutális dolog,hiába inekciózzák be lidokainnal!fáj!amíg foltoztak elvitték fürdeni,mérni,öltöztetni majd kis idő múlva visszahozták szopni!1ütt voltunk még 1órát megfigyelésen,majd visszavittek a kórterembe minket!együtt voltunk!
2012. júl. 21. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!