Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » "Hogyan szeretnék szülni"?...

"Hogyan szeretnék szülni"? Többször feltette már a kérdést a nőgyógyászom, azt hittem, majd ő mondja meg mit javasol. Volt már császárom, de minden kontrollon rákérdez, na hogyan fogunk szülni?

Figyelt kérdés
Azt mondta következő vizsgálatkor már adjak választ, de hát én???? Ő látja, a baba fekvése stb alapján... Nem értem ?! 33 hetes vagyok. Jó lenne ha nem kellene a hasi műtét, de előzmények, korom, stb miatt, lehet, hogy jobb lenne?
2012. júl. 18. 14:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Off: megírnád priviben, ki az orvosod és hol fogsz szülni?

On: én is császárral szültem, és bármilyen pokoli élmény volt is, és legközelebb is a császárt preferálnám (rettegek a hegszétválástól és a manuális vizsgálatoktól).

2012. júl. 18. 14:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ezt nem is értem, hogy miért kérdi az orvos. Én császárral akartam szülni, mert gyenge szar vagyok, és nem bírom a fájdalmat. Azt mondta a dokim hogy ez nem kívánságműsor, ahhoz nyomós ok kell. Végül az lett, mert beszorult a gyerek, de csak az utolsó pillanatban lett ez eldöntve, rendes szülésnek indult.
2012. júl. 18. 14:04
 3/12 A kérdező kommentje:

Első szülésem sima volt 4 kg 60 cm

második faros :-( szintén 4 kg 60 cm

harmadik indított, de végig keresztben feküdt és sos császár lett :-(

Ja és mind a három kb 10 nap túlhordással :-(

most a 4. szüléstől egy kicsit félek, mert már mindhárom módján átestem és vannak kellemetlen tapasztalataim.

2012. júl. 18. 14:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha kérdezi ,gondolom az azt jelenti, hogy bár császárod volt,semmi akadálya a hüvelyi szülésnek!Tehát idéző jelben választhatsz!Mert az előzetes császár elég ok, a következő császárra is.Kérdezz rá minden eshetőségre,és "közösen" beszéljétek meg.Én éltem volna a lehetőséggel ha megpróbálhattam volna... de erre esélyem sem volt.(2x császáros anyuka)
2012. júl. 18. 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
4 vagyok,csak most látom a kommented.Ez esetben már túl vagy az "élményeken" :),akkor faggasd ki az orvost hogy ő mit lát reálisabb ,biztonságosabb lehetőségnek!
2012. júl. 18. 14:14
 6/12 A kérdező kommentje:
Barátnőm 3 év különbséggel szült, első császár volt, orvosa javaslatára megpróbálata a sima szülést másodjára. Sajnos szétvált a heg, a gyerkőc elindult a hasüregbe. Végül szülés után egy hónappal eltávolították a méhét a fertőzés miatt :-(
2012. júl. 18. 14:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha felteszi a kérdést, nyilván megfelelőnek látja az állapotodat és a babáét is a hüvelyi szüléshez, valószínűleg pillanatnyilag nem látja akadályát a hüvelyi szülésnek. Gondolom arra kiváncsi, hogy szeretnéd- e a második gyermekeddel "megpróbálni" a természetes szülést.

Sok császáros anyukában "tüske" marad a műtét ténye, és sok mindent megadnának, hogy az újabb szülésnél ne kerüljön erre sor, illetve sok mindent adnának egy ilyen orvosért, aki nem zárkózik el a hüvelyi szüléstől "pusztán" a császáros előzmény miatt.

Arról nem írtál, hogy miért lett császár, illetve, hogy TÉged zavar- e a császármetszéses szülés ténye. Azt írod, hogy jó lenne elkerülni a műtétet, tehát valószínűleg nem rettegsz a hüvelyi szüléstől. És ha így van, akkor már tudod is a választ:). És ne felejtsd, hogy ha azt mondod, szeretnél hüvelyi úton szülni, és probléma akad, ott az orvosod, aki elvégzi a császármetszést ha szükséges.

2012. júl. 18. 14:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

7es vagyok, most láttam, hogy közben született hozzászólás.

Azt még mindig úgy gondolom, hogy biztosan lát esélyt természetes szülésre, ha felteszi a kérdést. Természetesen ilyen előzmények után érthető ha megfordul a fejedben, hogy mindenképp császármetszést szeretnél, én is azt gondolom, mint feljebb az egyik válaszoló, hogy a dokiddal nagyon alaposan át kéne beszélned a helyzetet.

2012. júl. 18. 14:23
 9/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a hozzászólásokat !!!!
2012. júl. 18. 14:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A doki "hogyan szeretnék szülni" kérdésére, én is visszakérdeznék, hogy "Ön hogyan javasolja"?

Miután mond valamit, ami remélem szakmailag megalapozott, akkor már én is tudnák válaszolni a kérdésére.

Egyetértek azokkal, akik szerint azért kérdezi amúgy, mert lát esélyt a sima szülésre is, és közben azért kíváncsi a te érzéseidre is. Rendes doki lehet. Ha lehet nekem is küldd el a nevét priviben.

2012. júl. 18. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!