"Hogyan szeretnék szülni"? Többször feltette már a kérdést a nőgyógyászom, azt hittem, majd ő mondja meg mit javasol. Volt már császárom, de minden kontrollon rákérdez, na hogyan fogunk szülni?
Off: megírnád priviben, ki az orvosod és hol fogsz szülni?
On: én is császárral szültem, és bármilyen pokoli élmény volt is, és legközelebb is a császárt preferálnám (rettegek a hegszétválástól és a manuális vizsgálatoktól).
Első szülésem sima volt 4 kg 60 cm
második faros :-( szintén 4 kg 60 cm
harmadik indított, de végig keresztben feküdt és sos császár lett :-(
Ja és mind a három kb 10 nap túlhordással :-(
most a 4. szüléstől egy kicsit félek, mert már mindhárom módján átestem és vannak kellemetlen tapasztalataim.
Ha felteszi a kérdést, nyilván megfelelőnek látja az állapotodat és a babáét is a hüvelyi szüléshez, valószínűleg pillanatnyilag nem látja akadályát a hüvelyi szülésnek. Gondolom arra kiváncsi, hogy szeretnéd- e a második gyermekeddel "megpróbálni" a természetes szülést.
Sok császáros anyukában "tüske" marad a műtét ténye, és sok mindent megadnának, hogy az újabb szülésnél ne kerüljön erre sor, illetve sok mindent adnának egy ilyen orvosért, aki nem zárkózik el a hüvelyi szüléstől "pusztán" a császáros előzmény miatt.
Arról nem írtál, hogy miért lett császár, illetve, hogy TÉged zavar- e a császármetszéses szülés ténye. Azt írod, hogy jó lenne elkerülni a műtétet, tehát valószínűleg nem rettegsz a hüvelyi szüléstől. És ha így van, akkor már tudod is a választ:). És ne felejtsd, hogy ha azt mondod, szeretnél hüvelyi úton szülni, és probléma akad, ott az orvosod, aki elvégzi a császármetszést ha szükséges.
7es vagyok, most láttam, hogy közben született hozzászólás.
Azt még mindig úgy gondolom, hogy biztosan lát esélyt természetes szülésre, ha felteszi a kérdést. Természetesen ilyen előzmények után érthető ha megfordul a fejedben, hogy mindenképp császármetszést szeretnél, én is azt gondolom, mint feljebb az egyik válaszoló, hogy a dokiddal nagyon alaposan át kéne beszélned a helyzetet.
A doki "hogyan szeretnék szülni" kérdésére, én is visszakérdeznék, hogy "Ön hogyan javasolja"?
Miután mond valamit, ami remélem szakmailag megalapozott, akkor már én is tudnák válaszolni a kérdésére.
Egyetértek azokkal, akik szerint azért kérdezi amúgy, mert lát esélyt a sima szülésre is, és közben azért kíváncsi a te érzéseidre is. Rendes doki lehet. Ha lehet nekem is küldd el a nevét priviben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!