Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukak! Ti mennyit adtatok...

Anyukak! Ti mennyit adtatok az orvosnak szuleskor? Nekem nemsokara itt az ido, az ismerettsegi koromben nem ismerek olyat, aki mostanaban szult volna.

Figyelt kérdés
Kivancsi vagyok,hogy kb. mennyit ,,illik\'\' szuleskor fizetni.Nem szeretnek keveset adni,mert hallotam,hogy vannak orvosok,akik ilyen esetben nem is torodnek a babaval es a mamaval,viszont olyan sok penzunk sincs parommal,hogy tobb szarezret adjunk..a baba egeszsege a legfontosabb.Ti mennyit adtatok?
2009. júl. 12. 19:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
72%
Én 50ezret adtam az orvosnak, de a magánrendelésére jártam alkalmanként 10ezerért. DE, én rákérdeztem az orvosomnál és azt mondta, hogy ha elégedett leszek a munkájával akkor adjak csak neki pénzt és annyit, amennyit gondolok. De ha nem tudok adni, az sem baj mivel szerinte nem etikus a szülésért pénzt kérni, mert kórházban szülünk, nem otthon. És ez egy osztályvezető főorvos volt. Szóval a legegyszerűbb, ha rákérdezel - ha fogadott az orvos, ha pedig nem, akkor nem is feltétlen kell adni neki.
2009. júl. 12. 20:33
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Az első babámnál fogadott orvosom volt,de nem fogadott el pénzt,kapott egy szép ajándékcsomagot.Másodiknál nem lehetett fogadni,mert a városunkban megszűnt a szülészet,megyeszékhelyre vitt a mentő,ügyeletesnél szültem,nem adtam neki semmit.Nem is nagyon volt rá keret. De a babám orvosai és nővérkéi kaptak egy szép csomagot,hisz ől vigyáztak a kis Tündéremre 3 hónapig. Adtam volna többet is,de egyrészt nincs,másrészt állítólag pénzt nem is fogadnak el.Meg aztán melyiknek mennyit? Hisz sokan voltak.
2009. júl. 12. 20:50
 13/29 anonim ***** válasza:
72%
50 ezret adtunk a szülésre. Magánrendelés alkalmanként 8 ezer volt.
2009. júl. 12. 21:09
 14/29 anonim ***** válasza:
72%
Budapest, magánorvos, megmondta, mennyit kér, 100e forint volt. (10e a vizit magánrendelésen). DE megérte!!!
2009. júl. 12. 22:27
 15/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Én még nem szültem (35hetes vagyok) és fogadott orvosom van.Pár hete kérdeztem rá a dokimnál,hogy mennyit kér?De azt mondta,hogy Ő nem szokott árat mondani és szerinte nem fogunk összeveszni ezen :-)A magánrendelés 4ezer Ft/alkalom.Ha természetes úton szülök akkor 30ezret adunk,ha császár lesz akkor 40ezret kap.

Könnyű szülést kívánok neked!!!

2009. júl. 13. 08:43
 16/29 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 7000 volt egy vizsgálat, a szülésért 70000-et kapott. Programozott császár. A csecsemősök, meg a szülészeten kaptak egy kisebb ajándékcsomagot. Nagyon örültek neki:) Szerintem megérdemelték, mert nagyon kedvesek voltak velem.
2009. júl. 13. 09:56
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk érdekesen alakult... fogadott dokim volt, de nálunk nem lehet csak az ügyeletesnél szülni vagy ha olyan dokihoz jársz akinek van szerződése a kórházzal tehát vállal szülést (Veszprém). Nem volt ügyeletes a dokim mikor szültem... a szülésznőnek 20e ft-ot adtunk, ő sem fogadott volt, csak szerencsém volt vele, a dokinakmeg semmit akinél szültem..valahogy így alakult. de a férjem a fogadott dokinknak adott 60 e ft-ot..ne kérdezzétek miért :( Szerintem a boldogság átmenetileg elvette az eszét :D
2009. júl. 13. 10:54
 18/29 anonim ***** válasza:
57%

én az ügyeletesnél szültem. nem adtam pénzt! hülye lettem volna!

tökéletes ellátást kaptam.

2009. júl. 15. 18:35
 19/29 anonim ***** válasza:

Legutóbb 30.000 ft-ot kapott az orvos, a szülésznő egy 7.000 ft-os ajándékkosarat.

Az orvosom nem fogadta el a borítékot a szülés utáni első viziten, azt mondta, hogy akkor adjam oda, ha nem lesz semmi szövődmény és egészségesen hazaengednek. Azt hiszem minden orvos így van vele, szóval nem a szülőágyon kell keresgélned a pénztárcát, mielőtt kibújna a baba. Ezért aztán a pénz nem is befolyásolja azt, hogy törődnek veletek. Egy rokonom aneszteziológus, szülészeten is dolgozott. Ő mesélte, hogy a legtöbb orvos ugyan úgy figyelt minden betegére, arra is aki fizetet és arra is akiről tudta, hogy nem fog fizetni.

Szülés után dönts, hogy mennyit tudsz adni és mennyit érdemelnek.

2009. júl. 15. 20:04
 20/29 anonim ***** válasza:

Én egy éve szültem. Magán orvosom volt az akkori magánrendelése 5000Ft volt, és én úgy kalkuláltam, hogy a magánrendelésen elkért összeg tízszeresét adom neki. Bár ő nem mondta meg előre az összeget. Azt mondta, hogy ő nem ezért csinálja. Sosem tudtam belőle semmilyen keresztkérdéssel kifaggatni, hogy mégis mennyi legyen, így döntöttem a tízszeresénél. Ő is úgy fogalmazott, hogy nem egyformák a kismamái anyagi körülményei, tisztában van vele, hogy a baba nagy kiadás, és inkább a manóra fordítsuk. Visszagondolva, megérdemelt volna akár 70000-is, mert ő végig velem volt, sokat segített nekem. Lelkiismeretesen figyelt rám míg kórházban voltam. (7 napot szülés előtt bent töltöttem, és minden nap meglátogatott legalább 3x)...

A szülésznőnek ajándék kosarat készíttettem úgy 6000Ft értékben. Még orchidea cserepes virág is volt benne, és a manómról a megszületése pillanatában készült fotó..:)

2009. júl. 15. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!