Érdekelne a kismamák véleménye mit érdemes magaddal vinni szüléskor úgy a babának mint a mamának!?! Kaptam sok ötletet, tippet, de azért érdekelne még több kismama véleménye.
10/L vagyok de tőlem kapod a legjobb tippeket:
Min. 1 guriga wc papir
törülkőző neked és a babádnak
ruha nektek (érdemes megismerkedni a szülésszel vagy ultrahangossal hogy ennyi ruhát vigyél magaddal)
betét
tusfurdő, sampon
fogmosócuccok
pohár
Pár iáték a bébinek
üres szatyrok
papucs
Kabala vagy egy kispárna hogy otthonosabban érezd magad
Babajordozó
kis pléd
jó szülést
Neked: szokásos tisztasági csomag, 2 törölköző, betét (Tena), melltartóbetét, mellszívó, telefon+ töltő, aprópénz automatához, evőeszköz, tányér, pohár, szalvéta, zsepi, eldobható bugyik, szoptatós melltartó, hálóing, kényelmes ruha, 2 papucs, mikrós sterilizáló (ha van az osztályon lehetőség), mellbimbóvédő. Fényképezőgép, kamera.
Babának: 2-3 textilpelenka (szoptatáshoz, és pelenkázó alátétnek), newborn pelenka, popsikenőcs, popsitörlő, hazavitelhez ruha.
Ahol én szültem, adtak cuccot a köldökápoláshoz, és csak ezek kellettek. Nekem nagyon beindult a tejem, mellszívó nélkül végem is lett volna. Volt hűtő is az anyatejnek, és kértem otthonról hűtőtáskát jégakkuval, abban hazaküldtem mindig a tejet az Aventes pohárban. Nekm nagyon jó szolgálatot tett a törlőkendő és a kézfertőtlenítő is.
Persze attól függ, hol szülsz, és hogyan, meddig maradsz bent. Igaziból mindez csak utána kell, közben teljesen mindegy, mi van nálad :)
nálunk a gyógyászati segédeszközök boltjában lehet kapni,úgynevezett derékaljat, bocsi de nem tudom már mi a pontos neve, szóval amit lefekvéskor az ágyra tudsz tenni a derekad és a feneked alá, nedvszívó és benn tartja a nedvességet,
nagyon jó volt, mert én estére szültem és éjszaka nem arra ébredtem, hogy a véres lepedőn fekszem, mert nincs az a betét ami mindent felszív.
Reggel jöttek lepedőt cserélni, de nekem tök jó volt, csak kidobtam ezt a derékaljat és kész.
Nem tudom érthető voltam-e?
A babának még nem kell játék, mert alig lát el 20 centire, az pont elég a mamának az arcát megismerni.
Neked:
tisztálkodószerek, evőeszközök, papucs, köntös, telefontöltő, fényképezőgép (esetleg ahhoz plusz elemek)
Ami fontos, hogy ne legyen sebes a melled: melltartóbetét az első pillanattól, mellbimbókrém és szoptatós melltartó
Babának: kombidressz (többet, mert minden pelenka ereszt, még az is, amire azt írják, hogy nem), ebben a melegben ennyi elég.
A legjobb, ha elmégy a kórházba szülésfelkészítőre, mert ott pontosan elmondják, ott mire van szükség neked és a babának.
Kórháza válogatja, mit kell vinned és mit adnak.
Utolsó vagyok.
Én most felmentem a kórházam honlapjára és ott le is írják, mire van szükség külön a szüléshez, külön a kórterembe.
Belinkeljem? Érdekel? (János kh, Bp.)
Nézz utána, hátha ott is van, ahova Te mégy szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!