Szűlés császármetszése indokolható ha beteség van?
Szia!
Orvosfüggő, ill. az is számít h milyen pánikbeteg vagy, milyen mértékű ez stb?
Én is pánikbeteg voltam és elég rendesen ki voltam borulva szülés előtt és a kutyát nem érdekelte. Szerintem ez nem elég indok a császármetszéshez, de ki tudja, máshol lehet hogy máshogy van.
Én császáros lettem egyébként, de sürgősségi császárom volt, az utolsó pillanatig úgy nézett ki, hogy természetesen szülhetek, de nem tudtam volna megszülni a fiamat és ez az utolsó pillanatban derült ki, így engem csak altatni tudtak. De egyébként ahol én szültem, ott szinte mindenkit csak érzéstelenítenek.
Egyébként pedig hidd el, hogy nem jó a császározás. Lehet, hogy az a pár fájdalmas nyomás ilyenkor kimarad, de utána sokkal nagyobb fájdalma van egy nőnek, mint aki természetesen szül.
Az egész hasfalat átvágják, ami nagyon hosszú ideig fájdalmas. Nem csak a seb, hanem az egész has. Utána több órát feküdni kell a megfigyelőben, ami után a felkelés olyan, amit nem kívánok senkinek. Nevetni, köhögni, tüsszögni nem mersz, mert annyira fáj. Kapsz 2 csövet a hasadba, ami szintén nagyon fáj, hát még ha kiveszik onnan. Nekem percekig tartott, mire fel bírtam kelni az ágyból és megszoptatni a fiam.
És ez még a kórházból való hazakerülés után is így ment egy darabig.
Nem könnyű. Nagyon nem.
sokkal jobb a természetes úton szülés hidd el!Depresszió nem indok,minden kismama szorong a szüléstől.Ha állami kórházban szülsz,max elküldenek pszichológushoz..
Magánklinikán kérhetsz császárt,ha van 1 milliód a szülésre.
Indokolatlanul nagyon kevés doki császároz,mert nagyobb a komplikáció % is.
39hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!