Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szűlés császármetszése indokol...

Szűlés császármetszése indokolható ha beteség van?

Figyelt kérdés
halottam hogy aki kéri és tugya indokolni is lehet szűlni császármetszésel?pánikbeteg vagyok +depresszióm v.van valaki igy?és szűlt igy?köszönöm szépen a válaszokat
2012. júl. 1. 10:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Orvosfüggő, ill. az is számít h milyen pánikbeteg vagy, milyen mértékű ez stb?

2012. júl. 1. 10:41
 2/9 A kérdező kommentje:
szia köszi.megfogom tudakolni akkor a nő dokimtól ha igy van.
2012. júl. 1. 10:46
 3/9 A kérdező kommentje:
amugy nem tugyátok altatásban végzik a császármetszést?
2012. júl. 1. 10:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Altatásban IS lehet, vagy spinális (gerincközeli) érzéstelenítéssel.
2012. júl. 1. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is pánikbeteg voltam és elég rendesen ki voltam borulva szülés előtt és a kutyát nem érdekelte. Szerintem ez nem elég indok a császármetszéshez, de ki tudja, máshol lehet hogy máshogy van.

Én császáros lettem egyébként, de sürgősségi császárom volt, az utolsó pillanatig úgy nézett ki, hogy természetesen szülhetek, de nem tudtam volna megszülni a fiamat és ez az utolsó pillanatban derült ki, így engem csak altatni tudtak. De egyébként ahol én szültem, ott szinte mindenkit csak érzéstelenítenek.

Egyébként pedig hidd el, hogy nem jó a császározás. Lehet, hogy az a pár fájdalmas nyomás ilyenkor kimarad, de utána sokkal nagyobb fájdalma van egy nőnek, mint aki természetesen szül.

2012. júl. 1. 11:02
 6/9 A kérdező kommentje:
anyira fáj ha felvágnak?v az utána való seb húzódás?miért rosszab?nem értem
2012. júl. 1. 11:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem volt olyan, hogy pár óra után kérte aki szült, hogy nem bírja tovább császárt akar és megcsinálták. Nem fogadott orvosa volt. Nekem is császárom volt, csak érzéstelenítettek, mondjuk nekem az elég rossz volt (maga az injekció meglehetősen fájt). Utána pár napig nagyon fájt a seb, napokig alig bírtam az ágyból felkelni (szó szerint a felkelés okozott nehézséget, mert hasból ugye nem tudtam), de menni meg ilyesmi nem volt gond. Volt a kórteremben olyan, aki nehezebben viselte volt, aki könnyebben. Én kb. egy héttel a császár után már jól voltam (hozzátartozik, hogy én elég gyorsan gyógyulok műtét után, a kórházban is én voltam a legjobban). Voltak a kórteremben, akik simán szültek, nekik meg a gátmetszés fájt. Szóval gondolom egyik sem túl jó, de túl kell lenni rajta.
2012. júl. 1. 11:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Az egész hasfalat átvágják, ami nagyon hosszú ideig fájdalmas. Nem csak a seb, hanem az egész has. Utána több órát feküdni kell a megfigyelőben, ami után a felkelés olyan, amit nem kívánok senkinek. Nevetni, köhögni, tüsszögni nem mersz, mert annyira fáj. Kapsz 2 csövet a hasadba, ami szintén nagyon fáj, hát még ha kiveszik onnan. Nekem percekig tartott, mire fel bírtam kelni az ágyból és megszoptatni a fiam.

És ez még a kórházból való hazakerülés után is így ment egy darabig.

Nem könnyű. Nagyon nem.

2012. júl. 1. 11:19
 9/9 anonim ***** válasza:

sokkal jobb a természetes úton szülés hidd el!Depresszió nem indok,minden kismama szorong a szüléstől.Ha állami kórházban szülsz,max elküldenek pszichológushoz..

Magánklinikán kérhetsz császárt,ha van 1 milliód a szülésre.

Indokolatlanul nagyon kevés doki császároz,mert nagyobb a komplikáció % is.

39hkm

2012. júl. 1. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!