Mikor beindult a szülésetek apuci bepánikolt? Hogy viselte? Tapasztalatok? Hogy közöltétek vele hogy indul a mandula?

Nekem 20 perces fájásokkal indult, akkor még nem szóltam neki (egész nap itthon volt), aztán amikor éreztem, hogy erősödik és már 10 perces, szóltam neki, hogy szerintem még ma menni kell. Nagyon jól fogadta, átnéztük a holmimat, hogy minden megvan-e, elkezdtünk nézni egy filmet, csinált nekem kaját, aztán az 5 perceseknél elindultunk a kórházba. Éreztem, hogy izgul, de nagyon jól leplezte:) Aztán engem bent fogtak, őt meg hazaküldték éjszakára, hogy még messze a vége...hát, utólag azt mondta, hogy azt az éjszakát nem kívánja senkinek...nem aludt semmit, nem evett semmit...mit ne mondjak, én sem;)
Így utólag azt mondom, nagyon jól viselte. Inkább a kórházból való hazajövetel volt a gázosabb neki, az első éjszaka semmit nem aludt (én sem), nagyon ideges volt, hogy minden rendben legyen, meg hát neki is meg kellett barátkoznia a babával:)
1 hétig még nem nagyon aludt, de azóta nagyon jól végzi apai teendőit:)
Boldog babavárást és majdani könnyű szülést kívánok!

Én 10perceseknél szóltam neki, hogy induljon el haza, ez este 10kor volt (épp programja volt). Ő azt hitte, mikor belépett az ajtón, hogy majd itt ülünk együtt órákat az éjszaka folyamán, és majd egyszer csak elindulunk. Mikor belépett az ajtón, kérdezte, hogy na és akkor ez már biztos és mikor kell indulni? Mondtam, hogy együk meg a maradék dinnyét, elmosom a tálat aztán mehetünk is. Na hát ott lett teljesen kész :)
Nem jött be velem, anya jött be, mert ő nem bírja a szenvedést, azóta is nagyon örülök, hogy nem jött be, mert látom, hogy hogyan potyognak a könnyei a hasfájós kislányunk felett... biztosan fel kellett volna mosni, ha lát engem szülés közben, ráadásul a szívhang is rendetlenkedett a kitolásnál, úgyhogy lehet, hogy infarktust is kapott volna.

Az én párom akkor pánikolt be, amikor jött be a kórházba látogatásra, és a nővér közölte vele, hogy most nem vagyok elérhető, mert éppen császároznak. Ő akkor teljesen kétségbe esett.
Túlhordás miatt már befektettek, amikor a kicsim szívhangja leesett, és mivel faros is volt, és nagy is, nem szórakoztak a szülésindítással, hanem azonnal toltak a műtőbe. Annyi időm sem volt, hogy telefonáljak. Ez látogatási időben történt, amikor pont jött be a párom, és a nővér mondta neki, hogy a megszületett a kisfia. Ő azt mondta, hogy kicsit megijedt, de nem vészesen. A nővér viszont azt mesélte, hogy azt hitte, ott helyben elájul, és a műtő elé is úgy kellett odavezetni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!