Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi idő alatt szültél meg?...

Mennyi idő alatt szültél meg? Honnan számítod a vajjúdást? Mennyi idő volt a vajjúdás és mennyi a kitolási szakasz?

Figyelt kérdés
A vajjúdási szakasz akkor kezdődik amikor elfolyik a víz és fájás még nincs vagy onnan számoljuk amikortól más fájások is vannak? Ki hogy gondolja?
2009. júl. 8. 14:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
:-) vajúdás és nem vajjúdás. amugy 10 óra.
2009. júl. 12. 12:42
 12/16 anonim ***** válasza:
Én onnan számolom, amikor már biztos lett, hogy nem jósló fájásaim vannak, hanem rendesek. Reggel 6-kor kezdődött, amikor még nem tudtam, mi van, a kórházból hazaküldtek. 2-re felerősödtek, visszamentem, én innen számolom a vajúdást. Este 9-re kellett nyomnom, de rosszul fordult be (azaz nem fordult be) a baba. Igy 7 óra volt a vajúdás, majd 10-15 perc próbálkozás, majd császár. 10-re megvolt a baba.
2009. júl. 12. 12:52
 13/16 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem semmilyen fájásom nem volt mikor beküldtek a szülőszobára. délelőtt fél 10kor bekötötték az oxitocint fél kettőkor megszülettek a lányaim :) Első szülésem volt.
2009. júl. 12. 13:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem délelőtt 10 körül kezdődtek a fájások, de ezekre még rá se bagóztam, mert akár jóslók is lehettek (volna), kb 30 percenként jöttek, aztán 1-2 órára ki is maradtak. De azért jövögettek és figyeltem. Délutánra szépen berendszereződtek először 10 majd 5, aztán 3 percesekre. Este úgy feküdtem le, hogy kb 3 percenként jöttek (akkor már 2 hete kórházban voltam egy rosszabbul sikerült NST miatt, úgyhogy nyugodtan aludtam még egyet). Aztán éjszaka egy kattanásra ébredtem, ránéztem a telómra 1.51-volt és elfolyt a magzatvíz. Én innen számolom a vajúdást. Betotyogtam az előkészítőbe, beöntés,wc, tus, aztán a vajúdó. Mikor már elég tág voltam szülőágy. A kitolás nekem durván elhúzódott másfél órára (fájásgyengeség miatt a végén oxitocint kötöttek be), de 12 óra 6 perckor megszületett a fiam. Tehát a magzatvíz elfolyástól a születésig 10 óra volt :D
2009. júl. 13. 10:46
 15/16 anonim ***** válasza:
Első baba. Magzatvíz elfolyt este 22: 45-kor, rá 5 percre jöttek a fájások, kb 4-5 percesek, éjjel 1 -re megszületett, tehát kb a vajúdás másfél óra volt,a kitolás meg 5-10 perc.
2009. júl. 13. 10:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Én mindig azt mondom, hogy könnyen és hamar megszültem.

De ha belegondolok, az első fájásom este 7-kor jött, éjfélig óránként. MAjd hajnali 3-ig 30 percenként, onnan beállt 7-8 percesekre. Így nem sokat aludtam éjjel, de feküdtem, pihentem, és nem volt elviselhetetlen. 10-re mentem reggel NST-re, ott már azért szuszogtam, ha fájásom volt, de még mindig 7-8 percesek voltak. 12-kor még haza akartak küldeni, hogy főzzek, de mondtam, hogy én innem már sehova nem megyek egyben...

Fél 2-kor felvettek, fél 3-kor burkot repesztettek-na utána nehéz volt menni ha fájásom volt, szar volt zuhanyozni és ülni a wc-n, de mikor végeztem, visszafeküdtem a szülőágyra, nekem úgy elviselhetőbb volt. Fujtattam rendesen, ha fájás volt, de hamar tágultam, így fél 6-ra meglett a lányom. A kitolás kb 5-6 tolás volt, órát nem néztem, de nem volt több 20 percnél.

Most 6 hetes terhes vagyok, és várom, hogy újra átéljem ezt a csodát, és jobban figyeljek magaunkra, mert az első szülés pikk-pakk elröppent...

2009. júl. 13. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!