Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Győri kismamák! Hogy is van?

Győri kismamák! Hogy is van?

Figyelt kérdés
Mikor megindul a szülés, hogya kell majd menni? hányadik emeletre? mit kell mondani csinálni? hol kell majd vajúdni, tényleg a folyosón? Ha van rá idő, van beöntés, azt hol végzik?- lesz időm kirohanni a mosdóba? miket használhatok vajúdás alatt?ha nincs fogadott orvosom akkor épp az akkori ügyeletes fog ellátni? milyen gyakran jönnek be megnézni? bocs a sok ostoba kérdésért, de nemsokára itt a kiírt időpont és nagyon izgatott vagyok, és szeretek mindennel tisztában lenni:)
2012. jún. 11. 10:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem fogok minden kérdésedre helyesen válaszolni, mert nekem indított szülésem volt és az is 1.5 éve, de azért megpróbálom :)

Ami biztos, hogy ha beindul a szülés, akkor a szülészetre (3. emelet) kell menned. Attól függően, hogy a folyosón nyitva van-e az üvegajtó ami szülészetre vezet vagy sem van 2 lehetőség. Ha az az ajtó zárva van, akkor van kint egy kaputelefon, azon kell megnyomni a gombot és akkor kijön valaki. Ha az az ajtó nyitva van, akkor ha bemész, akkor jobbra kell fordulni, ott lesz messzebb egy másik üvegajtó, ott van egy másik kaputelefon (régi fajta, ha jól emlékszem barna), akkor azt leveszed és az csörög bent a szülésznőknek, akkor oda is ki fog menni valaki.

Ha napközben indul be, akkor biztosan találni fogsz valakit a folyosón, aki segít.

Annyit mondasz, hogy azt gondolod hogy beindult a szülés, úgyis meg fogják kérdezni, hogy miért gondolod (fájások, elfolyt a magzatvíz) és meg is fognak vizsgálni.

Ezen az üvegajtón túl van egy egy vizsgáló szoba. Ott meg fognak vizsgálni, itt veszik fel az adataidat, elkérik az összes leletedet, személyit, stb. - ezeket majd csak akkor kapod vissza, ha mentek haza. Itt adnak hálóinget is. A vizsgálóval szemben van egy WC és zuhanyzó, aminek van egy ajtaja az előkészítő szobához is. Ha lesz idő, akkor ott fogsz kapni beöntést és szükség esetén borotválnak. Mivel majdnem egy helyiségben van a WC-vel, így lesz időd kiérni, sőt utána rögtön le is tudsz zuhanyozni.

Vajúdás alatt én labdán ültem, nagyon nem is lett volna más lehetőségem, mert be volt kötve az infúzió.

Elvileg igen, ha nincs fogadott orvosod, akkor az ügyeletes lát el, bár a szülésznő többet lesz veled.

A szülőszobát a férjem egy kocsimosóhoz hasonlította :) vannak válaszfalak, de a folyosóra ahol a szülésznők szaladgálnak csak egy függöny néz. Rám több szülésznő is rám nézett, hogy mi újság. Az orvosom pedig előre megmondta, hogy mikor fog visszajönni és akkor mi fog történni (pl. burokrepesztés) és akkor percre pontosan meg is jelent (ő fogadott orvos volt). Én nem maradtam magamra sokáig, de az is biztos, hogy rengeteg szülés ment aznap mikor én szültem. Hogy hányszor néznek rád, az azon is múlik, hogy mikor indul be a szülés (éjjel vagy napközben), és hogy a tiéden kívül hány szülés van még.

A szülőszobára én ásványvizet, telefont, papírzsepit, kamerát vittem be, meg persze jött a férjem is. De nálunk az indítástól számítva 3 órán belül a kezemben volt a lányom. Így másra nem is lett volna szükségem.

A szülésznők nagyon kedvesek, őket kérdezheted majd ha ott leszel, hogy mit érdemes magaddal vinni a szülőszobára.

Hogy hol kell majd vajúdni azt nem tudom, mert engem rögtön a szülőszobára vittek. Előtte nap meg már bent kellett feküdnöm, ott van egy külön 4 ágyas szoba a problémásoknak a vizsgáló mellett.

2012. jún. 11. 10:38
 2/4 A kérdező kommentje:
és a férjemnek mit kell vinni, ha csak a vajúdás alatt lesz velem? amúgy nagyon köszönöm sokat segítettél:):)
2012. jún. 11. 10:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Szívesen :)

Hát mivel előre nem tudhatjátok, hogy hány óra lesz a vajúdás, így érdemes vinni neki enni, inni. Ha nem a szülőszobán vajúdsz, akkor gondolom az apás-szülés-ruhát nem kell vinnetek, bár ezt nem tudom pontosan.

Jó ha van nála óra, amivel nézni tudjátok, hogy milyen sűrűn jönnek a fájások. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. De ha még valami beugrik, majd írok!

Könnyű szülést! :)

2012. jún. 11. 10:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:):)
2012. jún. 11. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!