Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy bírtátok a nagyobbik...

Hogy bírtátok a nagyobbik gyerek nélkül?

Figyelt kérdés

Októberbe fogom második gyermekemet megszülni,akkor lesz a nagyobbik másfél éves!

Nagyon aggódom, hogy fogja bírni ő azt, hogy anya nincs itthon este és azt sem hogy én hogy fogom!:(

Ti voltatok hasonló helyzetbe?

2009. júl. 3. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kettő és fél volt a nagyobbik, mikor a kicsi született. Nehezen viselte ő is, én még nehezebben azt az egy hetet, míg nem volt velem. Sokat sírtam, akkor meg pláne, mikor először vittem ki neki a kórházban megmutatni a tesóját. Most is bőgök:)

2009. júl. 3. 15:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát bizony ez nem egyszerű dolog... 32 hetesen bekerültem a kórházba és az egyik szobatársam a 6. gyerekét szülte, már akkor 6 napja voltak bent. Sima szülés volt, az 5. nap mehettek is volna haza, de kiderült, hogy az anyukában benne felejtődött a méh lepény egy darabja, erős görcsei voltak és nagyon vérzett. (jó kérdés, hogy ezt mért csak a szülés utáni 5. nap vették észre...) Egészségügyi kaparása volt és azt mondták neki, hogy a biztonság kedvéért még maradjon pár napot. Közben kitört valami fertőzés a kórházban amit szinte az összes kisbaba megkapott. :( Így szegény asszony 11 napot töltött a kórházban egy teljesen normális sima szülés után. 5 gyerek meg otthon várta... A legnagyobb úgy emlékszem 11 éves volt legkisebb meg talán 4. Az apuka gyakran jött látogatóba, jöttek volna a gyerekek is, de mondta a kismama, hogy inkább ne hozzák be őket, mert a szívük szakadna meg, hogy nem mehet velük haza, meg egyébként is valami fertőzés van a kórházban, nehogy valami baj legyen. Szegény asszonyt úgy sajnáltam:(

Nekem most jön az első bébi, de én is aggódom, hogy hogy fogom bírni a bent létet, gondolom milyen rossz lehet ha még egy vagy több kicsi gyerek is várja haza az anyukát.

Gondolj mindig arra, hogy milyen jó lesz ha hazaértek a picivel és együtt lesz a család, ez talán segít.

Szép baba várást és könny szülést!

38+1 hetes kismama

2009. júl. 3. 15:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2009. júl. 3. 15:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én éppen 1 hete szültem a második bébit,ugyhogy még elég frissek a tapasztalataim... Nálunk is majdnem másfél év,egészen pontosan 19 hónap a kor különbség szinte éppen annyi mint nálatok.Nálunk kettönk közül én viseltem rosszabbul nagyon hiányzott meg sokat aggodalmaskodtam,de a lányom meglepően jól viselte!Szerintem még kicsi hogy felfogja,csak akkor lepődött meg amikor 4 nap után meglátott. :) Biztos gyerektől is függ,de nálunk nem volt semmi gond,nagyon jól elvoltak az apukájával!

2009. júl. 4. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:
én is 35 hetes vagyok a fiam 21 hónapos...félek, de remélem sokat bent lehet velem. császár lesz, de vele is 4 nap után hazajöhettem, bízom benne most is így lesz, privát szobát veszünk ki, hogy minél többet látogathasson.
2009. okt. 1. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:
45%
Túlaggódás. Nem volt egyikünknek sem semmi baja. Minden azon fordul meg, hogy akivel lesz, az mennyire áll érzelmileg közel hozzá. Nálunk apukával szuperül elvoltak, nekem meg egy percig sem jutott eszembe, mi lehet otthon.
2009. okt. 1. 23:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nem is amiatt aggódom, hogy baj lesz és nem is amiatt, hogy a 2,5 éves lányom hogy fogja viselni, hanem hogy nekem mennyire fog hiányozni. Már most próbálom szoktatni, hogy a mamájánál is aludjon néha, de ez nem olyan, mert én is ott vagyok. Gondoltam rá, hogy "főpróbát" kéne tartani, hogy legalább 1 éjszakát a mamánál töltsön nélkülem, de attól félek, ha nem sül jól el a dolog, akkor még jobban fogok izgulni, amíg bent vagyok. Szóval lesz, ahogy lesz. Vagy a férjemmel lesz otthon, vagy mamájával vidéken. Az előbbinek jobban örülnék.
2009. okt. 2. 08:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A nagymamával volt, de szülés után bejöttek a kórházba, ami nagyon jó volt!

Én azt hiszem, kell az a pár nap csak a babával kettesben :)

A nagynak sem árt, ha kicsit mással is van, nem anyával.

2009. okt. 2. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!