Szerintetek császárral jobb, könnyebb a szülés vagy inkább természetes hüvelyi úton?
Kedves utolsó!
Nem csak azt az anyukát töltheti el büszkeség és boldogság, aki hüvelyi (természetes) úton hozta világra a gyermekét.
Remélem, ezzel te is tisztában vagy.
Attól, hogy valaki vagy így vagy úgy szült gyereket, még nem lesz "fa@za nő!".. ez egy baromi hülye felfogás ... már bocsánat!
Sok boldogságot a kislányodhoz!
Utolsó előtti Te miről beszélsz? Mi az, hogy nem cserélnéd el semmilyen fájdalommentes császárra? Tudod a császáros anyukák is épp oly büszkék, elégedettek lehetnek mint a szerencsésebb hüvelyi úton szülő társaik. Kérlek értsétek már meg, hogy az olyan császáros anyukáknak, akik nem önként, jókedvükből esnek át császármetszésen rossz érzés mikor azt mondják kényelmes, fájdalommentes császár. Miért is? Ne vegyétek őket egy kalap alá a "sztárocskákkal" meg az olyan hülye gondolkodású anyukákkal, akik azt hiszik, hogy a császár jobb, mert ezt hallották. Lehet eltúlzom a dolgot, de manapság ez a műtét sokszor nem arra van "használva" amire kellene. Na és aki azt hiszi ez a könnyebb út, hát az nézze meg ezt és utána bántson meg azzal egyes anyukákat, hogy a hüvelyi úton szülő nők milyen büszkék lehetnek magukra a császárosokkal szemben:
10/13!!
Hogy lenne már fájdalommentes egy császár?? Igaz, hogy abban a pillanatban nem érzel semmit, mikor a babát kiveszik, de az után a következő 24 óra mindenképp beér ugyanennyi vajúdással!! És akkor még csak meg se moccanhatsz!!
Nos, akkor én képviselném egy kicsit a másik oldalt (aztán majd jól lepontoztok érte), de nekem császárral sokkal jobb volt. Semmi szépet és jót nem tapasztaltam a "sima" szülésben, ugyanolyan kiszolgáltatottan feküdtem az ágyon lekötve (hiszen infúzióval, Edával, oxigénmaszkkal és hüvelybe helyezett szívhangfigyelővel elég nehéz lett volna felkelni) még wcre sem engedtek ki, de azt elvárták volna, hogy amikor a szülésznő gondolja, akkor pisiljek az alám tartott izébe, mivel nem sikerült, ezért kérdés nélkül megkatéterezett......és mindezt 8 órán keresztül. Aki próbált már 41 hetes hassal a hátán feküdni fél órát, az el tudja képzelni mennyire felemelő és katartikus élmény volt :-p miközben fél óránként más turkált bennem, a legkedvesebb az volt, aki arra sem méltatott, hogy szóljon hozzám, a többi is minek? végül sürgősségi császárral zárult és nekem igenis megváltás volt az a fél óra (nem a fájdalom, hanem a megaláztatás miatt), nem bántam én semmilyen szenvedést utána......pedig az első 12 órában azt sem tudtam, hogy fiam vagy lányom született, mert bár ébren voltam a műtétnél, de úgy elkábítottak, hogy utána nem emlékeztem semmire......persze nem volt illetékes senki, hogy kiderítse, minden rendben van-e a babával.......és igen: volt fogadott orvosom!!!! csak mivel este volt a műtét én meg a végére kába voltam, így nem emlékeztem arra, amit elmondott a műtét után.....reggelig senki nem vette a fáradságot, hogy tájékoztasson, miután magamhoz tértem, csak másnap reggel a dokim, mikor feljött az intenzívre. Történt mindez az egyik magyar egyetemi klinikán nem is olyan régen :-p
a második babámmal már Angliában voltam terhes, a szülésznő tanácsára természetes szülésre készültünk 40 hétig, de én a betöltött 40dik héten magam választottam a császárt, ismerve annak minden kockázatát és az utána következő napokat. És igen, életem legjobb döntése volt! Nem volt a baba életveszélyben, mint első alkalommal, nem éreztem magam jobban kiszolgáltatva, mint első alkalommal, csak ez nem 8,5 óráig tartott, hanem 50 percig......teljesen más műtéti technikával műtöttek, nem volt pl drin cső sem, nem volt 24 órás intenzív osztály a baba nélkül, a harmadik napon haza is mehettünk stb.......nemsokára megszületik a negyedik gyermekem....császárral. Tudatosan, tervezetten. Ugyanis az már régen nem igaz, hogy csak 3 császármetszése lehet egy nőnek, ugyanolyan rutinműtét, mint az epekő......a kockázat persze minden terhességgel egyre nagyobb, de nem annyival, hogy ne lehessen vállalni. A hegem a más műtéti technikának köszönhetően sokkal szebb és gyorsabban is gyógyult az utóbbi 2 alkalommal, mint amit Magyarországon csináltak. Valószínűleg most 2vel kevesebb gyerekem lenne, ha sikerül "simán" megszülni őket.........nem vagyok celeb, de szerintem minden nőnek joga van választani, az meg a leggusztustalanabb, ha ezért el is ítélik. Nem vagyok tőle rosszabb anya, hogy az enyémek császárosak voltak, senki nem mondaná meg, ha rájuk néz és a létszám is megvan, amit szerettem volna......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!