Azt hiszem megint valami fertőzésem van mert viszket és
ég alul. Adnak még szülés előtt erre valamit? Gondolom
így még kellemetlenebb lenne szülni.37 hkm
Figyelt kérdés
2012. jún. 6. 17:20
1/10 anonim válasza:
Nem kellemetlen lesz, hanem igen veszélyes a babára...
2012. jún. 6. 17:21
2/10 anonim válasza:
Nekem végig a terhességem alatt volt ilyen problémám.Én azt hiszem a Candibene hüvelytabletta még adható,mert az erősebbikben 3 napra elegendő tabi van.
2012. jún. 6. 17:22
3/10 anonim válasza:
Nagyon nagy valószínűséggel gomba lesz, ez elég gyakori a terhesség alatt, mert megváltozik az immunállapot és könnyen elszaporodnak a gombák. A Canesten használható terhesség alatt és vény nélkül kapható a gyógyszertárakban. Viszont, mindenképpen érdemes laborvizsgálatot kérni az orvostól. Mert, ha mégsem gomba okozta fertőzésről van szó, hanem bakteriális, akkor elég veszélyes a babára nézve. Az első válaszolónak ebben igaza van. Abban nem, mert, ha csak gombás fertőzés, az nem veszélyes egyáltalán, de kezelni érdemes, mert kellemetlen. A szülés kellemetlensége szempontjából ez nem számít, ott már nem fogsz viszketést és égést érezni a gomba miatt, ott szimplán nagyon fog fájni. Egyébként, az is gyakori, hogy a kezelés ellenére a gomba nem is múlik el vagy állandóan visszatér a terhesség alatt, és csak a szülés után múlik el. Remélem, tudtam segíteni.
2012. jún. 6. 17:33
4/10 anonim válasza:
A gomba is veszélyes, ezt egészen biztosan állíthatom.
2012. jún. 6. 17:43
5/10 anonim válasza:
Nálunk csinálnak a 36. héten tenyésztést, minden esetben. Nálatok nem?
36 hetes kismama
2012. jún. 6. 18:21
6/10 anonim válasza:
Doki kb azonnal, ad egy lórugás gyógyszer ami rendbe tesz. Nekem is poz lett a kenetem a lánnyal, kiírta a gyógyszert. Bent a szülés napján is néztek kenetet, és nem volt benne semmi.
A babára veszélyes ha bármivel találkozik ami nem anyáé alapból.
2012. jún. 6. 20:26
7/10 anonim válasza:
a kórházban az mellettem lévő kismamának strepto cocusa (nem tudom így írják-e) volt, ez is ilyen hüvelyi fertőzés, szlés után ő is és a baba is antibiotikumot kaptak szuri formájában néhány napig.
sztem nézesd meg orvossal, hogy ne zavarjon be a babánál.
2012. jún. 6. 20:38
8/10 A kérdező kommentje:
2 héttel ezelőtt a 35 hetes kenetvizsgálat negativ volt, csak most 3 napja érzem hogy valami nem stimmel...2 nap múlva megyek dokihoz akkor remélem ki tud kezelni még.
2012. jún. 6. 21:40
9/10 anonim válasza:
nekem mindig vissza-visszajött a terhességem alatt, nem győztem, csak a kenettel rohangálni a laborba,mindig kaptam rá Canestent,de nem múlt el./mondjuk nekem semmilyen tünetem nem volt csak a poz kenet/
szülés után a babámnak becsipásodott a szeme, de szemcseppel pár hét alatt helyrejött, hogy a gombától vagy nem, nem tudom.
de a bakteriális fertőzés tényleg súlyosabb!
2012. jún. 7. 05:36
10/10 anonim válasza:
Nekem az elején, amikor 20 hetesen görcsölgettem és keményedett a pocakom, az orvosom javaslatára 3 nap Betadin kúpot utána 5 nap Gynophillus tejsavbaktérium tablettát használtam, most a terhességem végén több minimálisan a folyásom, de semmilyen panaszom nem volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!