Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha Amerikában (USA) szülök, a...

Ha Amerikában (USA) szülök, a gyermekem ugye megkapja az állampolgárságot. Ezáltal kérvényezhetem én is?

Figyelt kérdés
Egyedülálló anyuka leszek, a baba apja amerikai, de különböző okok miatt szétváltunk és a kapcsolatot sem tartjuk. Ha megszületik a baba akkor kettős állampolgár lesz? (amerikai-magyar) Ha nem szeretnék visszamenni Mo.-ba akkor kérhetem én is az állampolgárságot?

2012. jún. 6. 13:16
1 2
 11/14 Waff válasza:
24%

Születés jogán nem jár állampolgárság sehol,ez hülyeség!Főleg igy h az apa nem akarja a babát a nevére venni.(ellenkező esetbe járna neki az amcsi állampolgárság,az apja után természetesen)Viszont igy csak magyar állampolgár lehet.

Csak h a keménymag is értse,egy példa: magyar állampolgár gyermeke pl nyaralás,kirándulás v akármi ideje alatt megszületik,tegyük fel németországba,akkor nem lesz német állampolgár semmi szin alatt.

2012. jún. 12. 17:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Draga Waff,

amiben nem vagy biztos arrol inkabb ne nyilatkozz, foleg ne masokat kioktato hangnemben.

Lehet, hogy Nemetorszagban ugy van ahogy mondod, de hidd el nekem kerlek, hogy az USAban nem ugy van.

Vagyis aki az Egyesult Allamok Teruleten latja meg a napvilagot, az amerikai allampolgar lesz! Ezt biztos tudom, mert en is az vagyok. De nem kell nekem higgy, itt egy referencia:

....the Supreme Court ruled that a person becomes a citizen of the United States at the time of birth, by virtue of the first clause of the 14th Amendment, if that person:

Is born in the United States

Has parents that have permanent domicile and residence in the United States -- forras: Wiki

2012. jún. 12. 18:15
 13/14 Waff válasza:
23%
Oké értem,bocs. :) Ha neked a wiki az isten,akkor vedd úgy h nem szóltam.
2012. jún. 12. 20:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Oké értem,bocs. :) Ha neked a wiki az isten,akkor vedd úgy h nem szóltam. <- latod milyen buta vagy!?

A wiki csak utalast tesz az Alkotmanyra, de ha megnezted volna mielott magyarazol, akkor lathatnad, hogy az Alkotmany 14. modositasa kimondja, hogy:

All persons born or naturalized in the United States, and subject to the jurisdiction thereof, are citizens of the United States and of the State wherein they reside.

leforditom egyszeruen/tomoren, hogy ertsd: minden szemely, aki az USAban szuletik, az USA allampolgara.

2012. jún. 12. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!