Férjem magyar, én szlovák állampolgár vagyok. Magyarországon élünk. Kaphat-e a születendő gyermekünk automatikusan magyar állampolgárságot?
Én úgy tudom automatikusan az anya állampolgárságát kapja a baba attól függetlenül hol születik és később lehet kérvényezni hogy kettős állampolgár legyen a baba az apa miatt.
Én magyar állampolgár vagyok,férjem szlovák állampolgár,a babánk Pesten született,onnan tudom ezeket.
Üdv
2. vagyok
Nálunk volt róla szó hogy mivel párom Szlovák állampolgár ezért szüljek inkább ott(szerinte ott jobb az ellátás),és akkor is magyar állampolgár lett volna a kisfiam.
Igaz, hogy ez még a 70-es évek, de: Apu magyar, Anyu szlovák állampolgár. Bátyám és nővérem Csehszlovákiában születtek, ők csehszlovák állampolgárságot kaptak. Én már Magyarországon születtem, automatikusan magyar állampolgár lettem...
Szerintem kérdezd meg a konzulátuson...
Mimo ezt az adott ország törvényei határozzák meg.
Magyar állampolgárnak bárhol születik gyereke, magyar állampolgár lesz. Nem érdemes szülés miatt utazgatni.
Az USA állampolgárainak, olyan állampolgárságú lesz a gyerek, amelyik állam felett születik,ha repülőgépen illetve ahol születik a gyerek. Nekik meg ezért nem érdemes, mert aztán vízum kell a gyereknek. Egyszer volt valaki, aki heteket töltött repülőtéren emiatt.
Lehet egyébként, hogy a szlovák törvények ezt mondják ki, szlovák állampolgár automatikusan az a gyerek lesz, aki Szlovákiában születik.
Úgyhogy akár neked és a többieknek is lehet igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!