Szülőszobába (nem a kórházba) mit vigyek?
Nekem a védőnő mondta,hogy legyen nálam bugyi,betét,szoptatós melltartó,mentes víz,apás szüléshez védőruha.Ennyi amire most így hirtelen emlékszem.
De aki már szült biztos jobb tanácsot tud adni.
26hkm
Nekem ez van bekészítve külön sporttáskába:
-hálóing
-kis törölköző és mini tusfürdő
-1 hálós bugyi+betét
-vékony köntös
-zuhanyzós papucs
-szőlőcukor+ásványvíz
-babának: 1 pelus+kissapka+kesztyűcske+1 rugdalózó
-homeopátiás szerek
-fényképezőgép
-papír zsepi
-orvosi papírok
36 hetes kismama
Papucs, zuhanyzós papucs, wc papír (nálunk nem volt), tusfürdő, törölköző, iratok (kiskönyv, házassági anyakönyvi kivonat, talán személyi és lakcímkártya). Bugyi, melltartó, betét a szülőszobába nem kell.
Apának túlélőcsomag.
Innivaló neked, lehetőleg víz feltétlen pakolj be. Hálóing nem kell, kapsz kórházit. Leletek, íratok. Bugyi + betét, tusfürdő, törölköző, wc papír, telefon, papírzsepi. Szopis melltartó rajtad lehet.
Babának nem kell semmit pakolni.
Na a víz felesleges mert úgy sem ihatsz, esetleg vizes vattával törölgetheted a nyelved, szádat, viszont szülés után annyit ihatsz amennyit akarsz.
Törölköző azért kellett mert nem tágultam és meleg vízbe ültettek, és szülés után lezuhanyozhattam.
Zuhanyzás után hálóing, köntös,papucs.
Betétet a szülésznő adott.
Ja, és az összes papír amit terhesség alatt kiállítottak, és a apasági nyilatkozat.
Nagyjából ennyi, de lehet hogy valamit kifelejtettem.
Én vagyok a 19.40-es odaírtam hogy szülés után annyit ihat amennyit akar, én úgy értettem hogy szülés alatt felesleges mert általában nem engedik inni a kismamákat, mert a kitolási szakaszban jöhet hányás, és ha nem iszol akkor kisebb az esély rá hogy össze-vissza hánysz.
Különben én nem tudom nem nektek mire jó hogy támadjátok az embert?
Fiamnál papucs, iratok-leletek-kiskönyv, ott adtak hálóinget, nem is zuhanyoztam. Párom hozta utánam a cuccom, abban hálóing bugyi betét, törcsi-tusfürdő ami a szülés utánra kellett. Szoptatós cicifixem sose volt.
Lányomnál: saját hálóing, papucs, törcsi-tusfürdő, wcpapír, zsepi, iratok-stb, bugyi betét. Inni "nem" ihattam, víz meg a szobámban volt(kiszöktem érte engedéllyel a vajúdás közben, nagyon de nagyon kicsit ihattam)
2.vagyok, nálunk ásványvizet engednek inni, enni nem lehet, csak szőlőcukrot, hálóinget nem kapsz és szülés előtt zuhanyozni is kell. Ja, és nem árt valami szülés utáni kajával készülni, mert csak a következő étkezés jár: megszülsz 8 óra vajúdás után éjjel 11-kor, akkor a reggeli a következő: nem ettél délután kettőtől reggelig :(
36 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!