Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ma voltam szülőszoba bemutatón...

Ma voltam szülőszoba bemutatón, mi a véleményed az ilyen kórházról?

Figyelt kérdés
Elmondásuk szerint beöntést minden kimama kap, gátmetszés 100 százalék első szülőknél. EDA nincs, más egyéb injekciókat adnak, oxitocint viszont igen, ha nagyon elhúzódna, hogy legyen erőd kitolni is. A vért mossák le, magzatmázat nem a gyerekről (tudja valaki miért?), és nem várnak meg valami "pulzálást", amiről én még csak nem is hallottam soha, hanem rögtön elvágják a zsinórt. Kiváncsi lennék ezek alapján ti mit szűrtök le, hogyan gondoljátok. (Amúgy mindenki nagyon szimpatikus, és segítőkész volt, komolyan meglepődtem, és képzeljétek, amíg ott voltunk, a mellettünk lévő szülőszobában született egy picur, és még most is tiszta libabőr leszek, hallottuk ahogyan felsírt, nekem pozitív élmény ez a kórház!)
2012. jún. 1. 12:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! A szülésznők azt mondták, hogy így is védeniük kell a gátat végig, de első szülőknél szoktak vágni. EDA-t ők is akarnának bevezetni, megfelelő feltételekre várnak... Amúgy mindenki rendes volt, a pulzálás dologról valami állásfoglalásra hivatkoztak, hogy nem szabad megvárni amíg eláll a pulzálás egyéb komplikációk végett, hanem azonnal vágni kell, hivatalos papírt kapott erről a kórház. Lehet, hogy félreértettem, ez valami új dolog, ezt mondták. :-) Hát nem tudom! Csak az oxitól félek, de sok erőt ad, hogy ennyien írtatok, köszönöm.
2012. jún. 1. 13:03
 12/18 anonim ***** válasza:
én írtam, hogy nem és leginkább ez a "kötelező" oxitocinos dolog ami nem tetszik. ha szimpatikus a kórház, erre érdemes lenne rákérdezned, hogy is van. Ha mondjuk te úgy érzed, hogy nem szeretnéd, van-e lehetőség arra, hogy mégse kérd. meg mondjuk az is fura, hogy miért 100% a gátmetszés, ez olyan, minta akkor is csinálnák, ha nem indokolt. na mindegy, nem írom le még egyszer, valahogy a sémaszerűség tükröződik az elmondásodból
2012. jún. 1. 13:14
 13/18 anonim ***** válasza:

A beöntés szerintem jó dolog, már említette valaki, miért. :)

EDA engem nem érdekel, asszem. Vagyis most ezt mondom. De gondolom sokaknak fontos és jó ha van, mert még azt is el tudom képzelni, hogy amellett döntök.

Remélem oxit csak indokolt esetben adnak. Attól a víz kiver!!!

Hallottam, hogy addig nem vágják el a zsinórt, amíg lüktet benne az ér. Vagyis a vér. Pl. Uzsokiban ezt lehet kérni, ha minden oké. Van, akinek ez fontos.

Magzatmázról olvastam már, majdnem sehol sem mossák le. Nem csak vitaminokat, de fontos, felszívódó hormonokat is tartalmaz, ami védi a babát. Mind a bőrét, mind az immunrendszerét.

Én szülnék itt, mert csak pár dologtól kapok frászt: ha indokolatlanul vágnának(császár), ha indokolatlanul adnának oxitocint és ha nem lehetne választásom(ha minden oké persze)a vajúdás alatt, a fájdalomcsillapításban, stb.... De ez bárhol előfordulhat, sajnos.

2012. jún. 1. 13:17
 14/18 A kérdező kommentje:
Ok, nem mindenkinek jár az oxitocin, de a szülésznő elmondta, hogy adott esetben a 8-10 órás vajúdás első szülőknél természetes, ilyenkor döntenek a gyorsításról. Most azt mondom hogy nem fogom kérni, de lehet, hogy a hatodik órában már meggondolom. Az se mindegy, hogy mennyit kapsz oxit, azt hallottam. Ahogy a mellettünk lévő szobában szültek minden szót hallottunk, és nem sírt, nem hisztizett, nem kiabált a kismama, pedig azt mondták utólag nagyon megszenvedett fájdalomcsillapítás nélkül. Csak annyit hallottunk, hogy elkeseredett, és néha mondta, hogy már nem birom. :-) Egyszer csak a két szülésznő kiabált, hogy nyomja,nyomja,nyomja!!!!! És akkor már rögtön a baba sírását, én is sírtam. Na szóval, a lényeg, anyuka nem ordítozott a fájdalomtól vagy ilyesmi.
2012. jún. 1. 13:37
 15/18 anonim ***** válasza:
25%

Rutinszerű gátmetszés? Oxitocin mellett EDA semmi?!

Kerüld azt a kórházat, mint a pestist.

2012. jún. 1. 17:34
 16/18 bendzso ***** válasza:

nem kell félni az oxytocintól, nem viccből adják, ha adják: [link]

a vért és magzatvizet (amibe ugye belepisil a baba) azért mossák le, h ne azt puszilgasd ;) a magzatmázat nem is olyan könnyű lemosni,mert az olyan,mint valami sűrű krém, azt se tudod lemosni.

2012. jún. 1. 21:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Én nekem nem tetszik. Nálunk: Lehet kérni beöntést, de nem muszáj. Gátvédelemre törekednek, vagy összejön, vagy nem, (de elég jó százalékban áll a kórházunk a gátvédelemmel kapcsolatban). Személy szerint én kaptam oxitocint, mert indított szülésem volt, de én kérhettem EDÁt is. Éltem is vele. Nálunk törekednek, hogy úgy legyen minden, ahogy a szülő nő szeretné! És nem ahogy a rutin van. A köldökzsinort meg apa vágta el, amikor már nem pulzált, amúgy ahogy kibújt, egyből a mellkasomra tették a babát köldökzsinorral együtt... :) Magzatmázat itt sem mossák le. :)
2012. jún. 2. 00:01
 18/18 rukimeki1 ***** válasza:

Szerintem is Ok a kházad.

Olyan kházban szültem, ahol volt lehetőség az EDÁ-ra is. Akartak az oxi mellé adni, de én elutasítottam. Nálam beindították, mert elfolyt a vizem és a baba belekakilt. Tény, hogy az oxi húzós, mert fáraszt és fáj, de ki lehet bírni EDA nélkül is ha nagyon muszáj.

A magzatmáz azért jó ha rajta marad a bőrén mert tele van vitaminnal, és védi a bőrét mint valami plussz réteg.

A köldök zsinór pulzálásnak meg szerintem ahoz van köze, hogy ha már nem pulzál az apa is elvághatja, amúgy csak az orvos. ( bár ebben nem vagyok biztos)

2012. jún. 2. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!