Ma voltam szülőszoba bemutatón, mi a véleményed az ilyen kórházról?
A beöntés szerintem jó dolog, már említette valaki, miért. :)
EDA engem nem érdekel, asszem. Vagyis most ezt mondom. De gondolom sokaknak fontos és jó ha van, mert még azt is el tudom képzelni, hogy amellett döntök.
Remélem oxit csak indokolt esetben adnak. Attól a víz kiver!!!
Hallottam, hogy addig nem vágják el a zsinórt, amíg lüktet benne az ér. Vagyis a vér. Pl. Uzsokiban ezt lehet kérni, ha minden oké. Van, akinek ez fontos.
Magzatmázról olvastam már, majdnem sehol sem mossák le. Nem csak vitaminokat, de fontos, felszívódó hormonokat is tartalmaz, ami védi a babát. Mind a bőrét, mind az immunrendszerét.
Én szülnék itt, mert csak pár dologtól kapok frászt: ha indokolatlanul vágnának(császár), ha indokolatlanul adnának oxitocint és ha nem lehetne választásom(ha minden oké persze)a vajúdás alatt, a fájdalomcsillapításban, stb.... De ez bárhol előfordulhat, sajnos.
Rutinszerű gátmetszés? Oxitocin mellett EDA semmi?!
Kerüld azt a kórházat, mint a pestist.
nem kell félni az oxytocintól, nem viccből adják, ha adják: [link]
a vért és magzatvizet (amibe ugye belepisil a baba) azért mossák le, h ne azt puszilgasd ;) a magzatmázat nem is olyan könnyű lemosni,mert az olyan,mint valami sűrű krém, azt se tudod lemosni.
Szerintem is Ok a kházad.
Olyan kházban szültem, ahol volt lehetőség az EDÁ-ra is. Akartak az oxi mellé adni, de én elutasítottam. Nálam beindították, mert elfolyt a vizem és a baba belekakilt. Tény, hogy az oxi húzós, mert fáraszt és fáj, de ki lehet bírni EDA nélkül is ha nagyon muszáj.
A magzatmáz azért jó ha rajta marad a bőrén mert tele van vitaminnal, és védi a bőrét mint valami plussz réteg.
A köldök zsinór pulzálásnak meg szerintem ahoz van köze, hogy ha már nem pulzál az apa is elvághatja, amúgy csak az orvos. ( bár ebben nem vagyok biztos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!