Ma voltam szülőszoba bemutatón, mi a véleményed az ilyen kórházról?
Nem mennék oda szülni, mert nekem ebből az jön le, hogy mindent rutinszerűen csinálnak, mindenkit egy kalap alá vesznek. Nem biztos, hogy ez mindig szerencsés.
Ahol én szültem ott fakultatív volt a beöntés. Bizonyos keretek közt az oxitocin adása-nem adása is, lehetett kréni EDA-t, lehetett törekedni a gátmetszés elkerülésére, természetesen nem mindenáron, a babát egyből rámfektették és szoptathattam, Apuka vágta el a köldökzsinórt, mikor már nem pulzált.
Elmondom milyen "kórházban" szültem Mo-n.
Először is éjszaka indokolt esetben csinálnak császárt. Ha esetleg valaki életébe kerül csak akkor. Mivel éjszaka nem császároznak. Így ha beindul a szülés, de császárra vagy kiírva (esetleg valami eü-i dolog miatt), akkor várnod kell reggelig.
Beöntést mindenki kap, még azok is, akiket mentővel vittek be és sürgősségi császárral szülnek!
Gátmetszés akkor lehetséges, hogyha az anyuka kéri. Feleslegesen nem koszolnak be semmit.
EDA akad, de faxa nő vagy, így szüld meg anélkül a gyereket.
Oxitocint még az is kap, aki egyébként 7 hónapos terhes, mert az ügyeletes orvosnak 2 óra múlva lejár a munkaideje és menne haza már...
A gyermeket egyből elviszik általában és tisztába teszik. A magzatmáz nem mossák le teljesen. Valami jótékony hatása van.
Pulzálásról én nem hallottam nálunk. Nálam az volt a cél, hogy minél hamarabb világra jöjjön, mert halál közeli állapotban volt. Szerencsére egészségesen született!
Nálunk a műtő 35 °C-ban leáll, tehát igen sietni kell, ha végezni akarnak .. és legtöbb orvos szerencsére életben akarja tartani az anyukát és a gyermeket is.
Egyéb felszerelések II. világháború béliek .. de nem gáz, túl lehet élni.
Szerencsére 11 hónapja már, hogy túl vagyok rajta. És ez adott nekem egy megerősítést: Nincs az a pénz, hogy még egyszer szüljek! Pláne nem Mo-n!
Ha kicsit is jobb a kórházad leírása, mint az enyém, akkor azt választanám a helyedben!
Könnyű szülést!
A beöntés az kötelező dolog,ha nem szembe x@rod a dokit,de van ahol glicerin kúppal oldják meg az e fajta gondokat.A magzatmáz,az a legjobb testápoló a picurnak,és hamar felszívódik.A gátmetszés,hááát ha nem kérheted,hogy ne csinálják akkor felvágnak,de még mindig jobb,mitha szanaszét repednél.Az EDA,hidd el nem is kell.
Szerintem semmi baj az ilyen kórházakkal,hasonlóba szültem én is,csak a dokival volt bajom senki és semmi mással.
Könnyű szülést!!
Magzatmázat sehol nem érdemes teljesen lemosni a gyerekről, és jobb helyeken nem is teszik, mert védi a babát az első pár napban (a férjem orvos, majd megkérdezem neked, hogy miért, ha érdekel, de gugli is biztos tudja).
A köldökzsinórt mindenhol úgy vágják el, hogy megvárják, amíg leáll benne a pulzálás, ezt egészen biztosan félreértetted, máshogy nem lehet elvágni. Oxitocint orvosa válogatja, hogy mikor adnak, gátmetszés szinte mindenhol 100% első szülőknél, de szinte mindenhol van olyan szülésznő, akivel meg lehet beszélni a gátvédelmet.
Az, hogy EDA nincs, erőforrás hiánnyal magyarázható, pár év múlva vsz. szülészet sem lesz, mert nem lesz már orvos Mo.-n.
Átlagos kórház, semmi különös.
a magzatmáz rengeteg féle módon táplálja a pici bőrét ami nagyon sérülékeny . ha rajtahagyják nem súrolják le az beszívódik a bőrébe és táplálja mint egy krém. a vért csak esztétikai szempontból mossák le.
a zsinórt ált. máshol is rögtön elvágják csak kevés helyen nem bár igy talán kimarad hogy apuka vághatja el ..
oxitocin rutinszerü alkalmazása ? hát komolyan olyan mintha fürészelnének amikor oxival gyorsítják a szülést és nincs rá garancia hogy lesz erőd kitolni mert borzasztóan fáj és gyorsan fáraszt pont emiatt.
a legtöbb bababarát kórház ilyen .
Fiammal: nem kaptam beöntést, ki is jött ami bent maradt, qvára ciki, kellemetlen...
Nincs Eda meg semmi, oxitocint se adtak. Hanyag vizsgálatok..
Ellenben volt gátvédelem, ami 18óránál baromi fárasztó, szó szerint kérni kellett, had maradjon már erőm kinyomni, ne kelljen fájásokat visszafogni, csípjenek már egy kicsit, és had szüljek... Pulzálás, asszem megvárták, míg eláll, és megszűnik az összeköttetés anya és baba között.(flór)
Lányomnál: kaptam beöntést, szó szerint megkönnyebbültem, addig kellemetlen míg beteszik a csövet. Rendesen vizsgálgattak, kedvesek voltak. Asszem lehetett volna kérni edát vagy fájdalomcsillapítót, nem volt rá szükségem kopkop:)
Gátmetszés és gátvédelem is van, szintén egy bizonyos pontig én választhatok.
Még megvolt a zsinór a lányomnak, amikor a hasamra tették. Így bizti elállt a keringés a zsinórban.(uzsoki)
Amit írsz nekem nem szimpi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!