Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A budapesti Szent Rókushoz...

A budapesti Szent Rókushoz tartozom lakhely szerint, de nekem nem szimpatikus, hogy lehet kórházt váltani? Orvossal együtt?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 09:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Bárhol szülhetsz, még akkor is ha nincs választott orvosod. Amikor beindul a szülés, akkor bemész a választott kórházba (összes papíroddal persze) és kötelesek fogadni. Ennyi. Ebben az esetben terhesgondozásra persze oda kell járnod, ahová tartozol.

Ha meg választasz egy orvost (bárkit, bárhonnan, aki szimpatikus), ez esetben magánrendelésre kell járnod hozzá, és akkor abban a kórházban szülsz majd, ahol ő "szüleszt".

Nekem egy köztes megoldásom volt: magándokihoz jártam, az ő kórházában szültem, de mivel nem akartam az összes kötelező vizsgálatot a terhesség alatt magán úton fizetni, ezért a dokim minden vizsgálathoz írt egy kérvényt a házi orvosomnak, aki beutalt a lakóhely szerinti SZTK-ba, és az eredményeimmel mindig mentem vissza a dokimhoz.

2012. jún. 1. 09:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Off: Egyáltalán van most a Rókusban szülészet vagy csak terhesgondozás?
2012. jún. 1. 10:07
 3/5 A kérdező kommentje:

nah, 2. jó a kérdés. Terhesgondozás van.. de tényleg, mintha szülészet nem lenne :D

mindegy... nem tetszik a hely. :S persze emrt már vannak onnan rossz élmények...

2012. jún. 1. 10:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Ki kellene derítened, hogy hova tartozol, mert egy dolog, hogy kötelesek fogadni, ahova beesel szülni, de sokszor olvastam már itt a gyik-en (és van is erre szabály), hogy el is küldhetnek, ha éppen túl sokan vannak, mert az oda tartozó kismamák rovására nem fognak "külsőst" fogadni. Tehát ha mondjuk úgy ítélik meg, hogy még van időd átérni a saját kórházadba, akkor oda fognak küldeni. Kivéve, ha van orvosod, aki vezethet le szülést abban a kórházban, amit kiválasztasz magadnak.
2012. jún. 1. 12:17
 5/5 rukimeki1 ***** válasza:
Nekem volt fogadott dokim és kórház is ahol szerettem volna szülni, de van egy ismerősöm aki amúgy pesten lakik és budán szült. A kerületi SZTK-ába járt gondozásra, de a 11 kerületben akart szülni a Tétényiben, és oda vitte a férje. Ott is szült. Kötelesek fogadni.
2012. jún. 2. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!