Ha 36 hetesen megszülök a Szent István kórházban, akkor át fognak szállítani minket más helyre? Vagy ott is van inkubátor? Vagy 36 hetes babánál már nem kell?
"Bár az Istvánban éjjel-nappal van újszülöttgyógyász szakorvos, csak a betöltött 35. héttől ideális itt szülni, illetve akkor, ha a magzat becsült súlya már meghaladja a 2000 grammot, koraszülöttosztály ugyanis nincs. Igyekeznek még "egyben" valamelyik klinikára szállíttatni azt a kismamát, akinek várhatóan speciális ellátásra szoruló babája születik."
Persze, ha szülés közben komplikációk lépnek fel (akár a 40. hét körül is) és a babának intenzívebb ellátásra van szüksége, akkor megvan az esély, h elszállítják.
Inkubátor mindenhol van, csak csecsemő intenzív nincs.
Ha a baba komolyabb kezelésre szorul, akkor átszállítják, sajnos csak őt... És ez nem a baba súlyától függ, és nem is a terhességi héttől, hanem kizárólag a baba állapotától.
Első babám 38. héten született, 2850-el, mégis komplikáció volt, nem is láttam szülés után, elvitték a csecsemősök egyből.
Az orvosomat kérdeztem kétségbeesetten a szülőágyon, hogy mi lesz vele, ő mondta, hogy ha olyan az állapota, akkor átszállítják a Jánosba, ahova én nem mehetek vele... :o(
Hála Istennek hamar összeszedte magát, így a Szt. Imrében maradhattunk.
37. hétre szültem, altatásos császár volt, felvitték az intenzívre megfigyelésre és a 12. órában kapott egy tüdőgyulladást. Szerencsére a SOTE I Klinikán szültem, így nem vitték sehova, és bent maradhattam én is 1,5 hétig. Igaz ő az intenzíven volt, de egy helyen voltunk. Ha komolyabb a probléma és intenzív ellátásra szorul a baba, akkor viszik máshova. Pesten: Madarász, Péterfy, SOTE I. Nem tudom van e még máshol NIC (Koraszülött intenzív).
Minket a SOTE I-ről a Péterfybe raktak át utókezelésre, és ott is vele lehettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!