Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamik ti nem féltetek a...

Kismamik ti nem féltetek a gátmetszéstől?

Figyelt kérdés
Azért mert én iszonyuan félek tőle, láttam már, hogy hogyan csinálják és borszto...Félek, hogy aztán huzodik, fáj, stb.. meg a továbbiakban, hogy befolyásolja e majd a szexuális életünket a párommal....Mit tegyek ellene, hogy ne féljek tőle ennyire? Sok simerősömnek már van babája, és nemtudom ők hogyan gyogyultak meg(seb), soha nem kérdeztem..

2012. máj. 24. 10:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ja, és magát a varrást sem éreztem, picikét volt csak kellemetlen, annyira, hogy az ember elfészkelődne onnan, de nem igazi fájdalom volt, plusz ott volt az eufórikus érzés, hogy megcsináltam a 9 hónapot ügyesen, és megszületett a babám egészségesen. :-)
2012. máj. 24. 14:45
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát, akkor én furcsa kivétel vagyok. A kitolási szakaszban semmilyen fájdalmat nem éreztem már (ún. tolófájásokat sem, csak az erős nyomási ingert) - aztán a szülész orvosnőm, előzetes közlés után, érzéstelenítés és minden nélkül egyszer csak belémvágott. Iszonyú fájdalom volt - akkor kiáltottam fel először és utóljára az egész folyamat alatt. A későbbiekben kiderült, hogy semmi szükség nem lett volna gátmetszésre: a szöveteim maximálisan rugalmasak - dehát a "szent" protokoll így rendelkezett. Azt a fájdalmat sosem tudom elfelejteni.
2012. máj. 24. 16:20
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasokat nagyon aranyosak vagytok! :) :)
2012. máj. 24. 19:41
 14/20 anonim válasza:
A gátmetszés nem fáj, utána a seb igen, de örülsz majd hogy túl vagy a szülésen és nem fog annyira zavarni, plusz lesz egy kisbabád akiben gyönyörködhetsz, teljesen másképp fogod látni a világot :)
2012. máj. 25. 15:08
 15/20 anonim ***** válasza:

Ne aggódj! Az enyémet meg sem éreztem, nem volt gond, csak másnapig volt furcsa, kicsit nehéz volt ülni. Gyorsan, jól gyógyult az a pár öltésnyi sebecske.

Az első együttlét orgazmussal járt rögtön, szóval nem zavarta meg azt sem. :-)

2012. máj. 25. 15:46
 16/20 anonim ***** válasza:

A fájások mellett már csak szúnyogcsípés. Meg sem éreztem. Viszont nekem nagy babám lett, a vágás továbbrepedt (azt sem éreztem a fájástól), belül is repedtem, ottis varrtak. Ha látom a folyamatot, az életben nem szülök többet, de lehet hogy sexelni se fogok...

2 éve volt, akkor már felszívódó varrattal csinálták, sokat zuhanyoztattam, meg írtak fel ecsetelőt. A seb szépen gyógyult, de az a része, ahol továbbrepedt, az csúnya volt. 3 hónap múlva sexeltünk a férjemmel először, még szúrt a belső heg, de aztán minden olyan volt, mint régen. És érdekes módón alig látszik.

Szóval nyugi...

2012. máj. 29. 10:44
 17/20 Atroposz ***** válasza:
Szia én 19 és fél òra alatt szűltem meg én is gàtvédelemmel szerettem volna szűlni de azt mondta a szűlésznő hogy plusz egy òra inkább beválalltam a gàtmetszést. Inkàbb csipet mint fàjt talan 5 percig ha vartak es a varrat szedésnél 5 cérna szàlat szedtek nem volt nagy vágás.6 hetes kontrol után már sexeltem a férjemmel és nem Ffájt de mondjuk kell sikosítòt hasznàlunk.Most 3 hónapos a kislányom és mintha nem szűltem vona, bár a tigris csíkjaim még nagyon làtszodnak.
2012. máj. 29. 11:15
 18/20 anonim ***** válasza:
Nagyon féltem tőle. 19 óra vajúdás után azt sem tudtam hogy hol vagyok, de a gátmetszésre annyira rástresszeltem, hogy éreztem. Még a fülembe most is tisztán hallom a nyisszentést, 2x egymás után. De akkor nem fájt. Utána 2 hétig állva ettem, állva csináltam mindent, csak ne kelljen leülnöm mert meghalok. A kórházi napok brutálisak voltak, hogy egyedül kellett ellátnom a babát, fel-le "ugráltam" az ágyról, menni sem bírtam, minden egyes lépés maga volt a szenvedés.
2012. máj. 29. 12:13
 19/20 anonim ***** válasza:
18-as vagyok. Az lemaradt, hogy januárban szültem, a seb helye még a mai napig érzékeny. Vagyis inkább egy ponton, ahol szétrepedtem. A metszés ellenére is repedtem kívül-belül, 40 percig varrtak, na az már nem volt egy egyszerű érzés. Éppenhogy megszülök egy 3 és fél kilós gyereket, rá 10 percre meg matatnak ott...
2012. máj. 29. 12:15
 20/20 anonim ***** válasza:

Ne félj hidd el nem fáj.Akkor vágnak mikor épp jön a fájás.És mivel a fájdalomra koncentrálsz így nem is érzed meg nem is szólnak,hogy most vágnak.

Én négyszer szültem háromnál volt vágás és varrás.A negyedik gátvédelemmel született 4300 és 62 cm-rel.Ott se vágás se varrás nem volt.

Inkább a varrás ami igen kellemetlen utánna mivel akkor már annyira kifáradsz,hogy reszket,remeg a lábad s szúrkálják egymás után a szurikat.Na ez igen kellemetlen,de ezt is ki lehet bírni.Én is nagyon féltem,ahogy visszaemlékszem s ez teljesen normális,hisz nem tudod mi vár rád!

De fel a fejjel ne aggódj!

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 30. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!