Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamik ti nem féltetek a...

Kismamik ti nem féltetek a gátmetszéstől?

Figyelt kérdés
Azért mert én iszonyuan félek tőle, láttam már, hogy hogyan csinálják és borszto...Félek, hogy aztán huzodik, fáj, stb.. meg a továbbiakban, hogy befolyásolja e majd a szexuális életünket a párommal....Mit tegyek ellene, hogy ne féljek tőle ennyire? Sok simerősömnek már van babája, és nemtudom ők hogyan gyogyultak meg(seb), soha nem kérdeztem..

2012. máj. 24. 10:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem kemény szülésem volt. 23,5 óra vajúdás , nem tágultam, oxitocin, a fájdalomtól észen kívül voltam és a gátmetszés volt a legkevesebb. Nem fájt, másnap ültem rendesen, nem húzódott nagyon. a szexuális életünk rendben van, nem érzek különbséget! 7 hónapos kislány anyukája
2012. máj. 24. 10:58
 2/20 anonim ***** válasza:

Én féltem tőle, aztán meg borzasztóan örültem, hogy megcsinálták:)

Amikor vágták, egyből ki is bújt a fiam, hála istennek, mert már nagyon a végét jártam:)

Éjjel szültem, másnap már ültem rajta, nem kellett nagy vágás, csak repedt volna, ha nem vágnak.

Tornáztasd és masszírozd gátmasszázs olajjal a gátad, akkor könnyebben kibújik a babád, és nem kell vágni, vagy csak kicsit, mint nekem.

És ne parázz, meg se érzed, max. csak a megkönnyebbülést:) Utána meg ha mégis kellett vágni, akkor használj aloe first-öt, és is azzal fújtam egész nap, így mire hazamentünk, már csak picit sajgott, ha rosszul mozdultam, de fájni nem fájt sem a kórházban, sem később.

2012. máj. 24. 11:00
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Kedves utolso, hogyan kell a gátat maszirozni és pontosan hol? Neharagudj, csak tapasztalatlan vagyok ebben a kérdésben..
2012. máj. 24. 11:02
 4/20 anonim ***** válasza:
Szia. Én 2hete szültem meg a kisfiamat. Mivel már a pici a harmadik fiam, így a szülésznőm gátvédelmet szeretett volna meg a dokim is. Hát rendesen repedtem, mivel hozzám képest nagy volt a baba, így csinált gátmetszést is az orvosom. Ha nem vágott volna, nem tudom, hogy éltem volna túl, mert már az ájulás szélén voltam. Így mikor vágott, már könnyebben kijött a baba. Utána és Bepanthen Plus-sal kenegettem a gátat, és már másnap ülni tudtam rajta. Mostmár egyáltalán nem fáj.
2012. máj. 24. 12:01
 5/20 anonim ***** válasza:

Nekem is inkább megkönnyebbülés volt, nem is éreztem fájdalmat ahogy vágtak, de komolyan.

Délután fél 1-kor született meg a picúrka, és én utána saját lábon mentem fel a szobába és simám le is tudtam ülni.

2 hónapja szültem, és már majdnem ugyanolyan együttlenni a párommal, mint előtte :)

2012. máj. 24. 12:08
 6/20 anonim ***** válasza:
Nekem szülés után mondta doktornő, hogy össze varr. Erre én csodálkozva: miért? vágtak? Észre sem vettem. Én sebhintőport használtam, de én is tudtam ülni már az nap. 3 öltésem volt. Egy hét alatt helyre jött. 3 hós a fiam, semmi problémám nincs. Szóval ne aggódj, nem is fogod érezni! Ezt komolyan mondom. :) Jó egészséget nektek!
2012. máj. 24. 12:23
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is paráztam tőle, ezért gátvédelmet kértem, és nem repedtem, nem kellett varrni. Szerintem ha félsz tőle, akkor olyan szülésznővel szülj, aki tapasztalt gátvédelemben.
2012. máj. 24. 13:11
 8/20 anonim ***** válasza:
Én is rettegek tőle, de inkább azért, mert sajnos keloid (hegdaganat) képzésre hajlamos vagyok, és nagyon rosszul jönne ott egy olyan :( Megpróbálok olyan szülésznőt/dokit találni, aki gyakorlott a gátvédelemben, hátha el lehet kerülni.
2012. máj. 24. 13:42
 9/20 anonim ***** válasza:

Szia.

Akkor vágnak amikor nyomsz,így a legrosszabb esetben is csak annyit érezni,mintha megcsípnének.Nekem bennt a korházban nem igazán fájt,nagyon sokat kell zuhanyoztatni,ha lehet minden pisilés után,ez teljesen ellazítja és felpuhítja a cérnát,így nem érezni a varratszedéskor semmit.Ha mégis fájna,van hűtő,abban egy mélyhűtő rész,amiben jégakku.Kérsz egy gumikesztyűt belerakod és a lábad közé csapod.ISTENI:)

Nekem inkább itthon fájt nagyon nagyon varratszedés után,mert nekem nem úgy forrt,ahogy a nagykönyvben meg van írva,így hűtés szóba se jöhetett.2 hétig fájt,utánna mérséklődött.

4 hónapig nem tudtam szeretkezni a férjemmel,aztán az is helyrerázódott.Sokkal inkább a szárazság volt a gond,mint maga a gátseb.

2012. máj. 24. 13:50
 10/20 anonim ***** válasza:

Én pozitív példa leszek, nekem egyáltalán nem fájt a gátmetszés, igaz, nem is tudtam, hogy hogy csinálják és utána sem nézegettem magam. Kb. 6 hét után voltam úgy, mint annak előtte, és az együttléteink nekem intenzívebb érzést adnak, mint szülés előtt volt, szóval semmi negatív hatását nem érzem, hogy gátmetszésem volt.

Én is próbálkoztam gátmasszázzsal, a DM-ben lehet kapni ehhez való olajat, de valószínűleg nem jól csináltam, van egy bizonyos technikája, hogy hogy kell végezni.

2012. máj. 24. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!