Szülés után 2,5 héttel láz?
Volt fogadott orvosod? Ha igen, menj hozzá! Vagy mindenképp ahhoz, aki császározott. A "vizsgáltak odalent" az pontosan mit jelent? Volt ulrahang például? Melled nem csomós, kemény?
Ezzel igenis kellene a nőgyógyászodnak foglalkozni, mert akár komoly gond is lehet! Keress egy nagyon lelkiismeretes nőgyógyászt, aki addig vizsgál, amíg ki nem derül, mi a gond!!! Voltam ilyen helyzetben, tudom, miről beszélek! Engem is elhajtottak a dokik, aztán kiderült, hogy olyan bajom volt, amibe bele is halhattam volna, műteni kellett! (Akik elhajtották, azt mondták, csak vírusfertőzés...)
sziasztok! Igen, szoptatok természetesen. A legutóbbi lázat azzal magyarázták, nagyon durván be volt csomósodva az egyik mellem. Most a másik icipicit fáj ugyan, de nem gondolom hogy attól lenne.
igen, kétszer is csináltak Uh-t, volt műszeres vizsgálat, megnézték a sebem, mindenhogyan megnéztek lent ahogy lehetett.
Első vagyok..
A szülés utáni láz leginkább a tej láz kialakulsa miatt történik.
Ráz a hideg, álmos vagy állandóan, fáradt vagy, fájnak a melleid, már-már szúrnak, a lázad pedig 40-42 fokos.
Ennek megszüntetése akkor lehetséges, ha a felesleges tej mennyiséget kifejed és a melledben lévő csomókat kimasszírozod/fejed.
A magas lázat először hűtőfürdővel, majd algopyrinnel lehet csökkenteni, mert amellett a gyermeket szoptatni is lehet. Ugyebár az antibiotikumok nincsenek jó hatással a csecsemőkre..
Egyébként a legjobb fejőgép ilyenkor a gyerek. Ha nagyon csomós a melled, akkor úgy szoptass, hogy a gyerek felett legyél (gravitáció) vagy azon oldal legyen alul, amelyiknél a csomót érzed.
Nekem az orvos, akinél szültem, hozzáteszem nem fogadtam meg, azt mondta, hogy ha lázas leszek a szülés utáni napokban, menjek nyugodtan vissza, mert sokan ráfogják, hogy tejláz, de nagyon sok más oka lehet még ennek.
Én még a kórházban keltem fel éjszaka arra, hogy éjjel 2-kor kiver a víz, utána meg majd megfagyok. Lázas nem voltam, de ez itthon is folytatódott. A háziorvosom kért tőlem vizeletet, kiderült, hogy van egy erős gyulladás a szervezetemben és nem a tej okozta. Kaptam rá gyógyszert, de nem jött elő utána.
Szerintem mindenképpen menj orvoshoz, mert nem biztos, hogy a szüléssel kapcsolatos dolgok miatt vagy lázas, bármi okozhatja, akár egy húgyhólyaghurut, vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!