Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után 2,5 héttel láz?

Szülés után 2,5 héttel láz?

Figyelt kérdés
2,5 hete volt a császárom. Rá 5 napra majd 40 fokos lázam volt. Szedtem rá antibiotikumot, elmúlt. 1,5 hete nem volt lázam, még csak hőemelkedésem sem. Mára ismét belázasodtam. 2x vizsgáltak már odalent, mindent rendben találtak. Mi lehet a baj? Nagyon meg vagyok ijedve ettől a bizonytalanságtól és attól, hogy nem tudják mitől van ez??? Valamilyen tanácsot szeretnék kérni, hogy hová fordulhatnék vizsgálatok ügyében? Mert a kórházban nagyon lerázzák az embert. Hozzáteszem, ezek előtt kb. már vagy 20 éve nem voltam lázas!!!!
2012. máj. 23. 15:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szoptatsz esetleg?!
2012. máj. 23. 15:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Anyukám sosem volt lázas csak miután szült:S
2012. máj. 23. 15:26
 3/11 anonim ***** válasza:

Volt fogadott orvosod? Ha igen, menj hozzá! Vagy mindenképp ahhoz, aki császározott. A "vizsgáltak odalent" az pontosan mit jelent? Volt ulrahang például? Melled nem csomós, kemény?

Ezzel igenis kellene a nőgyógyászodnak foglalkozni, mert akár komoly gond is lehet! Keress egy nagyon lelkiismeretes nőgyógyászt, aki addig vizsgál, amíg ki nem derül, mi a gond!!! Voltam ilyen helyzetben, tudom, miről beszélek! Engem is elhajtottak a dokik, aztán kiderült, hogy olyan bajom volt, amibe bele is halhattam volna, műteni kellett! (Akik elhajtották, azt mondták, csak vírusfertőzés...)

2012. máj. 23. 15:27
 4/11 A kérdező kommentje:

sziasztok! Igen, szoptatok természetesen. A legutóbbi lázat azzal magyarázták, nagyon durván be volt csomósodva az egyik mellem. Most a másik icipicit fáj ugyan, de nem gondolom hogy attól lenne.

igen, kétszer is csináltak Uh-t, volt műszeres vizsgálat, megnézték a sebem, mindenhogyan megnéztek lent ahogy lehetett.

2012. máj. 23. 15:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló. Neked is szülés utáni problémád volt? Megkérdezhetem micsoda?
2012. máj. 23. 15:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem, nekem egy vetélés után, de a szitu hasonló, hiszen egy műtét mindig "veszélyes üzem". Nálam nagyon súlyos alhasi fertőzés alakult ki, aminek másfél hónapig nem tudták az okát. Antibiotikumtól javult, de így is szükség volt műtétre, el kellett távolítani a fertőzés forrását, egy gennyes csomót (a petevezetékemmel együtt). Az volt a szerencsém, hogy a dokim nem nyugodott bele, hogy "valami van", hanem elismerte, hogy fogalma sincs, mi bajom, megmutatott már orvosoknak is, és hajlandó volt elhinni, hogy tényleg baj van. Utólag egy nőgyógyászati tankönyvben néztem utána, hogy mi is volt ez pontosan, és akkor tudtam meg, hogy mekkora veszélyben voltam.
2012. máj. 23. 15:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok..

A szülés utáni láz leginkább a tej láz kialakulsa miatt történik.

Ráz a hideg, álmos vagy állandóan, fáradt vagy, fájnak a melleid, már-már szúrnak, a lázad pedig 40-42 fokos.

Ennek megszüntetése akkor lehetséges, ha a felesleges tej mennyiséget kifejed és a melledben lévő csomókat kimasszírozod/fejed.

A magas lázat először hűtőfürdővel, majd algopyrinnel lehet csökkenteni, mert amellett a gyermeket szoptatni is lehet. Ugyebár az antibiotikumok nincsenek jó hatással a csecsemőkre..

Egyébként a legjobb fejőgép ilyenkor a gyerek. Ha nagyon csomós a melled, akkor úgy szoptass, hogy a gyerek felett legyél (gravitáció) vagy azon oldal legyen alul, amelyiknél a csomót érzed.

2012. máj. 23. 15:40
 8/11 anonim ***** válasza:
SZia! Nekem a szülés utáni hetekben 2szer is begyulladt a mellem a pangó tejcsi miatt. Mindkétszer lázzal járt és antibiotikumot kellett szednem. Szopi után próbáld fejni a melled, hogy ne maradjon benne tej, mert attól begyulladhat sajnos. És szopi előtt meg jól átmaszírozhatod, hogy a baba jól ki tudja szívni.
2012. máj. 23. 16:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem az orvos, akinél szültem, hozzáteszem nem fogadtam meg, azt mondta, hogy ha lázas leszek a szülés utáni napokban, menjek nyugodtan vissza, mert sokan ráfogják, hogy tejláz, de nagyon sok más oka lehet még ennek.

Én még a kórházban keltem fel éjszaka arra, hogy éjjel 2-kor kiver a víz, utána meg majd megfagyok. Lázas nem voltam, de ez itthon is folytatódott. A háziorvosom kért tőlem vizeletet, kiderült, hogy van egy erős gyulladás a szervezetemben és nem a tej okozta. Kaptam rá gyógyszert, de nem jött elő utána.

Szerintem mindenképpen menj orvoshoz, mert nem biztos, hogy a szüléssel kapcsolatos dolgok miatt vagy lázas, bármi okozhatja, akár egy húgyhólyaghurut, vagy bármi.

2012. máj. 23. 16:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia, két babám van, mindkettő császár, mindkettő után lázas voltam. Ezt tejláznak hívják (lehet persze más is, ha pl alhasi fájdalommal is társul), attól van, hogy begyulladt a cicid a pangó tejcsi miatt. Nekem 40 fok volt több napig, csak a szoptatás segített. Meg a mell hűtése, masszírozása. Mindkét esetben elmúlt pá nap alatt.
2012. máj. 24. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!