Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaki elmagyarázná? Elsö baba

Valaki elmagyarázná? Elsö baba

Figyelt kérdés
Túlhordásban vagyok,eddig zárt volt a méhszáj,de ma a dokim megvizsgált és magyarázott vmi olyasmit,hogy a külsö kezd nyilni,de a belsö még zárt,de ez már nagyon jó. Kicsit kellemetlen volt a vizsgálat,utána volt vérzésem is,meg pici most is van,és fájdogál a hasam. De nem vészes. 40+3 hkm
2012. máj. 22. 16:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Ilyenkor vérbő vagy odalent, úgyhogy vizsgálat után előfordulhat a vérezgetés, de ez nem jelent egyből bajt, és azt sem jelenti, hogy mindjárt szülsz.

Én a 38., 39., 40. héten is véreztem kicsit vizsgálat után, és fájt is rendesen a hasam, meg odalent is fájt...

Amúgy a 41. héten szültem, indítással.

Az jó, ha elkezdtél nyílni, hiszen már a végén vagy. Én az indítás előtti napont még tök zárt voltam, majd az indítás napján C1111 vagyis 1 ujjnyira voltam nyitva.

2012. máj. 22. 16:27
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Mi a kérdés? Három méhszáj van. Külső, középső, belső. A terhesség alatt szokták nézni a méhnyak hosszát is. Ezeket általában így jelölik: 3.0.0.0. Vagyis három centi a méhnyak, a nullák pedig zárt méhszájat jelölnek. Nekem már a 28. héttől nyílt a külső méhszáj, de a baba 39. héten született.

A baba akkor bújik ki, mikor mindhárom méhszáj kinyílt és a méhnyak eltűnt, ekkor 10 cm-re kitágulsz és tolófájások kíséretében kibújik a baba.

2012. máj. 22. 16:27
 3/10 A kérdező kommentje:
3 méhszáj? Én azt hittem 1 van,ami kinyilik és utána beindulhat a szülés. Hát akkor én még várhatok a szülésre,mert a külsö nyilik. Kezdtem örülni. :-(
2012. máj. 22. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Az hogy a külső nyílik nem jelenti azt hogy sokáig kell várni a többire.
2012. máj. 22. 16:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát már jó lenne. Uh szerint csak 3 nap túlhordás van,mensi szerint 12 nap. Eddig erös jóslóim voltak,és teljesen zárt voltam,ma már azt mondta a külsö nyilik,és ma a jóslók is elkerültek. Jó lenne már menni.
2012. máj. 22. 17:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Második kicsivel voltam túlhordásban, menzi szerint már nagyon záp voltam az Uh szerint csak kicsit.

Amikor mentem szülni épp nyitva voltam 2100. Tehát rövidült a méhnyak, és egy ujjnyira a külső is kinyílt.

Minden beavatkozás nélkül 2óra alatt teljesen eltűnt a méhnyak, és tágultam ki teljesen, lett meg a pici.

A végén minden vizsgálat után véreztem picit, doki szerint tágulásos vérzés.

2012. máj. 22. 17:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Mehszaj csak egy van, nem harom. Viszont annak az egynek harom resze van. Nem ugyanaz....
2012. máj. 22. 17:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyébként ha megnézed a kiskönyved ott vannak ezek az értékek.4 db számot irnak mindig bele.Ott látszik a számok alapján melyik méhszáj mennyire tágult.
2012. máj. 22. 18:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Első babánál nekem is kb a 28. héttől volt nyitva a külső méhszáj, a kiírt előtti napon szültem. Most a második babánál már az első vizsgálat alkalmával mondta a doki a 12. héten hogy nyitva a külső méhszáj. Most 26 hetes vagyok.
2012. máj. 22. 18:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is így jártam, mint utólag a sülésznő elmondta, azért vérezgettem, mert a doki már próbált kézzel tágítani, hogy talán majd beindul a szülés tőle.

Ilyenkor vérbő is ott lent minden, hamar pattannak a hajszálerek.

Nekem segített a kézzel tágítás...

2012. máj. 23. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!