Valaki elmagyarázná? Elsö baba
Ilyenkor vérbő vagy odalent, úgyhogy vizsgálat után előfordulhat a vérezgetés, de ez nem jelent egyből bajt, és azt sem jelenti, hogy mindjárt szülsz.
Én a 38., 39., 40. héten is véreztem kicsit vizsgálat után, és fájt is rendesen a hasam, meg odalent is fájt...
Amúgy a 41. héten szültem, indítással.
Az jó, ha elkezdtél nyílni, hiszen már a végén vagy. Én az indítás előtti napont még tök zárt voltam, majd az indítás napján C1111 vagyis 1 ujjnyira voltam nyitva.
Mi a kérdés? Három méhszáj van. Külső, középső, belső. A terhesség alatt szokták nézni a méhnyak hosszát is. Ezeket általában így jelölik: 3.0.0.0. Vagyis három centi a méhnyak, a nullák pedig zárt méhszájat jelölnek. Nekem már a 28. héttől nyílt a külső méhszáj, de a baba 39. héten született.
A baba akkor bújik ki, mikor mindhárom méhszáj kinyílt és a méhnyak eltűnt, ekkor 10 cm-re kitágulsz és tolófájások kíséretében kibújik a baba.
Második kicsivel voltam túlhordásban, menzi szerint már nagyon záp voltam az Uh szerint csak kicsit.
Amikor mentem szülni épp nyitva voltam 2100. Tehát rövidült a méhnyak, és egy ujjnyira a külső is kinyílt.
Minden beavatkozás nélkül 2óra alatt teljesen eltűnt a méhnyak, és tágultam ki teljesen, lett meg a pici.
A végén minden vizsgálat után véreztem picit, doki szerint tágulásos vérzés.
Én is így jártam, mint utólag a sülésznő elmondta, azért vérezgettem, mert a doki már próbált kézzel tágítani, hogy talán majd beindul a szülés tőle.
Ilyenkor vérbő is ott lent minden, hamar pattannak a hajszálerek.
Nekem segített a kézzel tágítás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!